G.V.V.V. JO17-2 uitgebekerd

23 oktober 2017

In dit weekend vol bekerwedstrijden zijn we op bezoek gegaan bij JSV Nieuwegein. We treden aan tegen de JO17-3. Gezien de uitslagen in de poule kan het op papier alle kanten op. Vooraf was duidelijk dat we bij winst poulewinnaar zouden zijn, elke andere uitkomst was onvoldoende. Helaas hadden onze spelers niet hun beste dag en werd een zeer matige wedstrijd op de mat gelegd. Dit resulteerde in 2-1 verlies en het einde van het bekertoernooi.

Het moet gezegd, G.V.V.V. kon niet op haar sterkst aantreden. Er was geen aanvulling vanuit de 17-1 en onze topscorer Leon ontbrak. Wel zijn Stefan, Sam en Julio van de JO17-3 met ons meegekomen. Kort na het eerste fluitsignaal kan Ruben solo opstomen door het midden. Helaas kan hij niet goed uithalen en de rebound belandt in het zijnet. Na vijf minuten komt JSV bijna op voorsprong doordat er slecht wordt opgebouwd. Balverlies zorgt voor een 100% kans, gelukkig weet Wiebe het schot onschadelijk te maken.

We zien dat de spelers last hebben van de wind bij lange ballen. Daarnaast is het gras vrij lang, wat het spel erg traag maakt. Zoals verwacht zijn de beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel golft op en neer, zonder veel kansen aan beide zijden. Dan komt G.V.V.V. in de 28e minuut toch op voorsprong. Jort kan net iets eerder dan de keeper bij een scherpe diepe pass vanuit het middenveld en bedient Tyrese, die vrij kan binnentikken. Even later zien we een goede actie van Jay, die solo doorloopt, maar de bal verspeelt als hij opduikt voor de keeper.

Ondanks matig spel krijgen de blauwen voor rust toch een paar kansen op de 0-2. Bij een kort genomen corner probeert Mathijs het met een lob, die belandt op het dak van het doel. En als JSV de bal knullig verspeelt achterin kan Ruben de bal oppikken en uithalen, maar zijn poging eindigt in het zijnet.

Intussen is G.V.V.V. er niet beter op gaan spelen. Er wordt niet goed aangesloten door de verdediging en steeds weer achteruit gelopen, waardoor JSV steeds beter in de wedstrijd komt. Wiebe is dan ook veelvuldig in balbezit. Het wachten is dan ook op de gelijkmaker van JSV, die komt er in de 48e minuut. Wiebe is kansloos op een mooi afstandsschot dat in de kruising gaat.

De blauwen proberen weer terug te komen in de wedstrijd, maar het gaat erg moeizaam. Julio krijgt nog een hele grote kans als hij alleen voor de keeper verschijnt, maar hij krijgt de bal niet langs de doelman. Er zijn kansen over en weer en de spanning loopt op richting het eind van de wedstrijd. De goed spelende Wiebe wordt tot de zoveelste redding gedwongen als de bal door onze middenvelders wordt verspeeld. Ook Sam verschijnt nog alleen voor de keeper van JSV, maar die is ook hem te snel af.

De spanning stijgt verder. Aan een gelijkspel hebben beide teams niets. In een alles of niets poging wordt Robin in de spits geposteerd. Zeven minuten voor tijd schiet Ruben hard op doel bij een corner, de bal rolt daarna richting Jort, die over de bal maait. Helaas valt de goal aan de andere kant. Er wordt weer balverlies geleden op het middenveld en de bal kan worden binnengeschoten. Vlak voor tijd krijgt Robin nog een kans om uit te halen, maar ziet geen ruimte en legt breed op Jort, die een speler raakt. Zo is er dus een einde gekomen aan het bekertoernooi. Hopelijk kan de draad in de competitie weer snel worden opgepakt, met beter spel dan dat we vandaag hebben gezien.

Tekst: Luc Scholtus