JO17-1 tapt uit een ander vaatje

19 maart 2017
Voor alweer de 19e speelronde van deze competitie, waren we deze zaterdag te gast bij FC Almere. Het eerste duel Bij G.V.V.V. eindigde in een terechte 0-2 nederlaag voor de Blauwen en met de laatste resultaten in het achterhoofd, moest er dus wel uit ander vaatje getapt worden om 3 punten mee terug te kunnen nemen.
 
De bank werd dit keer bemand door Luca, Robin en Tom. Wesley en Sander speelden mee met respectievelijk de JO19-1 en de JO17-2. Dit keer begon Bas als centrale verdediger met Jasper op de mid-mid positie. Brent als linksbuiten met Tommie aan de rechterkant. Na een toespraak van de scheidrechter en de pascontrole, kon de natte, grijze wedstrijd eindelijk beginnen.
 
Dat de bal op een hobbelig natuurgrasveld zich toch net iets anders gedraagt dan op het strakke kunstgras, ondervond Mike in de 4e minuut toen hij een ogenschijnlijk makkelijke bal dacht op te pakken, maar door een stuitertje het toch nog een hoekschop werd. De bal werd na het nemen vakkundig weggewerkt door de Blauwe verdediging.
 
Beide teams tastten elkaar en het veld af, op zoek naar de mogelijkheden en kwamen niet verder dan wat speldenprikken. Brent kwam nog door op links maar meer dan een hoekschop zat er deze keer niet in.
In de 7e minuut werd er balverlies geleden op het middenveld, Almere ging ermee aan de haal en kon vanaf rechts een voorzet produceren die door een vrijstaande aanvaller in kon worden gekopt: de 1-0 stond op het (denkbeeldige) scorebord.
 
G.V.V.V. liet het hoofd niet hangen en had zelf kort na de openingstreffer een goede kans. Brent kwam tot een voorzet, die Tommie in goede positie niet kon omzetten in de gelijkmaker. 
De Blauwen kwamen iets beter in het spel, maar konden nog steeds niet echt potten breken. De eerstvolgende grote kans was dan ook voor de thuisploeg, het schot ging voor het doel van Mike langs, zonder een enkele voet tegen te komen.
 
Na 20 minuten moest Bas noodgedwongen gewisseld worden met een voetblessure, Luca werd ingebracht, waardoor een aantal posities in het veld verschoven. Almere wist niets gevaarlijks te doen met een vrije trap en een voorzet van Luca viel uiteindelijk ook niet in de categorie “100% kans”.
 
Rond de 30e minuut werd het toch nog even spannend voor de neus van Mike, een zwabberbal van Almere kwam gevaarlijk dichtbij de paal , de vingers van Mike zorgden ervoor dat de thuisploeg niet kon juichen.
Vlak voor de rust stuurde Brent Fikri weg aan de rechterkant. In het strafschopgebied werd hij vastgehouden en neergehaald, de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Na het goed leggen van de bal, schoot Justin de bal hard in het net. 

De ontlading na de gelijkmakende strafschop is groot.

Een goed moment voor de gelijkmaker, zo vlak voor rust. Zonder een briljante 1e helft te hebben gespeeld, gaf de stand wel de juiste verhoudingen in het veld weer.
 
G.V.V.V. stond al te trappelen van ongeduld op het veld voor het begin van de 2e helft, ondanks de regen. Dat was de voorbode van (denk ik) het snelste doelpunt vanaf de aftrap dit seizoen: Niels gaf een steekpass naar Fikri die in galop richting 16-meter gebied ging, de verdedigers van zich af schudde en zeer beheerst de bal achter de keeper schoot. FC Almere stond erbij en keek er naar….
 
De thuisploeg probeerde de draad weer op te pakken. Door druk te zetten op de Blauwe verdediging deed Almere haar best een opening te vinden om het Mike moeilijk te maken.
 
Zoals zo vaak in dit soort situaties, ontstond er daardoor meer ruimte achterin. Krap 10 minuten na de 1-2 was het wederom raak voor G.V.V.V. Fikri stuurde Brent weg aan de rechterkant, die een mooie voorzet wist te geven aan de meegelopen Luca. De verdediger kon niet meer voorkomen dat Luca de bal in het doel liet verdwijnen: 1-3!
 
Dat deed waarschijnlijk de deur dicht bij Almere, want een minuut later kwam een soortgelijke aanval tot stand, met weer een mooie voorzet op Luca, die dit keer met het hoofd de bal in het net deed belanden: 1-4! 

Het 3e doelpunt dwingt Fc Almere op de knieën.
 
De thuisploeg kreeg de ene na de andere aanval te verwerken, Fikri kon nog iets moois maken met een hakballetje, helaas net te zacht. Crosspasses werden uit de kast gehaald om het veld groot te maken, voor FC Almere allemaal erg frustrerend. Dat resulteerde in een rode kaart voor de nummer 7, die Justin onder de neus van de scheidrechter een fikse duw in de rug gaf.
G.V.V.V. ging door waar het gebleven was, hoewel het spel iets slordiger werd doordat er iets minder geconcentreerd werd gevoetbald. In de 19e minuut werd Justin gewisseld voor Robin.
 
Bij een volgende actie probeerde de keeper Brent bij de hoekvlag(?) te onderscheppen en dat leverde een hoekschop op. Luca trapte de bal hoog en diep richting de 2e paal, was waarschijnlijk niet de bedoeling, maar Joop kwam ongehinderd en als een volleerde "Sergio Ramos", precies bij de bal uit en kopte die hard in het net: 1-5!
 
Met 10 man probeerde Almere het beste ervan te maken en kwam zowaar tot een paar kansen. Mike met een paar spectaculaire reddingen en de Blauwe verdediging met een paar last minute ingrepen wisten het doel verder schoon te houden. Na de wissel van Tom voor Joop rond de 30e minuut, werd Brent weggestuurd door Fikri, liep door en schoot de bal hard in het net: 1-6.


Het bleef in de laatste fase toch nog oppassen geblazen.
 
Dit zou ook de eindstand worden, maar in de laatste 10 minuten hadden er nog meer doelpunten kunnen vallen. Mike redde nog eens met zijn voet, Luca schoot nog naast, Robin voorlangs in de rebound en Fikri kreeg nog een gele kaart.
 
Een goede 2e helft met veel mogelijkheden, mooie aanvallen en doelpunten, zette de JO17-1 weer op het goede spoor. Onze eigen voorhoede BLF (Brent-Luca-Fikri) kwam veelvuldig tot scoren, wat natuurlijk positief is voor het doelsaldo. 
 
In de stand voelt de JO17-1 de hete adem van Maarssen in de nek, door hun overwinning op Houten. Volgende week weer eens een thuiswedstrijd, dit keer tegen UVV. Aanvang 10.30u, (extra ) supporters zijn natuurlijk altijd van harte welkom!
 
 
Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-van Meegdenburg