JO15-1 krijgt te weinig tegen JVOZ

10 april 2017
Het Vlissingse JVOZ, Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, mocht vandaag de lange reis van 200 km afleggen om het Panhuis met een bezoek te vereren. Aan de uitwedstrijd in Vlissingen bewaren we bepaald geen positieve herinneringen. JVOZ trakteerde ons daar op de grootste nederlaag tot nu toe, 7-0. Er is dus iets recht te zetten vandaag. Vlak voor de wedstrijd vernemen we dat Bennekom weer een verrassende overwinning heeft geboekt. Dat betekent dat alleen winst ons vandaag al in veilige haven kan brengen.

Dennis is ziek en Maarten is nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. Ronnie en Mostafa zijn reserve. JVOZ beschikt over goede voetballers, dat is vanaf het begin weer zichtbaar. Toch zijn er een paar goede kansen voor G.V.V.V. in de eerste tien minuten. Thijs levert een goede dieptepass af aan Jaidy, die mee kan geven aan de opgekomen Colin. Zijn schot in de korte hoek wordt gepakt door de keeper. Kort daarna zien we een goede uittrap van Olaf opgepikt worden door Jaidy, die alleen voor de keeper verschijnt. Het schot gaat jammer genoeg ruim naast.

De keeper van JVOZ elimineert een corner.

Ook voor het doel van G.V.V.V. blijft het niet rustig. Uit een goede voorzet gaat een bal rakelings over het doel. Bij de uittrap van Olaf overschrijdt hij met een teen de zestienmeterlijn, waarop de scheids fluit voor hands. Een vrije trap en geel voor Olaf zijn de gevolgen. Daar blijft het gelukkig bij want de vrije trap eindigt in een rollertje.

Zonder echt onder grote druk te staan valt de openingsgoal voor de Zeeuwen in de elfde minuut. De kleine nummer tien, een ware plaag voor de blauwe verdediging, wordt door verkeerd instappen in stelling gebracht, slalomt watervlug naar binnen scoort de 0-1. Daarna krijgt JVOZ de smaak te pakken en de druk op de verdediging wordt erg groot. G.V.V.V. moet alle zeilen bijzetten om de aanvallen te onderbreken. Wel proberen de blauwen te counteren. Ondanks de druk lukt dat af en toe. Na een goede actie van Joey aan de linkerkant kan Jaidy alleen op de keeper af stormen. Ook nu komt de keeper als winnaar uit de bus.

Ruben pakt geel, doordat hij de bal uit frustratie weggooit. De scheidsrechter is nogal nauwkeurig en streng en daar gaat JVOZ beter mee om dan de thuisploeg. Jaidy gaat er voor de derde keer alleen vandoor en komt binnen de zestien ten val. Het blijkt te weinig te zijn voor een penalty. Kevin hamert er keer op keer op zich met voetballen bezig te houden in plaats van randzaken. Tegen het einde van de eerste helft lijkt dat tot de jongens door te dringen en komt G.V.V.V. steeds meer onder de druk van de tegenstander uit.

Leon kopt de 1-1 binnen.

Deze lijn wordt na rust doorgetrokken. De wedstrijd is veel meer in evenwicht. Bij een corner kopt Sem de bal rakelings over het doel. Maarten komt het veld in voor Levi. Na een klein kwartier spelen kan er gejuicht worden door de blauwen: Een voorzet van Colin wordt totaal gemist door de keeper van JVOZ, waardoor Leon vrij kan binnenkoppen: 1-1. Er volgen kansjes aan beide kanten. In de 19e minuut na rust komen de Zeeuwen weer op voorsprong, maar nog binnen dezelfde minuut zet G.V.V.V. dat al weer recht. Vanaf de aftrap komt de bal bij Jaidy, die een voorzet kan afleveren, die ook nu aan de keeper voorbijgaat en ook nu weer door Leon vrij kan worden binnengetikt.

Enkele minuten later plaatst JVOZ een flitsende aanval waaruit ze bijna weer op voorsprong komen, maar Olaf redt knap op het goede schot. Zeven minuten voor tijd komt Ronnie het veld in voor Ruben. Dan krijgt G.V.V.V. een enorme kans op de winnende treffer, als Jaidy uithaalt en de kruising raakt. Helaas eindigt de wedstrijd alsnog in mineur voor de blauwen als vier minuten voor tijd een corner wordt gegeven voor JVOZ. De eerste paal wordt niet goed verdedigd, waardoor de bal vrij in de hoek kan worden geschoten. Olaf kansloos en de drie punten gaan alsnog mee naar Vlissingen. Gezien het totaalbeeld zou puntendeling terecht zijn geweest, maar het is niet anders. De uitslagen betekenen dat onze voorsprong op concurrent Bennekom is geslonken tot 5 punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Daarmee is het dus nog altijd niet zeker dat we ons zullen handhaven. Op 29 april spelen we in Den Haag tegen Hercules. Bennekom zal het moeten opnemen tegen koploper Spijkenisse.