G.V.V.V. MC1 ongeslagen kampioen

21 december 2015

Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Breukelen MC1. Om 8:30 kwamen we als eerste aan bij G.V.V.V. waar iedereen al in winterslaap leek. Met zeer velen vertrokken we en was het te merken dat deze gewonnen moest worden. Veel meiden en wellicht ook sommige ouders waren zenuwachtig hoewel het voor de meeste toch niet de eerste keer was dat ze een kampioenswedstijd zouden gaan voetballen. Wanneer we deze winnend zouden afsluiten is het de derde keer op rij dat dit team winterkampioen zou worden. Aangekomen in Breukelen is het ook daar lekker rustig en mogen we aantreden op een prima kunstgrasveld wat altijd lekker is. We gingen goed fel van start en het tempo lag gelijk heel hoog echter gingen de vele kansen er niet direct in waardoor het lekker spannend bleef. Na een van richting veranderde corner van Maaike was dan daar dan eindelijk de verlossende voorsprong. Breukelen is echter een goede tegenstander die hun huid duur wilde verkopen. Na een heel mooi genomen vrij trap van hen werd het helaas 1-1 en dat was tevens de ruststand.

Na de rust bleven we de bovenliggende partij en na een zeer mooie aanval over verschillende schijven kwam de bal voor de voeten van Anniek die hem panklaar legde voor Nanouk die niet twijfelde en hem in de verre hoek pegelde. Zowel de meiden als alle meegereisde supporters gingen helemaal los. Er moest toen nog wel een kleine 25 minuten gespeeld worden dus was het zaak geconcentreerd te blijven voetballen. Dit deden we heel goed. We gaven niets weg en bleven keihard knokken om de voorsprong te verdedigen/uit te breiden. Na een afgeslagen bal was het Anniek die de bal keihard in het doel pegelde wat de stand op 3-1 bracht en was een ieder ervan overtuigd dat we dit niet meer weg gingen geven.

Na een schitterende steekpass van Quinty was het wederom Anniek die met een kanonskogel de 4-1 liet aantekenen en werden de bubbels uit de auto gehaald want dit zouden we echt niet meer gaan weggeven. Dat het in de slotfase nog 4-2 werd is leuk voor de statistieken maar de titel was binnen.

Op het veld werd de champagne ontkurkt en werden de medailles uitgereikt en kreeg trainer Danny na goed Veens gebruik een Champagne-douche. Terug in Veenendaal stond ons een heerlijke taart te wachten die door enkele moeders was gemaakt, ook dit is inmiddels een goede traditie geworden waarvan we hopen dat er nog veel mogen volgen.

Huisvlijt van de moeders

De meiden en begeleiders werden door G.V.V.V. voorzien van een hapje en drankje en konden we ons op gaan maken voor de huldiging na de wedstrijd van het eerste. We kunnen terugkijken op een prima najaarscompetitie waarin er geen wedstrijd werd verloren en we 58 doelpunten voor hebben en slechts 3 tegen.

Namens de MC1 en begeleiding wensen we iedereen prettige feestdagen en sportief en gezond 2016.

De kampioenen!