Grote bekerwinst maar geen volgende ronde voor E7

22 november 2015

De eerste twee bekerwedstrijden in het begin van het seizoen waren verloren en daarmee was de kans voorbij dat E7 de volgende ronde kon bereiken. Desalniettemin kon er vandaag iets worden rechtgezet en was DVSA E3 de tegenstander om iets tegen te laten zien. Thom was afwezig, verder was het team compleet.

Direct vanaf het begin viel G.V.V.V. aan en ontstonden de eerste kansen. Binnen een paar minuten scoorde Koen de openingstreffer door de bal van dichtbij in de rechterbovenhoek van het doel te schieten. Ook de 2-0 kwam van de voeten van Koen. Een inworp van Jorran kwam bij Collin, die Koen met een pass in staat stelde om te scoren.

Niet veel later kreeg Bjorn de bal in bezit en schoot hij van afstand de bal in het doel. Daarmee was het 3-0. Uit een afgeslagen bal kreeg ook Diederik de kans te schieten, maar zijn schot ging naast het doel van DVSA. In een volgende aanval gaf Collin een steekpass op Yasin, die vrij voor de keeper stond en zijn kans benutte, 4-0. Een afstandsschot van Dylano ging net naast het doel.

Hoewel G.V.V.V. het overwicht had in de wedstrijd, kreeg ook DVSA af en toe aan kans. Tjerk verdedigde goed uit. Marc redde uitstekend op een schot van dichtbij van een tegenstander. Uit een kort daarop volgende aanval van DVSA werd echter alsnog de 4-1 gescoord.

Weer in de aanval belandde een schot van Jorran in de handen van de keeper. Direct daarop volgde een schot van Collin, dat ook net door de keeper kon worden gekeerd. Bjorn was wel trefzeker, hij raakte van dichtbij de bal met z’n knie en scoorde zo de 5-1. Met die stand was het tijd voor de rust.

Ook direct na rust probeerde Bjorn het nog een keer. Zijn schot van afstand ging echter naast. In de verdediging werd een flinke overtreding gemaakt tegen een speler van DVSA. DVSA kreeg hiervoor terecht een penalty, maar wist deze niet te benutten en schoot de bal naast het doel.

Aan de andere kant van het veld hield de keeper een afstandsschot van Jorran tegen. Kort daarop gaf Jorran een pass naar Collin, die ook tegen de keeper aanschoot. Deze bal belandde echter weer bij Jorran die de bal nu over de keeper heen het doel inschoot. 6-1. De 7-1 scoorde G.V.V.V. uit een corner. Jorran gaf de bal hoog voor het doel en Collin schoot deze mooi in een keer uit de lucht in het doel.

Nadat Jorran nog een keer de paal had geraakt, scoorde hij even later uit een pass van Koen de 8-1. De 9-1 viel toen Dylano de bal afpakte van een tegenstander en deze langs de keeper in het doel schoot. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Yasin, die de bal via een voet van de tegenstander het doel in werkte. Na deze 10-1 schoot ook Koen nog een keer op de paal. Zo eindigde de wedstrijd in een dikke overwinning en wordt het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten.

Tjerk, Diederik en Marc hebben weliswaar niet gescoord, maar hebben verdedigend prima werk verricht en de gehele tweede helft geen doelpunt van de tegenstander toegestaan.