“Als ie niet zit, dan telt ie niet…."

14 mei 2017
De competitie is tot een einde gekomen en G.V.V.V. heeft ook de laatste wedstrijd tegen Breukelen niet weten te winnen. De mindere periode, die elk team wel meemaakt tijdens een lange reeks wedstrijden, kwam helemaal op het verkeerde moment. Hierdoor heeft de JO17-1 de eerste plek in de stand moeten afgeven, heeft zich niet kunnen herstellen en is uiteindelijk op de 3e plaats in de stand geëindigd.
 
De vaste lezers weten al, dat door de 1e periodetitel binnen te halen, de Blauwen verzekerd zijn van het spelen van de nacompetitie, maar in mineur eindigen geeft niet de boost die nodig is om vol voor de promotie te gaan. Maar goed:  “wat niet is, kan natuurlijk nog komen!”
 
Om 9.00 spelen, betekent ook om 07.00 de bus instappen voor de reis naar Breukelen. Er wordt gespeeld op het enige kunstgrasveld van de vereniging en het vroege uur heeft dan wel weer als voordeel, dat de temperatuur dan nog lekker koel is. De meegereisde supporters, wrijven nog even de slaap uit hun ogen en zien dat de bank bemand wordt door Wesley, Robin en Luca. Fikri (geblesseerd) en Joop (geschorst) ontbreken.
 
Er moet gezegd worden dat de eerste 25 minuten alles behalve saai zijn. De eerste aanvallen zijn voor G.V.V.V. en Sander, die op rechts opereert, raakt in de 7e minuut vol de paal op aangeven van Justin. Twee minuten later is het Brent die de lat raakt, dus dat belooft wat. 


Sander en Justin zijn betrokken bij het eerste contact met de paal.
 
Een ongeschreven voetbal wet zegt, dat na zulke dikke kansen, het doelpunt vaak aan de andere kant valt. Aan de zijlijn wordt de wet hardop uitgesproken en prompt scoort Breukelen de 1-0. Daar sta je dan…..
Maar G.V.V.V. blijft het proberen en met een kopbal van Justin voorlangs en een schot van Brent over, worden er toch wat kansen gecreëerd. 
 
Mike wordt ook regelmatig aan het werk gezet en redt een inzet van de thuisploeg en bij 2 hoekschoppen heeft hij de bal klemvast. Bij een vrije trap van Breukelen is hij echter kansloos, als de bal bij een vrijstaande aanvaller terecht komt die de bal in één keer intikt: 2-0.
 
Het spel is niet onaardig en voor de toeschouwers vermakelijk, maar een 2-0 achterstand staat toch op het score bord. Oh nee, toch niet…. Brent weet raak te schieten na een tweede opeenvolgende hoekschop. En een minuutje later staat het zelfs weer gelijk, als een verdediger van Breukelen zo vriendelijk is om de bal in eigen doel te koppen. We zijn dan ondertussen aanbeland in de 26e minuut.
 
Maar de Blauwen schijnen een speciale band te hebben met de het materiaal dat het net ophoudt: dit keer is het Niels die met een hard laag, schot wel de keeper passeert, maar niet de paal. De bal stuitert terug, recht in de handen van de keeper. Mike tikt aan de andere kant een hoekschop over en daarna hebben Justin, Jasper, Brent nog wat kleine kansen.

Niels passeert de keeper, maar niet de paal....

Een mooie aanval met veel voetbal wordt afgesloten met een fraai schot van Brent die, jawel, vol de kruising raakt. Sander tikt de bal vlak voor rust net over en wordt onderweg naar het doel afgestopt. De vrije trap levert verder niets op en de kleedkamers worden opgezocht met een gelijke stand van 2-2. Een leuke, open wedstrijd met hier en daar mooie aanvallen, maar met helaas te weinig beloning dankzij het houtwerk.
 
Om maar een quote van Cruijff aan te halen: "Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen." En dat wilde in de 1e helft niet echt lukken…..
 
Gezien het spelbeeld, werd er een zelfde soort vervolg verwacht. Een actie van Sander strandt bij het strafschopgebied en Niels schiet over, maar in de 10e minuut is het toch weer Breukelen die op voorsprong komt uit een spelhervatting en de 3-2 wordt genoteerd. 
 
Door de wissel van Sander, schuift Brent op naar de rechterkant en neemt Luca de linksbuiten positie weer in. Het spel gaat wat heen en weer met vrije trappen en hoekschoppen aan beide kanten. Een mooie aanval over verschillende schijven met een afsluitend schot van Luca, eindigt in een hoekschop door tussenkomst van de keeper. Uit de omschakeling doemt Breukelen op voor het doel van Mike maar die heeft de bal klemvast.
 
Wail ontvangt een kwartier in de 2e helft een gele kaart en wordt kort erop vervangen door Wesley. Tommie wordt eveneens getrakteerd op een kaart van dezelfde kleur, voor een vermeende opmerking. De laatste wissel wordt toegepast en Robin vervangt Bas, waardoor een aantal posities in het team verschuiven. 
 
G.V.V.V. gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar de kansen van Jasper (kopbal), Luca en Justin (keeper pareert), blijven jammer genoeg slechts kansen. Ook Robin vindt het net niet, als hij naast schiet. De Blauwen proberen met snelle omschakelingen de verdediging van Breukelen te verrassen en een “voorzet” van Jasper gaat maar net over. Diezelfde Jasper krijgt ook nog een gele kaart voor praten.

Mike is niet werkloos in de laatste competitie wedstrijd.

In het laatste kwartier wisselen reddingen van Mike en aanvalspogingen van de JO17-1 elkaar af, maar iets tastbaars komt er niet uit. Breukelen daarentegen drukt opnieuw af, na een fout in de verdediging van G.V.V.V., en de eindstand wordt bepaald op 4-2.
 
“In de eerste helft hadden we voetballend het overwicht, maar de doelpalen en lat zaten nogal in de weg en de beloning bleef uit. We hebben geëxperimenteerd met Jasper op het middenveld, maar dat had niet echt het gewenste resultaat. Er is niet uitgekomen wat we ervan hadden verwacht, en dat is heel jammer,” is de conclusie van Arie over deze laatste wedstrijd.
 
Hopelijk kan het elftal gezamenlijk deze moeilijke periode achter zich laten en weer vol overtuiging voor de winst gaan want, om de legendarische nummer 14 opnieuw te citeren, “Winnen doe je met z’n allen.”
 
De nacompetitie, gaat direct van start  en wel aanstaande woensdagavond, thuis tegen Berkum uit Zwolle, aanvang 19.30u. De return wordt zaterdag 20 mei afgewerkt in Zwolle om 12.00u. We nodigen supporters van harte uit om de JO17-1 te (blijven) ondersteunen met hun aanwezigheid.
 
Alle neuzen één kant op richting 4e Divisie!! Forza Blauwen…!
 
 
Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-van Meegdenburg