G.V.V.V. C1 verstevigt koppositie!

18 oktober 2015

Het was weer tijd voor de Veenendaalse derby, de eerste van dit seizoen. Grijze (vroege) en frisse ochtend. Iets later begonnen omdat er nog goaltjes over het hek getild moesten worden, anders wilde de scheidsrechter niet beginnen: veiligheid voorop.

DOVO, de nummer 2 op de ranglijst aan het begin van de wedstrijd, kwam snel uit de startblokken en veroverde in de 1e minuut een hoekschop, die verder zonder gevolgen bleef. De eerste minuten werden verder besteed aan het aftasten van elkaar, om te kijken wat de tactiek was.

Onze C1 vond vaker en vaker de weg naar voren, een actie van Jaidy vanaf links ging net over, een corner werd gegeven die vanaf rechts werd getrapt. Justin kopte de bal door en die belandde bij Robin en hij scoorde een zuiver doelpunt. De vlag van de grensrechter ging omhoog en het doelpunt werd tot ieders verbazing afgekeurd voor buitenspel.

Pardon????

Uit de gemaakte foto’s én de bewegende beelden die wij van de wedstrijd hebben (ja, ja wij testen alvast de video-scheidsrechter …), blijkt toch wel heel duidelijk dat er nog een DOVO-speler op de doellijn stond en het dus geen buitenspel kón zijn. Gelukkig hadden wij vandaag te maken met een vorm van gerechtigheid, aangezien vlak na deze teleurstelling de bal alsnog in het net verdween, toen Jaidy uit een rebound (inzet van Robin) de 0-1 scoorde!

Hoezo buitenspel, als er op de doellijn nog gewoon een speler van DOVO staat?

De jongens speelden geconcentreerd en met inzet, iets wat ontbrak in de afgelopen twee wedstrijden. Misschien werd één en ander bewaard voor de derby? Tot het einde van de eerste helft waren er genoeg momenten die nog een doelpunt hadden kunnen opleveren. Zo schoot Justin net naast en kon Jaidy vlak erna door de verdediging breken, de actie eindigde in een hoekschop. Sander had ook nog een goede kans, de keeper van DOVO had de bal in tweede instantie pas klemvast.

DOVO had nog één kans uit een kopbal die Saverio kon klemmen, gevaar geweken. Koen probeerde het nog rechtstreeks vanuit een vrije trap, maar dat resulteerde niet in de verdubbeling van de stand. Wail had nog een kop kans en Bas schoot net naast en zo bleef de stand bij rust ongewijzigd.

Na de rust moest DOVO natuurlijk komen om het tij te keren en er kwam meer druk op onze verdediging. Deze was niet onoverkomelijk en dus lukte het onze jongens om zonder al te veel problemen de aanvallen (vooral hoge en lange ballen) af te slaan. Saverio moest nog twee keer in actie komen, maar 100% kansen waren het zeker niet.

De tweede helft was degelijk maar niet echt spannend meer en ondanks wat speldenprikjes waren er geen echte uitgespeelde kansen voor beide teams. Natuurlijk blijdschap bij de Blauwen na de overwinning, dit is toch altijd een wedstrijd met een speciale sfeer eromheen. Ook deze keer trok de wedstrijd veel publiek aan de Rode zijde van het sportpark. Voldoende aandacht voor de prestatie van de jongens met extra foto’s op Facebook verzorgt door Jeroen van Barneveld.

Naast de overwinning op DOVO zorgde het gelijkspel van zowel Jonathan en Zeeburgia ervoor dat de C1 de koppositie in de 3e divisie kon verstevigen: 5 punten los van Jonathan en 6 van DOVO en Zeeburgia. Top mannen!!

Winnen in het hol van de leeuw, een speciaal gevoel ...

Volgende week een bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar C1, kampioen vorig seizoen in de 3e divisie en momenteel op de 10e plaats in de 2e divisie. Aanvang 12.00

We hebben weer meer dan voldoende beeldmateriaal om na te genieten:

Voor de samenvatting klik hier

Voor een selectie van de foto’s gemaakt door Sabine Spies kun je hier terecht.

Voor de Fotoreportage gemaakt door Jeroen van Barneveld klik je hier.

Verslag: Nadia Auteri-Berton

Foto's in het verslag: Sabine Spies