Gelijkspel voor G.V.V.V. JO17-2

27 november 2017

Op deze koude, maar droge zaterdagmiddag treedt de JO17-2 aan op het hoofdveld van het Panhuis om tegen de JO17-1 van Odijk te strijden. Het is een belangrijke wedstrijd, want als we naar het aantal verliespunten krijgen hebben de blauwen bij winst nog alles in eigen hand om de competitie winnend af te sluiten. De tegenstanders bleken aan elkaar gewaagd. Ondanks een over de hele wedstrijd gezien licht overwicht voor G.V.V.V. eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Vlak voor de aftrap leek het erop dat Odijk zou spelen in een geleende oranje G.V.V.V. outfit, aangezien men de kledingtas was vergeten mee te nemen. Na het betreden van het veld verscheen echter iemand met de tas in de buurt van de middenstip, zodat onze tegenstander na een koude verkleedpartij in hun eigen gele tenue aan de wedstrijd kon beginnen.

Spel golft op en neer
Odijk laat zich al vroeg in de wedstrijd zien met een goede inzet bij een corner. De bal kan ternauwernood van de lijn worden gehaald. In de tegenstoot scoort Sem bijna uit een voorzet van Leon, maar zijn schot wordt geblokt. Zo golft het spel op en neer de eerste helft. Er zijn over en weer goede kansen op de openingsgoal, maar die blijft uit. G.V.V.V. is iets sterker, maar heeft geen kans gezien de goede keeper van de tegenstander te passeren.

Goal afgekeurd
Vlak na rust weet Odijk van dichtbij te scoren, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dit tot groot ongenoegen van een aantal meegereisde supporters van Odijk. Dat zijn er overigens opvallend veel. Even later stuurt Robin Jort diep, die haalt uit maar de bal gaat net over. Odijk heeft af en toe moeite met de snelheid van onze spelers voorin. De keeper van Odijk moet alle zeilen bijzetten om Leon te stoppen, die een paar tegenstanders over de rechterkant is gepasseerd. Dit doet hij met de hand, net buiten het strafschopgebied. De zeer matig fluitende scheidsrechter ziet het ook deze keer blijkbaar niet.

Odijk op voorsprong, gelijkmaker Leon
De gasten komen in de 53ste minuut op voorsprong. De goal komt toch een beetje uit het niets. Een vrije trap, toegekend na een overtreding van Mathijs wordt in de rebound hard binnengeschoten. Odijk zit inmiddels beter in de wedstrijd dan de blauwen. Ze zijn sterker in de duels, G.V.V.V. is slordig en kiest vaak de moeilijke oplossingen. Toch komen de blauwen terug in de wedstrijd. Een diepe bal van Robin bereikt Leon, die meteen vrij komt voor de keeper en de bal over hem heen in het doel laat ploffen. Er volgt een slotfase waarbij Odijk geschrokken lijkt van de tegengoal en het een tijdje kwijt is. Ondanks dat lukt het de blauwen in de resterende tijd helaas niet meer om drie punten in Veenendaal te houden.

Er zijn nu drie teams met een gelijk aantal verliespunten: G.V.V.V., Candia en Odijk. Volgende week spelen we uit tegen Bunnik en spelen Candia en Odijk tegen elkaar.

Tekst: Luc Scholtus