MO13-1 bereikt finale districtsbeker

11 mei 2017

Gisteravond stond de halve finale van de districtsbeker op het programma voor G.V.V.V. MO13-1. Tegenstander daarin was De Bilt MO13-1.

De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van De Bilt, en ook nu waren er weer veel supporters mee uit Veenendaal.

Het was nog even spannend of onze keepster Eva op tijd zou arriveren vanuit België vanwege een excursie. Maar die was nadat we al 5 minuten aan het spelen waren ook van de partij.

De wedstrijd begon om 19.05 uur na een mooie opkomst van beide teams met het liedje "The Eye of the Tiger". Na controle van de pasjes en handjes schudden ging de bal rollen.

G.V.V.V. MO13-1 kwam als beste vanaf acquit en ging vol op de aanval op de eerste goal te scoren. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten omdat er slordig omgegaan werd met de kansen.

Na 24 minuten spelen was het eindelijk raak, en zette Nadine haar eerste goal op het scorebord.

De Bilt MO13-1 kwam niet aan spelen toe in deze eerste helft en waren ook niet gevaarlijk voor onze goal. Onze meiden hadden de eerste helft volledig onder controle en hadden de score dan eigenlijk ook ruim kunnen, nee moeten uitbreiden. Echter dit gebeurde niet en dus was de ruststand een magere 0-1.

Na een kleine pauze en een goede toespraak van de trainers werd er weer vol goede moed begonnen aan de tweede helft van deze halve finale. Ook nu was G.V.V.V. MO13-1 de betere partij en kregen ze opnieuw mogelijkheden om de score een beter aanzien te geven.

Maar omdat de goals uitbleven kwam de tegenstander iets beter in hun ritme en werd de wedstrijd spannender en spannender. Na bijna vijftig minuten spelen werd er vanuit een corner van De Bilt een mooie counter opgezet door Romaissa. Romaissa speelde de bal vervolgens op Robin en die ging met een kleine rush ervandoor op de linkerflank. Robin speelde de bal vervolgens naar Nadine die het uitstekend afmaakte en daarmee haar tweede treffer van de avond maakte. Met deze 0-2 voorsprong leek het een gelopen race voor onze meiden.

Maar De Bilt was uit het goede hout gesneden en gaf niet op, en zette een paar aanvallen op richting de goal van onze keepster Eva. En na een uur spelen scoorden onze opponenten de aansluitingstreffer en werd het nog spannend in blessuretijd.

De Bilt MO13-1 kwam nog eenmaal gevaarlijk door met een aanval over links, maar deze werd gemist door onze gastvrouwen. Nadat de bal over de achterlijn was gegaan mochten we nog eenmaal een doeltrap nemen en hierna floot de scheidsrechter af en was de finale bereikt door G.V.V.V. MO13-1.

Door dit prachtige resultaat staan deze super-meiden dus in de finale van de districtsbeker. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend, maar dat maakt niet uit want ook deze wedstrijd zullen de meiden vol gaan voor de overwinning. De trainers en ouders zijn supertrots op deze meidenploeg. Na het kampioenschap in de 1ste klasse, een 2de plek in de hoofdklasse en met deze bekerfinale kan het seizoen nu al niet meer stuk.

De Bilt MO13-1 – G.V.V.V. MO13-1 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 24. en 47. Nadine Blankenstijn 0-1 en 0-2.

Tekst: Arnold Spies.