JO17-1 buigt achterstand om in ruime winst

10 februari 2018
Het was weer tijd voor het 'echte' werk voor de Blauwen. Vorige week werd nog een inhaal wedstrijd afgerond uit de 1e helft van de competitie (2-1 winst tegen het altijd lastige Waterwijk), daarvoor werd de 1/8 finale bereikt in de beker (na strafschoppen). De oefenwedstrijden in de winterstop werden, op één na, allen winnend afgesloten. En nu dus op naar de tweede seizoenshelft!

Robin, Joey en Max starten op de 'virtuele' bank, zo omschreven aangezien er geen dug-out op het veld aanwezig is. Gelukkig geen regen van betekenis….

Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich door het aftasten van beide teams. G.V.V.V. is gewaarschuwd: ASC Nieuwland heeft vorige week de nummer drie in de stand met maar liefst 6-1 verslagen. De thuisploeg houdt het spel compact en G.V.V.V. zoekt waar de openingen zijn. Sander komt tot een kopbal, maar de eerste echte kans ontstaat na een mooie actie van Justin en Luca, die de bal vanaf links voorzet. Sander lijkt de bal in het net te werken, maar die belandt helaas op de lat.

Het spel gaat redelijk gelijk op, zonder echt grote kansen. Na 10 minuten komt Nieuwland echter wel op voorsprong: door een defensieve fout staat een aanvaller geheel vrij voor het doel en kan niet anders dan de bal achter Olaf te schieten, 1-0.
De Blauwen zouden de Blauwen niet zijn als ze niet direct de gelijkmaker zoeken. Jammer genoeg speelt de JO17-1 in deze fase niet het beste voetbal. De opbouw is soms te traag, en de zuiverheid van de passes laat vaak te wensen over. De kansen vallen niet in de categorie '100%', zo ook niet een kopbal van Justin, een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van Luca en een vrije trap van Joris die naast wordt geschoten. Het spel is slordig en G.V.V.V. kan geen vuist maken, terwijl Nieuwland eigenlijk ook geen kansen weet te creëren.

Het was in de 1e helft nog even zoeken naar de ruimte.

We noteren nog een schot van Justin (naast), die goed is ingelopen op een vrije trap, voordat de kleedkamer wordt opgezocht. Zaak om in de pauze te bespreken hoe de achterstand moet worden omgebogen.

Dat er iets besproken is, blijkt al in de eerste minuten na het fluitsignaal voor de 2e helft. Er zit duidelijk meer vaart in en Jaidy schiet al snel een eerste bal richting doel, maar de keeper van Nieuwland zit er tussen en heeft de bal vast (deze keer wel…) Justin schiet vlak hierna naast. Overigens staat sinds de rust Max in het veld in plaats van Tom en wordt Joey na een paar minuten ingebracht voor Tommie.

Het doel van Nieuwland wordt bestookt met een golf van aanvallen die om een doelpunt schreeuwen. De keeper weet met een voet een schot van Wail te pareren en Sander probeert het ook nog eens, maar het schot mist kracht. Luca wordt in de 13e minuut vervangen door Robin. De thuisploeg probeert het ook nog eens en Olaf moet tweemaal de bal uit het doel houden. Bijna kon het thuispubliek nog eens juichen, als door een misverstand in de verdediging de bal bijna wordt opgepikt door een aanvaller.

G.V.V.V. zit halverwege de 2e helft even in een dipje en kijkt nog steeds tegen een achterstand aan, ondanks alle inspanningen. Olaf heeft de bal nog net op tijd en vóór de doellijn vast, nadat die uit zijn handen was geglipt.

Eindelijk valt dan toch de gelijkmaker met nog ruim 10 minuten te gaan: Sander draait in het 16-meter gebied en tikt de bal achter de keeper. Twee minuten later is het weer raak voor de Blauwen en dit keer is het Joey die scoort met een kopbal uit een hoekschop. Na de 1-2 lijkt het alsof Nieuwland fysiek te kort komt, er ontstaat veel meer ruimte voor de Blauwen om de aanvallen uit te spelen. Robin schiet op de paal, Sander glijdt de bal net niet binnen, maar Justin stelt het resultaat veilig met een puntertje: 1-3.

De 1-3 in de maak: een puntertje van Justin.

De tweede helft was duidelijk beter (donderpreek in de pauze?) en het resultaat is winst met 3 punten. Prettige bijkomstigheid: directe concurrent SO Soest heeft averij opgelopen en de JO17-1 heeft haar koppositie verstevigd, dus goede zaken gedaan vandaag!

Volgende week een vroege wedstrijd (om 10.00) aan de Blauwe Zijde van Sportpark Panhuis tegen de hekkensluiter Zuidvogels, maar dat zegt natuurlijk niks….. Gewoon winnen is en blijft de opdracht!

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-Van Meegdenburg