G.V.V.V. C1 voorkomt puntenverlies in extremis

22 februari 2016
De zaterdagmorgen presenteerde zich als grijs en ongezellig, maar daar heb je het als elftal maar mee te doen. Ondanks de miezerige regen, kwam het publiek toch in aardige aantallen opdraven om onze jongens te ondersteunen, paraplu’s en regenjassen bij de hand.
 
Beide teams zijn de hervatting van de competitie begonnen met een overwinning en willen natuurlijk het positieve begin doortrekken, voor verschillende redenen: Lelystad C1 wil van de laatste plek af komen en GVVV C1 wil de koppositie niet in gevaar laten komen. Werk aan de winkel dus!
 
De wedstrijd begint met Joris en Wesley op de bank, Tom heeft de latten onder gebonden en is dus niet aanwezig bij deze partij. De eerste minuten zijn nogal rommelig en spelen zich voornamelijk af op het middenveld.  Na ongeveer 10 minuten ontstaat een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van onze C1, als Lelystad in de drukte de bal rond tikt en lijkt te twijfelen over wie nu eigenlijk op het doel gaat schieten. Als het besluit eindelijk genomen is, wordt het schot klemvast geneutraliseerd door Saverio. Met de verre uittrap bereikt onze keeper vervolgens Luca, die de bal overschiet.
 
Lelystad speelt een stuk geconcentreerder dan onze jongens en weet in de minuten erop corners te veroveren en schoten op het doel af te vuren, die echter geen echt gevaar opleveren voor Saverio. Aan de andere kant kan gezegd worden, dat over het algemeen de pogingen van GVVV C1 stranden aan de rand van de 16-meter...
 
Daar zijn een paar  uitzonderingen op, bijvoorbeeld als een goede voorzet bij Luca terecht komt en hij in kansrijke positie niet de tijd neemt om de bal rustig te raken, maar die meteen op de schoen neemt en vervolgens hoog over schiet. Rond de 24e minuut is het dan toch raak: Bas stuurt Jaidy weg op rechts en die schiet de bal in de uiterste linkerhoek voorbij de keeper, op het (denkbeeldige) scorebord staat dan 1-0!
 
De keeper heeft het nakijken op de 1-0 van Jaidy van Meegdenburg.
 
De kansen om de voorsprong uit te bouwen zijn er niet, want Lelystad komt meteen dichtbij de gelijkmaker en een paar minuten later is de 1-1 een feit: een moment van twijfel van onze verdediging doet Saverio besluiten in te grijpen, waardoor de aanvaller van Lelystad de bal in het open doel kan tikken. 
 
Om meer doelkansen te creëren is het wel zaak om in de helft van de tegenstander te voetballen, dat gebeurt dan te weinig en er zijn teveel slordigheden, zeker niet één van de betere wedstrijden van onze jongens. Daarbij komt dat Lelystad een moeilijkere tegenstander blijkt te zijn dan de stand in de competitie doet vermoeden, maar de heenwedstrijd had al een waarschuwing moeten zijn. Corners, vrije trappen, afstandschoten volgen elkaar op aan beide kanten, maar zonder 100% kansen. Bas schiet een schot van ver, naast en over vlak voor rust, ruststand dus ongewijzigd: 1-1.
 
Na de rust lijken de Blauwen iets scherper, misschien ook door de dubbele wissel, maar dit resulteert niet in extra kansen. Een voorzet van Luca levert geen doelkans op, Lelystad heeft nog een aantal corners, het gaat allemaal maar zeer moeizaam. Een goede actie van Robin gaat maar net naast en Bas krijgt nog een gele kaart (voor protesteren?) van de bij vlagen vaag fluitende scheidrechter. Het einde nadert en het publiek lijkt zich erbij neer te leggen dat er punten verloren gaan worden. 
 
De meeste actie vond plaats op het middenveld.
 
Er is nog tijd voor een laatste actie en met de moed der wanhoop trapt de Justin de bal vanaf rechts richting doel. Het is een boogbal met effect, die over de keeper gaat en achter hem weer omhoog stuitert voor een leeg doel. Luca staat het dichtst bij en neemt het zekere voor het onzekere en geeft de bal de definitieve tik over de doellijn met het hoofd: 2-1 in de laatste seconden van wedstrijd!  Toch nog een juichmomentje aan het einde van de wedstrijd, de ontlading is groot en de 3 punten alsnog binnen. Gezien het verloop van de wedstrijd had Lelystad C1 meer verdiend, maar zo is het voetbal nu eenmaal of zoals de legendarische nummer 14 het heeft verwoord: “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je”.
 
Volgende week een oefen wedstrijd en de week erna weer vol aan de bak, uit bij Buitenboys C1. Het is belangrijk om elke wedstrijd te benaderen als een finale:  200% inzet en concentratie voor één doel...... En dat laat zich wel raden......