JO17-1 verliest meer dan alleen punten

9 april 2017
Deze wedstrijd was natuurlijk dé gelegenheid om de vieze smaak van de afgelopen wedstrijd tegen Houten weg te poetsen. Een aantal spelers was niet beschikbaar: Joop moest een wedstrijd  schorsing uitzitten en Niels had een stevige enkelblessure overgehouden aan het duel tegen Houten. Daarnaast was Sander uitgeleend aan de JO17-2. De bank werd bezet door Tom, Robin en Bas, die allen net terug waren gekomen van een buitenlandse schoolreis.
Dit resulteerde in een iets aangepaste achterhoede, waarin Max van Laar van de JO17-2 een basisplaats naast Jasper toebedeeld had gekregen. Middenveld en voorhoede begonnen ongewijzigd.
 
De eerste aanval komt op naam van Hoogland, die in de 1e wedstrijd de Blauwen op een gelijkspel wisten te houden. Brent levert vervolgens 2 keer een lage voorzet af, maar de verdediging van de gasten heeft geen moeite om ze te neutraliseren. In de 5e minuut schiet de rechtsbuiten in het zijnet.
 
Er is veel beweging op het middenveld en bij de aanvallen van G.V.V.V. wordt Brent veelvuldig gezocht om een actie op te zetten. Hoogland schiet zelf nog hoog over en naast een vrije trap die Mike klemvast heeft, valt er qua gevaarlijke acties weinig te melden in de eerste minuten.
 
G.V.V.V. heeft het meeste balbezit en probeert de ruimtes tussen de linies te vinden, regelmatig met succes, maar 100% kansen zijn er nog niet echt geweest, wel wat loze schoten op het doel. In de 20e minuut wordt een korte variant op een hoekschop genomen aan de rechterkant door het duo Luca en Justin. De uiteindelijke voorzet van Luca wordt misschien nog geschampt door Jasper, maar belandt bij de 2e paal bij de vrijstaande Fikri: hij scoort dan ook de 1-0.
 
Na het doelpunt worden de ruimtes nog beter benut, ook omdat Hoogland natuurlijk wat meer vooruit gaat spelen. Twee minuten later valt de 2-0 , na een snelle omschakeling van de Blauwen: Justin geeft de bal strak voor en Luca is bij de 2e paal op tijd om de keeper kansloos te laten.

In de 1e helft wordt in de achterhoede weinig weggegeven.

G.V.V.V. geeft de indruk niet het achterste van de tong te laten zien en er wordt zeker niet in de allerhoogste versnelling gespeeld, maar het is ruim voldoende om Hoogland op achterstand te zetten en de marges te vergroten. De achterhoede heeft de zaken op orde en Max speelt een degelijke wedstrijd. In de 27e minuut valt het 3e doelpunt, waarbij Fikri een lage bal aflevert bij Justin die met zijn schot de keeper van Hoogland het nakijken geeft. 
 
Mike heeft tot nu toe weinig te doen gehad en ook bij een schot van buiten de 16-meter heeft hij de bal zonder moeite klemvast. Uit voorzorg verlaat Brent (lichte voetblessure) het veld voor Bas, waardoor Tommie naar de rechtsbuiten positie opschuift. 
 
Een actie van Fikri levert in de laatste minuten voor de rust niet het 4e doelpunt op en eer wordt op de naam van Wesley na een tackle een gele kaart bijgeschreven. Een verdedigende actie loopt niet goed af voor Max: hij krijgt een vinger in zijn oog en kan niet verder. Tom neemt kort voor rust zijn plaats in. De teams zoeken de kleedkamers op met een comfortabele voorsprong van 3-0 voor de Blauwen, geen vuiltje aan de lucht dus…..

Toen er nog niets aan de hand was: feestje van de 3-0.

Na de pauze is het zaak verder te gaan waar men gebleven is, met in het achterhoofd het bijspijkeren van het doelsaldo. De oplettende lezer ziet de bui waareschijnlijk al hangen na het zien van de slotzin van de vorige alinea. In de eerste minuten is er nog niet zoveel aan de hand, als Fikri op de voor hem karakteristieke wijze, na een aantal passeerbewegingen, vol de paal raakt. Hoogland schiet naast en in een volgende actie pikt Mike de bal op. Luca probeert het met een schot van buiten het strafschopgebied, maar de keeper staat goed opgesteld. 
 
Als een aanvaller van Hoogland bij een volgende actie wegdraait van zijn blauwe verdediger en Mike van korte afstand passeert, is er bij een stand van 3-1 nog steeds niet veel aan de hand. Wesley wordt gewisseld en Robin wordt ingebracht. Fikri zakt naar de “nummer 10 positie”, Tom wordt rechtsback en Bas staat centraal achterin.
 
Een klein misverstand tussen verdediging en keeper van Hoogland wordt niet afgestraft en 2 vrije trappen van Jasper en Fikri leveren ook niets op. In de 23e minuut valt er weer een doelpunt, maar de supporters van G.V.V.V. juichen niet, want de stand is nu 3-2. Ook hier draait de aanvaller van de gasten goed weg van zijn verdediger en staat dan plotseling vrij voor de neus van Mike. De situatie begint nu wel wat zorgelijker te worden…
 
Twee minuten later komt de bal na een goede aanval, laag  in het strafschopgebied.  In eerste instantie wordt de bal “overgeslagen” door Fikri en komt zo bij Luca, die de bal niet goed raakt: de 4-2 kan niet genoteerd worden, want het schot passeert de paal aan de verkeerde kant.
 
Vijf minuten later ziet het er niet goed uit voor de Blauwen als een aanvaller van Hoogland ongestoord kan doorlopen. Het uiteindelijke schot verdwijnt in het net en zo hebben we te maken met een gelijke stand van 3-3. De voorsprong is als sneeuw voor de zon verdwenen, wat is er gebeurd met het opkrikken van het doelsaldo??
 
De schrik is groot als bij Fikri na een overtreding met veel pijn blijft liggen. Er wordt direct hulp gehaald bij de aanwezige EHBO en hij wordt uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Er zijn geen wissels meer beschikbaar en dus moeten de resterende 5 minuten + blessuretijd met 10 spelers worden afgerond.

Een gevaarlijk moment in de 2e helft: Mike is op zijn hoede.

In de hoop toch nog de winnende goal te maken, zet G.V.V.V. extra aan, maar loopt daarbij ook een groot risico op een fatale tegentreffer. Hoogland juicht al, maar hun inzet gaat gelukkig voorlangs. De scheidsrechter vindt het welletjes en haalt niet de gehele tijd in, dat het spel heeft stil gelegen.
 
Punten verlies én een zware blessure van een medespeler (na onderzoek bleek er sprake te zijn van botbreuken in de voet van Fikri) hebben voor een grafstemming in de kleedkamer gezorgd.. Maarssen heeft geen punten laten liggen en heeft nu een voorsprong van 3 punten én een beter doelsaldo….
 
Alles is nog mogelijk met 4 wedstrijden te gaan, maar de JO17-1 heeft het niet meer in eigen hand. Hopelijk biedt de “paas-pauze” voldoende rust, kunnen de jongens én de leiding opnieuw de motivatie vinden om er vol voor te gaan en wordt de missie daarna vol optimisme weer opgepakt. Het is een pittige uitdaging, maar hoop en inzet doet leven!
 
Zeker in deze periode hoopt de JO17-1 op extra, positieve ondersteuning langs de lijn. De eerstvolgende wedstrijd vindt opnieuw plaats op het Panhuis: 22 april om 10.30, tegenstander Victoria.
 
 
Tekst:Nadia-Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies- van Meegdenburg