Wat een kraker…..

28 september 2015

Prachtige dag, fijn voetbalweer en aardig wat publiek langs de lijn: voorbode van iets moois? Hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar feit is wel dat iedereen super gemotiveerd was om een goede partij neer te zetten.

Zeeburgia liet even op zich wachten en zo begon de wedstrijd met een vertraging van ongeveer 5 minuten, maar dat had absoluut geen invloed op onze jongens, want die vertrokken in de 5e versnelling: al in de 1e minuut werd een corner afgedwongen, waarbij Joran de bal net over kopte. De volgende actie kwam op naam van Sander die gevaarlijk werd in het strafschop gebied van Zeeburgia en door een verdediger (reglementair…) onderuit werd geschoffeld. Er werd flink druk gezet en daar had onze tegenstander even geen antwoord op, ze waren eerder verrast door dit furieuze begin van G.V.V.V. C1.

Het druk zetten en het goede verdedigingswerk betaalde zich uit  in het naar voren schieten van de bal vanaf de rand van het 16-meter gebied van Zeeburgia door Koen, Luca pikte de bal op en ging recht op het doel af. De (ver voor zijn doel staande) keeper werd gepasseerd met een half hoog schot: 1-0!

Alle ogen zijn op de bal gericht.

Het tempo van de wedstrijd bleef hoog en Zeeburgia herpakte zich enigszins terwijl onze jongens misschien nog innerlijk aan het feestvieren waren. Het moet gezegd worden: de aanval van Zeeburgia die voorafging aan de gelijkmaker was één uit het boekje, bal goed rond geschoven en goed naar en in het doel van Saverio gebracht. Onze verdediging stelde zich iets te mak op en er werd niet echt ingegrepen op de nummer 9 die tot ver in het strafschop gebied kon doorlopen.

Een paar minuten hierna werd het trucje herhaald en lag de bal opnieuw achter Saverio: van een 1-0 voorsprong naar een 1-2 achterstand binnen 10 minuten tijd. In ieder geval zeker geen saaie wedstrijd voor iedereen die langs de lijn stond…..

Nu was het natuurlijk niet de bedoeling dat onze tegenstanders de smaak te pakken zouden krijgen en nogmaals uitvoer konden geven aan deze snelle aanvallen over meerdere schijven. Zonder hard in te grijpen ging het spel weer meer richting de kantine, waar de keeper van Zeeburgia stond. Er gebeurde weer genoeg wat het notitieblokje niet altijd heeft gehaald (kan geen steno schrijven…) maar de paal werd in ieder geval geraakt.

Bas gaf een pass aan Jaidy die vanaf rechts de bal achter de (opnieuw) uitkomende keeper wist te mikken met een diagonaal schot: het stond weer gelijk, 2-2! Vlak daarna werd er weer gejuicht door de blauwe aanhang, een actie van Sander en Luca eindigde in het omspelen van de (jawel) uitkomende keeper door Luca en die scoorde. Het doelpunt werd, na in eerste instantie te zijn goedgekeurd door de scheidsrechter, alsnog afgekeurd op buitenspel op aangeven van de grensrechter van Zeeburgia. Geen voorsprong dus, maar wel een ruststand van 2-2.

In de tweede helft bleef het tempo hoog, werd het aantal keren dat het spel werd stopgezet voor blessurebehandelingen in het veld ook hoger, maar bleef het al met al een correcte wedstrijd. Vlak na rust werd een bal vlak voor het doel ingekopt door Luca en de keeper tikte daarbij de bal zelf nog door in het net. Ook dit doelpunt werd afgekeurd en dit keer voor hinderen van de keeper. Dit leek allemaal heel sterk op de wedstrijd tegen Vriendschaar C1 van afgelopen seizoen, waarbij op vergelijkbare wijze twee doelpunten werden afgekeurd en dit ons uiteindelijk de overwinning kostte. De scheidsrechter van onze wedstrijd tegen Zeeburgia bleek dus een oude bekende te zijn……

Het winnende doelpunt vindt het net.

Gelukkig hadden wij meer veerkracht en de concentratie bleef in het hele team de bovenhand voeren, boven de emoties van een spannende wedstrijd. Saverio werd wel nog flink geraakt door een doorlopende aanvaller, een inzet van Luca werd gepareerd door de keeper, vlak daarop was het Zeeburgia die net naast schoot. Hard werken wordt beloond en op aangeven van Sander zorgde Justin voor de 3-2 met een koelbloedig schot. Ook in het laatste gedeelte van de 2e helft waren de kansen niet van de lucht en had de score een andere kunnen zijn: Justin schoot net naast, zo ook Zeeburgia en uiteindelijk wist ook Luca niet het net te vinden.

Uiteindelijk resultaat: winst op de mede koploper Zeeburgia en alleen aan kop in de competitie. Iedereen, aanwezige supporters, ouders, staf en natuurlijk de spelers zelf genieten nog even na….

Volgende week een uitwedstrijd in Lelystad tegen de hekkensluiter, belangrijk als alle andere wedstrijden dus: Keep the focus, boys!!

Tekst: Nadia Auteri
Foto's: Sabine Spies

Wil je nog nagenieten van de bewegende beelden, klik dan hier voor een samenvatting