Fraaie seizoenstart van G.V.V.V. MD1 met bekerwinst

29 augustus 2015

V.V.IJ MD2-G.V.V.V. MD1 0-10

Afgelopen week zijn de eerste stappen weer gezet op het voetbalveld. Voor de meeste van ons MD1 team is dat het 1e jaar op het hele veld. Helaas hebben we pas 2 keer kunnen trainen en geen oefenwedstrijd kunnen spelen voordat we vandaag aan “de bak” moesten in een bekerduel. Gelukkig konden we afgelopen woensdag 20 minuutjes oefenen tegen de MC3 op een heel veld. Dit gaf voldoende “stof” om te bespreken voor deze wedstrijd.

Om 07.15 stond het vertrek gepland bij de KFC. Om 08.30 uur moesten we aftrappen tegen de meiden van VVIJ MD2. Het begin van het seizoen zal vooral in het teken staan van leermomenten en ervaringen opdoen. Verwachtingen zijn er deze competitieronde niet, gaan er eerst een soepel draaiend team van maken. De meeste meiden kennen en spelen al jaren met elkaar. Nu met 6 “nieuwe” teamgenootjes zal het nog even wennen zijn om elkaar aan te “voelen” in de wedstrijd maar dat gaat zeker lukken. Dat hebben we vandaag al kunnen zien. Na de warming-up de laatste tactische puntjes op de i gezet en de bal kon gaan rollen. Na een paar minuten konden we de openingstreffer al noteren.

Uit een mooie corner was het Ilse die het eerste seizoendoelpunt en ook haar eerste officiële G.V.V.V. doelpunt maakte. Kort hierna maakte Nadine de 0-2 en zagen we aan het spelbeeld dat het vandaag niet meer mis kon gaan. De VVIJ meiden hadden hun handen (en voeten) vol aan het verdedigen van de offensieve G.V.V.V. meiden. Ons team draaide prima en mooi combinatie voetbal resulteerde in doelpunten. Ouissam liet in de voorhoede zien dat ze een “neusje” voor doelpunten heeft. Ze maakte een gave hattrick en doelpunten van Femke en Robin zorgden er voor dat we met een zeer comfortabele 0-8 voorsprong gingen rusten.

Grote domper was het geblesseerd uitvallen van Femke. Kort voor de rust greep ze naar haar hamstring en moest met veel pijn de wedstrijd staken. Door een aantal wisselingen van posities in het team was het de 2e helft zoeken naar de balans. Meiden konden op deze wijze wel wedstrijd ervaring opdoen op andere posities. De afronding was de 2e helft ook minder effectief. Kort tegen het einde van de wedstrijd werden er toch nog 2 doelpunten door ons gemaakt en konden we met dubbele cijfers afsluiten.

Nou….. het seizoen is begonnen en het ziet er voor de MD1 hoopvol uit. Komende week zal moeten blijken hoe ernstig de hamstringblessure van Femke is en zullen we het volgende wedstrijd ook moeten doen zonder Danique. Hierdoor moeten we wat gaan puzzelen met de bezetting van het middenveld.

Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen de meiden van De Meern. Eveneens een bekerduel.

Voor iedereen een prettig weekend en tot volgende week.

Doelpuntenmakers vandaag:
Ouissam Baza 3 doelpunten