JO17-1 ijskoud de beste…

17 maart 2018
Dat de KNVB de wedstrijden voor de leeftijdscategorieën tot en met O11 heeft afgelast, is begrijpelijk. De supporters zijn erg blij dat er op veld 1 wordt gespeeld, want daar is men redelijk beschut voor de invloed van de snijdende wind. Dat betekent niet dat er geen voorzorgsmaatregelen zijn genomen: velen hebben de thermokleding maar weer uit de kast getrokken en dat is zeker geen overbodige luxe…
 
Mijn handschoenen blijven dan ook maar aan de handen en pen en papier in de tas, het korte verslag dan maar uit het (warm bedekte) hoofd. De Blauwen zijn geen 'watjes'  en betreden met hier en daar handschoenen aan, het veld om tegen Hoogland te spelen, de nummer 4 in de totaalstand, maar nummer 2 in de tweede periode. Dus het zou een interessante partij kunnen worden.
 
Hoogland blijkt een compacte ploeg, die veel opereert op het middenveld. Balverlies op die plek, resulteert regelmatig in snelle uitbraak pogingen, dan is de ploeg ook het gevaarlijkst. Onze achterhoede weet in ieder geval het gevaar steeds te neutraliseren. De grootste kans wordt niet omgezet in een doelpunt voor de gasten, omdat de aanvaller van Hoogland net iets teveel tijd neemt om voor het schot aan te leggen.
 
Aan de andere kant van het veld, is de thuisploeg hier en daar wat slordig in de passes of is het de wind? Ondanks dat, is het spel degelijk zonder echt 100% kansen op te leveren. Er worden voorzetten gegeven, er zijn  hoekschoppen en schoten op doel, maar de score wordt niet geopend. Het spel gaat redelijk gelijk op, maar tegen het einde van de eerste helft komen de eerste grote kansen voor G.V.V.V. Robin treft de paal, de bal komt terug in het spel, maar wordt net naast geschoten. Justin raakt even later ook nog eens de lat met een kopbal, dus dat had de voorsprong kunnen zijn.

Nee, nog geen doelpunt in de eerste helft voor de thuisploeg.

Supporters van Hoogland weten het dan zeker: als zij zoveel geluk hebben, dan zullen zij uiteindelijk de wedstrijd wel gaan winnen! We zullen zien wat de tweede helft brengt, de tussenstand blijft in ieder geval steken op 0-0.
In deel twee is G.V.V.V. duidelijk voetballend de betere. De bal wordt goed rondgespeeld en de aanvallen zijn gestructureerd, Hoogland komt eigenlijk niet meer in haar spel en probeert het dan maar met snelle omschakelingen. Dat lukt bijna, maar de bal gaat net naast. Twee wissels na de rust voor de thuisploeg: Wesley voor Joey en Lucas voor Robin. Overigens begint het een beetje erop te lijken dat Hoogland uiteindelijk gaat voor het gelijke spel en dat ene punt.
 
De goal, uiteindelijk de enige en ook nog eens voor de juiste ploeg, komt tot stand uit een voorzet van Justin, die goed doorloopt aan de rechterkant. Luca komt eveneens goed voor zijn man en tikt de bal in het net achter de keeper. Hoogland moet dan komen, maar is niet bij machte een tandje bij te zetten, dus ook deze tegenstander uit de top 5 in de stand kunnen we afvinken en 3 punten bijschrijven.


En nu zit ie wel: de 1-0 blijkt genoeg om de 3 punten binnen te halen

 
In de stand is de situatie aan de kop door verlies van VVIJ (de nummer 2), weer veranderd: SO Soest is de nieuwe runner-up maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Victoria tegoed komende week. We staan nu 12 punten los….
De Blauwen zullen volgende week een late wedstrijd afwerken bij MSV’19 in Montfoort, aanvang 15.30u
 
Succes mannen!
 
Geniet nog even na van de foto’s gemaakt door de kou trotserende Jeroen van Barneveld en klik hier voor het album.

Tekst: Nadia Auteri-Berton