G.V.V.V. MD1 fier aan kop in bekerpoule

6 september 2015

Zaterdag 5 september 2015 10.45 uur, G.V.V.V. MD1-De Meern MD4 uitslag 12-1

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma. Voor ons ook pas de 2e wedstrijd op het hele veld. Ondanks dat we de bekerwedstrijden als een soort oefenwedstrijden gebruiken willen we toch de winst pakken.

De eenvoudige overwinning vorige week tegen VVIJ moesten we vandaag zien te herhalen. De meiden van De Meern hadden vorige week nipt verloren van de 4e poulegenoot Jonathan met 2-1. Enigszins gehavend moesten we aan de wedstrijd gaan beginnen. Ivo en Danique Prins waren afwezig ivm een weekenduitje, Femke Wiedeman was geblesseerd, Lieke en Lisa hadden een zware week achter de rug door schoolkamp waar slapen niet echt op het programma stond.

Na een paar kleine aanpassingen in de opstelling waren we er klaar voor. De wedstrijd stond onder leiding van een echte KNVB scheidsrechter en we speelden op veld 2. Een overwinning vandaag zou betekenen dat we al bijna zeker zijn van de volgende beker rond, de knock-out fase. Bij de warming-up werden onze meiden al liefkozend "marsmallows" genoemd vanwege onze roze shirts. Dit was niet handig van de tegenpartij want de meiden waren hierdoor nog meer geprikkeld "om ze de oren te wassen".

Vanaf de 1e minuut werd er gelijk volop druk uitgeoefend op de tegenstander. Binnen de kortste keren stond het al 3-0. Al snel was duidelijk dat het voor ons een oefenpotje zou zijn want van enige tegenstand was geen sprake. De enkele keer dat De Meern op onze helft belandde werd er door onze verdedigsters alert gereageerd en konden we weer gaan opbouwen. Met een ruime voorsprong van 7-0 konden we gaan rusten.

Hoogtepunt van de 1e helft was het doelpunt van Sanne Zoetekauw. Robin Gerritsen nam een corner en plaatste deze rechtstreeks naar Sanne. Sanne die meegekomen was naar voren had positie ingenomen op de rand van het strafschopgebied. Geheel vrij aarzelde Sanne geen moment en haalde in een keer uit. Vanaf de rand van het 16-meter gebied zeilde de bal over iedereen heen. De keepster was kansloos op dit prachtige schot.

Even een korte break in de kleedkamer met een beetje ranja en we konden er weer tegenaan. De 2e helft begon wat stroef. Een vrije trap van De Meern ook net buiten ons strafschopgebied werd bij ons binnen geschoten en was de ere-treffer gemaakt door De Meern. De 2e helft leverde een paar blessure behandelingen op. Lieke, Lisa en Ilse moesten even de reserve-bank opzoeken om te herstellen. Hopelijk zijn ze volgende week weer helemaal fit.

Het 2e bijzondere moment van de wedstrijd vond plaats in de 2e helft. Nina de Jong die een prima wedstrijd speelden kreeg op rechts de bal en wist deze tussen de verdedigsters en keepster van De Meern te plaatsen. Grote vreugde bij het team en staf maar vooral bij Nina die haar eerste officiële doelpunt maakte voor G.V.V.V. Twaalf ballen gingen er in, maar dit hadden er veel meer kunnen zijn. Een aantal viziers stonden niet op scherp anders was de uitslag vele malen hoger geweest. Al met al hopen dat er in de de competitie meer tegenstand gaat komen anders gaat dit ten koste van het leerproces zoals de eerste helft van het vorige seizoen.

Volgende week de 1e competitie wedstrijd. Dit zal zijn tegen Jonathan op het hoofdveld om 10.00 uur.

Doelpunten vandaag:
Romaissa Douna, 7 doelpunten
Robin Gerritsen, 2 doelpunten
Sanne Zoetekauw, 1 doelpunt
Nina de Jong, 1 doelpunt
Ouissam Baza, 1 doelpunt

Prettig weekend en tot volgende week.