G.V.V.V. JO17-2 nipt onderuit tegen DEV Doorn

26 maart 2018

G.V.V.V. JO17-2 beleefde een lastige middag, thuis tegen DEV Doorn. Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Lange tijd leek het pittige duel dan ook af te stevenen op een gelijkspel zonder doelpunten. Uiteindelijk was het toch nog DEV dat aan het langste eind trok. Aan één doelpunt hadden ze genoeg om de punten mee terug te nemen.

Vooraf bezette DEV de tweede plaats met 6 punten uit twee wedstrijden. G.V.V.V. staat vierde met 4 punten.

Spel golft op en neer
Zoals we de laatste tijd gewend zijn begint G.V.V.V. fel. Toch kan DEV de bal direct vanaf de aftrap overnemen en over de verdediging laten vallen. Een van de aanvallers  komt daardoor direct vrij voor Wiebe te staan, maar mikt over. De toon is gezet! Meteen daarna zien we een schitterende actie van Tyrese, die tussen twee tegenstanders door stuift en opstoomt naar de achterlijn. Zijn voorzet kan net niet door Leon worden binnen gewerkt. Vanaf het eerste moment golft het spel op en neer en worden flinke duels uitgevochten, zonder dat echt over de schreef wordt gegaan.

Wankel evenwicht
Het evenwicht blijft gedurende de eerste helft wankel. We zien mogelijkheden aan beide kanten. Een mooie aanval via Sem, Mathijs en Leon eindigt met een te zacht schot in de korte hoek. Aan de andere kant gaat de bal net voorlangs nadat onze verdediging even verslapte. Een vrije trap van DEV op grote afstand gaat net over. Daarna weet de keeper van DEV een inzet van Leon te keren. Kort voor rust belandt de bal bij een corner van G.V.V.V. op de lat.

Keepers onderscheiden zich
Direct vanaf de aftrap na rust is G.V.V.V. gevaarlijk. Jort trekt via de achterlijn knap naar binnen en levert een gevaarlijke voorzet af. DEV weet met geluk de situatie te redden in de kluts die dan ontstaat. De wedstrijd blijft in evenwicht, met kansen over en weer. Het wordt steeds duidelijker dat degene die scoort, de wedstrijd waarschijnlijk ook zal winnen. De beide keepers beginnen zich daarbij duidelijk te onderscheiden. Ruben heeft een grote kans op de 1-0, als hij een hard schot lost die we precies richting de kruising zien vliegen. Helaas vliegt ook de keeper van DEV en tot onze verbijstering tikt hij de bal uit zijn doel. Erg knap gedaan. Meteen daarna laat ook Wiebe zich gelden wanneer hij een gevaarlijke inzet onschadelijk maakt.

Voorsprong DEV
Dan gaat het in minuut 63 toch nog mis voor de thuisploeg. Balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat de bal achter de verdediging valt en een aanvaller alleen voor Wiebe kan opduiken. De bal valt in de verre hoek binnen. Daarna zorgen twee geweldige reddingen op rij van Wiebe ervoor dat G.V.V.V.  in de race blijft. Het blijft spannend tot het eind. Een schitterende actie van Mathijs geeft Leon een ogenschijnlijk niet te missen kans op de gelijkmaker, maar tot ontzetting van ons allemaal gaat de bal in het zijnet. Het enerverende duel eindigt daarmee helaas met drie verliespunten en daarmee is de top van de ranglijst even uit het zicht verdwenen.

Tekst: Luc Scholtus