Goed spelend G.V.V.V. JO17-2 laat Jonathan kansloos

20 november 2017

Onder erbarmelijke omstandigheden, met harde wind en regen, werd de heuse lichtwedstrijd uit bij Jonathan afgewerkt. Het spel van de blauwen werd er niet negatief door beïnvloed. G.V.V.V. domineerde bijna de hele wedstrijd en nam met een overtuigende 0-4 winst de drie punten zeer verdiend mee terug naar Veenendaal.

De eerste twee aanvallen van G.V.V.V. zijn direct gevaarlijk. Bij de eerste kan Leon voorzetten vanaf de achterlijn, maar deze wordt onderschept door de keeper. Bij de tweede poging wordt de bal mooi doorgetikt door Mathijs, waardoor Jort opnieuw de keeper kan testen. Binnen zes minuten noteren we alweer de derde kans, als Jort een vrije trap net onder de lat vandaan getikt ziet worden door de doelman van Jonathan.

Slordige periode G.V.V.V.
Er volgt een wat mindere periode van de blauwen. Er wordt slordig gespeeld, waardoor Jonathan een paar keer gevaarlijk kan worden. Het eerste doelpunt valt echter toch aan de blauwe kant. Sem levert een mooie dieptepass af op Leon, die vrij voor de keeper opduikt en langs hem heen kan binnenschuiven. G.V.V.V. wordt sterker en er volgen meer kansen, waaronder een grote voor Jort, die net naast schiet bij een mooie aanval door het centrum. Intussen heeft Jonathan de eerste echte kans gehad, waarbij de bal net voorlangs gaat.

Wiebe houdt de nul
De tweede goal valt nog ruim voor rust, als Jort een één-twee maakt met Sem en de bal langs de keeper in de hoek schiet. Even later is het bijna 0-3 als Jonathan de bal verspeelt en Leon er op snelheid vandoor kan. Zijn schot met links gaat rakelings over. Vlak voor rust kan Jonathan bijna de aansluitingstreffer produceren als Wiebe verkeerd inspeelt op Robin, die daardoor de bal verspeelt en Jonathan op het doel kan vuren. Wiebe maakt zijn fout meteen weer goed door de goed ingeschoten bal over het doel te tikken en de daaruit voortvloeiende corner ook onschadelijk te maken. Net voordat de scheidsrechter voor de rust fluit zorgt hij er met weer een goede redding voor dat het 0-2 blijft.

Beslissing in vier minuten
Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde. Jonathan plaatst wat speldenprikjes, maar de aanvallende pogingen van de thuisploeg zijn niet al te moeilijk te verdedigen. Halverwege de tweede helft beslist G.V.V.V. de wedstrijd definitief door in vier minuten twee goals te maken. De 0-3 wordt door Sem gemaakt, die na een mooie combinatie met Jort van dichtbij kan binnenschieten. Leon tekent daarna voor zijn tweede doelpunt als hij alleen voor de keeper opduikt na een diepe bal van Sem. De blauwen blijven daarna het heft in handen houden, maar weet niet meer tot scoren te komen.

Volgende week zaterdag staat een belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen Odijk. Odijk is de voorlopige koploper. Bij winst kan de eerste plaats van ze worden overgenomen.

Tekst: Luc Scholtus