G.V.V.V. C1 verslaat DOVO en versterkt koppositie

13 maart 2016

Fantastische weersomstandigheden op de blauwe zijde het Panhuis deze morgen, de scheids is op tijd, er is veel publiek, iedereen is fit en de koppies staan strak. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een mooie voetbalochtend van te maken. We hopen dat de jongens in staat zullen zijn de kater van vorige week (onverdiend 1-0 verlies van Buitenboys) weg te werken. Een betere gelegenheid dan deze thuiswedstrijd tegen onze rode overburen is nauwelijks te bedenken. De druk is toegenomen, want na vorige week is de voorsprong in de competitie geslonken naar 1 punt.

DOVO begint sterk aan de wedstrijd. De eerste aanval leidt al tot een corner. Saverio zit mis bij de hoge voorzet waardoor DOVO een schot kan afvuren, maar die wordt geblokt. Dat leidt tot een nieuwe corner aan de andere kant. Dit keer heeft onze keeper de bal wel klemvast. De druk blijft, met een vrije trap die uiteindelijk net voorlangs gaat en de derde corner waaruit weer een kans komt, nu wordt de bal net naast gekopt. Na een minuut of vijf, nadat er nog een schietkans is geweest die door Saverio naast het doel kan worden gewerkt, gaat de rode storm wat liggen. Na een klein kwartiertje spelen krijgt DOVO een grote kans om op voorsprong te komen. Een slippertje in de verdediging leidt ertoe dat een DOVO speler alleen voor Saverio kan opduiken, gelukkig wordt het gevaar alsnog afgewend. Even later kan Luca zich op het middenveld aan zijn bewakers ontworstelen en opstomen richting het doel. Zijn schot gaat net voorlangs.

Drukte voor het blauwe doel in de beginfase.

Kort daarna, in de 18e minuut komt G.V.V.V. op voorsprong. Bij een goede aanval kan Sander de bal voorzetten op Justin, die tussen een tweetal verdedigers en de keeper de bal over die laatste in het doel weet te wippen. Even later is DOVO dicht bij een tegentreffer. Een afvallende bal wordt na een vrije trap ingeschoten en van de doellijn gehaald door Joran. Het tempo van het spel is redelijk hoog, de aanvallen over en weer volgen elkaar snel op. Bas kan door het midden opkomen en zet voor op Jaidy, die zijn inzet net over het doel getikt ziet worden door de keeper. Sander krijgt een kans om te schieten, maar de bal gaat naast. Een uitstekend en rustig keepende Saverio pakt een schot van DOVO. Luca snelt aan de linkerkant langs zijn man en schiet voorlangs. En net voor rust is er een echt grote kans op de 2-0. Joris speelt zich vrij, levert een  pass af op Luca die kan voorzetten op Jaidy. Helaas gaat zijn schot net naast. Op slag van rust krijgt Waïl nog geel wegens vasthouden.

Justin tekent de 1-0 aan, assist van Sander (7).

De tweede helft begint wat rommelig aan beide kanten. Wel zien we G.V.V.V. sterker worden. Het wordt tijd de trekker definitief over te halen! Na 10 minuten wordt Luca in de diepte aangespeeld. Tegen de achtervolgende verdediger wordt geroepen: “Leg hem neer!”, waarop de Luca een beuk in zijn rug krijgt en valt. Luca valt boos uit tegen de scheidsrechter omdat hij ook nog eens een vrije trap tegen krijgt. Luca krijgt geel. De scheids geeft aan de ‘coaching’ niet gehoord te hebben.

De blauwen zijn de bovenliggende partij, maar het blijft spannend door het verschil van 1 doelpunt. Na een aantal kansen van G.V.V.V. volgt nog een fantastische redding van Saverio, die de gelijkmaker voorkomt. En dan, 5 minuten voor tijd volgt de bevrijdende 2-0 van de ingevallen Robin van Hunnik, die door het midden kan binnenschieten via de uittrap van Saverio. Vlak voor het laatste fluitsignaal had Luca nog de 3-0 op zijn schoen. Hij verschijnt alleen voor de keeper maar mist helaas.

Vreugde na de 2-0 van Robin van Hunnik.

Blije gezichten dus na afloop, we kunnen weer drie punten bijschrijven waardoor we koploper blijven. Later die dag kwam er nog meer goed nieuws: Nummer twee Waterwijk heeft gelijk gespeeld tegen nummer drie Buitenboys, waardoor de voorsprong weer is vergroot naar 3 punten. Volgende week speelt de C1 uit tegen SDO uit Bussum.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hier.

Tekst: Luc Scholtus