F1 wint in eigen huis van de Meern

10 oktober 2015

Zaterdag 10 oktober.

Vandaag stond de kraker tegen de Meern F2 op het programma. Aan de blauwe zijde van het sportpark Panhuis verzamelden we iets later dan we gewend zijn. De wedstrijd stond om 11:00 gepland. Aangezien beide ploegen een gedeelde eerste plaats in de competitie innemen stond er vandaag veel op het spel. De spanning voorafgaand in de kleedkamer was dan ook om te snijden. Bij de opkomst op het veld bleek dat de jongens van de Meern een stuk groter waren, wat enigszins indruk maakt op onze jongens. Jamie begon als reserve omdat hij vorige week een lichte blessure aan zijn enkel opliep. De aftrap was voor G.V.V.V. F1. Beide ploegen lieten direct zien dat ze deze wedstrijd wilde winnen. De Meern kwam direct flink voor onze goal en we kregen de bal niet echt lekker weg. Na een counter van G.V.V.V. werd het eerste afstandsschot van Vinz op doel naast gestompt door de keeper van de Meern. De eerste corner van de wedstrijd mocht er niet in, en de Meern kwam er direct weer uit. Met een goede verdedigende actie van Nik hadden we de bal weer weg voor het doel. Deze kwam direct terug met een afstandsschot wat gepakt werd door Mike. De uittrap werd meegenomen door Mohammed naar het doel van de Meern. Een afstandsschot van Adam ging snoeihard in de rechter kruising. 1-0 voor G.V.V.V. F1. Onze jongens kregen er steeds meer vertrouwen in waardoor de volgende schoten op het doel van de Meern waren. Helaas resulteerde dit nog niet in een doelpunt, maar ook de Meern bleef druk zetten. Bilal en Nik en Jamie (welke ondertussen was ingevallen en geen last van zijn enkel leek te hebben) werkte diverse ballen weg, maar het lukte de Meern toch een keer om vrij voor Mike te komen. Gelukkig is hij niet bang voor de bal, en dook er voor. Het spel gaat in deze fase echt op en neer en een schot van Djayego werd door de keeper van de Meern nog net met zijn voet weggewerkt.

Rust.

Tot nu toe waren de jongens echt beloond voor hun harde werk. De keeper bij de Meern werd gewisseld, en de tweede helft ging van start. Onze jongens wilde deze voorsprong niet uit handen geven, maar deze wedstrijd was nog niet gewonnen. Diverse schoten op het doel van de Meern gingen er niet in, maar de Meern kwam uit via een counter. Drie man vrij voor het doel wisten het niet af twee maken , wat resulteerde in een blessure voor Mike en de spits van de Meern. Keeper bal. Nog steeds zetten beide ploegen druk, maar het spel speelde zich steeds meer af op de helft van de Meer. Een schot van Tygo op het doel resulteerde in de 2-0! De Meern probeerde de bal nu weg te krijgen en begon roekeloos de bal weg te schieten. Hierdoor mocht G.V.V.V. na 4 keer direct achter elkaar ingooien een corner nemen. Helaas belande deze in het zijnet. Met een vrije trap van de Meern kwam hun laatste kans op de paal. Er werd gefloten en G.V.V.V. F1 is weer 3 punten rijker. De koppositie in de competitie is nu echt voor G.V.V.V. F1. De jongens hebben hard gewerkt en een uitstekende inzet getoond.

Op naar volgende week. Om 8:30 uit tegen Jonathan F2.