Flinke les in effectiviteit voor G.V.V.V. JO17-2

30 oktober 2017

Bij de thuiswedstrijd tegen Candia hebben we weer de beschikking over Maarten en Sem van de 17-1. Het werd helaas een wedstrijd tussen een effectieve Rhenense ploeg en een thuisploeg die niet eens zo heel slecht speelde, maar veel persoonlijke fouten en gemiste kansen liet zien. Resultaat: een 1-6 nederlaag.

G.V.V.V. begint meteen onrustig en slordig aan de wedstrijd en komt door een enorme verdedigingsfout al in de tweede minuut op een 0-1 achterstand. Er moest een kleine 10 minuten gewacht worden op een eerste voorzichtige poging van G.V.V.V. Een schot van Ruben miste voldoende kracht om de keeper te verrassen. De verdediging van de blauwen verliest veel duels, spelers laten zich veel te makkelijk van de bal zetten.

Wedstrijd snel op slot
De eerste echte kans is voor Sem. Bij een corner vangt hij de bal met zijn borst op bij de tweede paal, waardoor de bal naast rolt. Als hij had gekopt was het zeker 1-1 geweest. In de zeventiende minuut is het weer raak voor Candia. Ze kunnen de bal van dichtbij binnentikken na wederom geknoei in de verdediging. Vlak daarna is er een goede actie van Tyrese, die kan doorkomen over de rechterkant. Zijn voorzet bereikt Leon helaas net niet. We zien nog een goede aanval van de blauwen, die intussen iets beter in de wedstrijd zitten. Leon passt op Maarten, die kan uithalen maar de keeper van Candia redt. Tien minuten voor tijd gaat de wedstrijd al op slot als Candia een penalty benut vanwege een vermeende handsbal van Sem: 0-3.

Betere fase G.V.V.V.
Kort daarna doet G.V.V.V. dan eindelijk iets terug. Robin krijgt de ruimte om de middellijn met de bal te passeren. Op zo’n 25 meter van het doel besluit hij het maar eens te proberen, haalt uit en de bal gaat rechts van de keeper het doel in. Het is de beste fase van de blauwen, zo richting het einde van de eerste helft. De tweede helft begint met hetzelfde spelbeeld. Ook Jay probeert een afstandsschot, die gaat net over. Maar als we twee minuten verder zijn gaat het weer mis achterin en is de wedstrijd gespeeld. Maarten gaat de mist in als hij wil terugkoppen op Wiebe, de bal kan worden opgepikt door de tegenstander en het is 1-4. Bij de volgende Rhenense aanval verschijnt een speler alleen voor Wiebe, maar die voorkomt met een mooie redding de 1-5.

Penalty G.V.V.V., maar Candia loopt verder uit
Er volgt weer een redelijke fase van G.V.V.V., maar de kansen worden niet benut. Sem en Jort schieten beide naast. Daarna zien we een goede aanval via Mathijs, Jort en Sem met twee grote kansen om te schieten. Bij de tweede poging is de keeper uitgespeeld maar ziet Sem de bal tot zijn afgrijzen naast gaan. Bij een volgende aanval wordt Tyrese gehaakt binnen de zestien en krijgt G.V.V.V. een penalty te nemen. Tyrese neemt hem zelf, maar de keeper van Candia redt. Het volgende doelpunt valt vrijwel direct aan de andere kant. De 1-6 volgt als een afvallende bal van afstand onhoudbaar voor Wiebe wordt ingeschoten. G.V.V.V. blijft het wel proberen. Vlak voor tijd kan Maarten door het midden opstomen, legt af op Sem, die de bal bij Sem bezorgt. Ook nu is de keeper de situatie de baas.

De komende twee weken staan er geen competitieduels op het programma voor de JO17-2.

Tekst: Luc Scholtus