Koude douche in de laatste minuut voor de C1

10 april 2016

We zijn aanbeland bij de 4 laatste wedstrijden van de competitie 2015-2016 in de 3e Divisie. G.V.V.V. C1 staat nog steeds bovenaan de ranglijst, ondanks duur puntenverlies bij Houten vorige week door daar gelijk te spelen. Nog duurder puntenverlies leed onze tegenstander van vandaag, Waterwijk C1, door geheel onverwacht thuis te verliezen van Lelystad C1. Opdracht was om minimaal de voorsprong van 4 punten te behouden, maar beter nog om die verder uit te bouwen. Zouden de zonnige omstandigheden en het spelen op het hoofdveld, van positieve invloed zijn op het eindresultaat voor de C1?

Na de gebruikelijke pascontrole werd er om 5 over 10 afgetrapt. Joran liet in de eerste minuten een bal van zijn voet wegspringen in de buurt van een speler van Waterwijk, maar dit bleef gelukkig zonder gevolgen. Waïl kreeg vlak hierna een gele kaart voor te hard inkomen. Er was niet veel aan de hand met de speler van Waterwijk, want die liep snel weer verder na de spelhervatting. Luca kwam tot aan de rand van de 16-meter en besloot de bal voor te geven in plaats van zelf te schieten: dit bleek achteraf niet de beste keuze. Een nogal onrustig begin van de wedstrijd…..

Waterwijk speelde georganiseerder in deze fase, en wist met een aantal hoekschoppen en een schot van veraf in ieder geval de blauwe verdediging te testen.

Hierna was het de beurt aan GVVV om wat meer het spel te maken, de bal werd beter rond getikt, maar de zuiverheid van de passes liet nog te wensen over, dus echte kansen kwamen hier niet uit voort. Het spel werd steeds vaker onderbroken, want de scheidrechter leek wel om elk wissewasje te fluiten. Waterwijk schoot uit een vrije trap hard en naast het doel van Saverio en G.V.V.V. zorgde vervolgens voor een mooie aanval, waaruit uiteindelijk de keeper het lage schot van Joris klemvast pakte.

Het was ondertussen bijna rust toen de nummer 10 van Waterwijk besloot door de verdediging van de C1 te snijden, er werd niet voldoende op gereageerd en ook een uitlopende Saverio kon de openingstreffer niet voorkomen: 0-1.

In de pauze werd door de leiding nog een aantal zaken aan de jongens verteld en benadrukt: meer druk zetten dan in de eerste helft en het was zeker nog niet voorbij, strijden voor wat men waard was! In de eerste minuten was het echter toch Waterwijk die de regie in handen nam: Saverio moest zijn lengte aanspreken en de eerder genoemde nummer 10 van Waterwijk was 2 keer gevaarlijk aanwezig in de aanval. G.V.V.V. herpakte zich gelukkig met vrije trappen en hoekschoppen en de druk naar voren was duidelijk merkbaar. In de 10e minuut werkte Justin de hoekschop van Jaidy in de doel en het was eindelijk tijd voor een feestje: 1-1!

De gelijkmaker wordt uitbundig gevierd.

Nu was het zaak om het dipje bij onze tegenstander uit te buiten, maar het doel werd niet geraakt (de scheidsrechter wel….) Kort daarop was er een gevaarlijk moment voor Waterwijk, toen een onoverzichtelijke situatie in hun strafschopgebied ontstond, met een bal die via de paal en een speler van Waterwijk (hands?) naast het doel terecht kwam. Kort erop leek de situatie zich te herhalen, een aantal Blauwe spelers maaide over de bal heen en dus ook hier geen positief resultaat.
Rond de 70e minuut ging het spel over en weer, het was duidelijk dat er een doelpunt in de lucht hing, maar wie ging hem maken? Een schot van Justin ging ver over en dat van Waterwijk voor langs. In de laatste minuten werd door beide ploegen het uiterste gegeven, er werd duidelijk voor de winst gegaan. Wie had de langste adem?

Waar een gelijkspel zo gek nog niet was voor onze Blauwen, ging Waterwijk in de laatste minuut van de extra tijd er met de volle 3 punten vandoor: er werd niet voldoende meegelopen met de aanvaller, waardoor hij zich in kansrijke positie voor het doel presenteerde en van dichtbij kon inschieten: 1-2, tevens de eindstand.

Wedstrijden kun je in de laatste minuut winnen, maar ook verliezen.....

En toen was er nog maar 1 punt verschil tussen Waterwijk en G.V.V.V. C1 , maar laten we niet vergeten dat de eerste 4 ploegen in de stand, nog steeds kampioen kunnen worden als we naar het programma kijken. Maar : “….met nog 3 rondes te gaan, hebben we alles nog in eigen hand……” aldus trainer Kevin de Quay.

Aanstaande zaterdag 9 april, wordt er afgereisd naar Apeldoorn om daar om 10.30u te spelen tegen csv Apeldoorn C1.

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Fotografie: Sabine Spies-van Meegdenburg en GVVV.nl