Oppermachtig G.V.V.V. A1 wint ruim van VRC

14 februari 2016
De A1 van G.V.V.V. heeft een pak slaag gegeven aan de A1 van VRC. Op sportpark Panhuis werd het maar liefst 7-0 voor onze blauwen. 
 
G.V.V.V. werd de eerste tien minuten goed onder druk gezet door VRC, waardoor het ietwat slordig was in de passing. Dat leidde tot een tweetal kansen van VRC, maar die werden niet verzilverd. De grootste kans was voor ex-G.V.V.V.’er Raoul Spies, die alleen stond voor doelman Tim Abbes, maar hij schoot hoog over. 
 
Daarna was het de beurt van G.V.V.V. VRC zakte ver in en beperkte zich tot verdedigen. Een vrije trap van G.V.V.V. leidde tot een schot van Danny Stomphorst, maar die belandde via de keeper op de lat. In de 25ste minuut was het wel raak. Na een uitbraak van G.V.V.V. kon Bobby van de Haar oplopen, die een goeie steekbal gaf op Stomphorst, en die de 1-0 liet aantekenen. 
 
Daarna ging het snel. In de 28ste minuut gaf Stefan Grootveld een lange bal op Stomphorst, die met een fabuleuze stift de 2-0 maakte. Het publiek was nog niet uitgejuicht, of de bal lag alweer in het net. Na mooi positiespel kon Stomphorst uithalen en in de rebound kon Jabil Kapinga ongehinderd intikken: 3-0. VRC was machteloos tegenover de blauwen. Geen enkele pass kwam goed aan, en dat leidde tot veel frustratie in het team. Na een grote kans van G.V.V.V. konden de mannen rusten, en dat leek VRC goed te kunnen gebruiken. 
 
G.V.V.V. kwam goed uit de kleedkamer, en in de 50ste minuut kon weer Jabil in de rebound intikken, na een schot van Abdulahi Achmedali. G.V.V.V. vond het wel goed zo, en deed een stapje terug. VRC kreeg meer balbezit, maar tot kansen leidde dat niet. G.V.V.V. combineerde vrolijk, en het duurde niet lang tot de 5-0 op het scorebord kwam. Zonder dat Achmedali ook maar een beetje gehinderd werd, kon hij mooi inschieten. Daarna gebeurde er niet veel, G.V.V.V. combineerde en VRC ondernam weinig. Na 77 minuten werd een schot van Van de Haar geblokt, en spits Stomphorst kon mooi afmaken: 6-0.
 
Toch kreeg VRC een grote kans, na een foutje van Grootveld moest Abbes redding brengen. Het slotakkoord was voor back Rick van de Steeg en Achmedali. Na goed werk van Van de Steeg mocht Achmedali afmaken en de eindstand op het scorebord zetten: 7-0.
 
Tekst: Jelmer de Vries