JO17-1 maakt (even) pas op de plaats…

7 april 2018
Alweer een kraker voor de Blauwen (vandaag even in het Paars), nu tegen de huidige nummer twee in de stand SO Soest, de ploeg die tot nu toe voor de enige verliespartij heeft gezorgd in de competitie. Het paasweekend is besteed aan een Internationaal toernooi in München en behalve een boel gezelligheid en teambuilding, zijn de jongens met een mooie 3e prijs naar huis gekomen.

Nu dus weer voor de punten strijden, om nog dichter bij het lonkende kampioenschap te komen in de Hoofdklasse. Het hoofdveld én de lekkere temperaturen moeten het decor vormen voor een spannende pot voetbal.

De thuisploeg komt goed uit de startblokken en al in de eerste minuten komt een voorzet van Justin bij Luca in de 16-meter, maar de verdediging van Soest maakt van de mogelijk doelkans een hoekschop. Soest speelt geconcentreerd en gaat gretig de duels in.
Na nog wat speldenprikken aan weerskanten, komt Soest tot een voorzet vanaf rechts, Olaf probeert de bal te onderscheppen, maar daardoor komt de bal voor de voeten van een aanvaller en die tikt hem in het net: 0-1 en dan hebben we het over de 7e minuut.

Hoofd omhoog, nog niets aan de hand en er is genoeg tijd. De Blauwen zetten de schouders eronder en proberen de druk erop te zetten, het maximale resultaat is een aantal hoekschoppen en een schot van Wail die hoog over gaat. Ondertussen vindt de scheidsrechter het nodig een ietwat onbesuisde actie van Justin direct te bestraffen met een gele kaart, vanaf dat moment is het jachtseizoen op onze nummer 6 geopend….

Het paarse tenue heeft geen geluk gebracht, de 'andere Blauwen' waren sterker.

Eigenlijk speelt het meeste spel zich op het middenveld af, SO Soest schiet nog op het doel, maar die bal is een makkie voor Olaf. Luca heeft nog een kans in het 16-meter gebied, maar raakt de bal niet goed genoeg om echt gevaarlijk af te kunnen vuren. De beste kansen zijn toch voor de Blauwen, Justin weet nog een voorzet te geven, de keeper is uitgespeeld, maar er staat helaas niemand op de goede posities om af te drukken.

Er wordt veel in de rug gelopen en geduwd door onze gasten, de scheidrechter vind het allemaal best, vooral als Justin weer wordt aangepakt. Het duurt tot de 30ste minuut voordat SO Soest ook een (terechte) gele kaart mag ontvangen, voor een overtreding op, jawel, Justin.

Vlak voor rust zijn er grote kansen op de gelijkmaker door Sander (uit de draai net naast) en Justin (kopbal net naast), maar de JO17-1 gaat toch de kleedmaker in met een achterstand.

Natuurlijk zal in de rust het één en ander besproken zijn, maar vlak na het fluitsignaal blijkt er geen tijd te zijn om dat in de prakrijk te brengen: binnen enkele minuten scoort SO-Soest twee doelpunten en kijken de Blauwen opeens tegen een 0-3 achterstand aan. De spelers én de supporters zijn het even kwijt…..

De overtuiging in eigen kunnen is weg en het team is niet bij machte om de draad weer op de pakken, misschien zit het Duitse avontuur nog in de benen en hoofden, maar het team is onherkenbaar en ligt op het slachtblok.

Kevin past een dubbele wissel toe in de 5de minuut, Tommie en Wesley worden vervangen door Robin en Joey, met de hoop om nog iets teweeg te brengen. Luca wordt onterecht buitenspel gegeven, terwijl hij nog spelers van Soest moet inhalen om bij de bal te komen (?). De frustratie is begrijpelijk, maar er is nog hoop dat het tij gekeerd kan worden. Als snel blijkt dat ijdele hoop, want de concentratie en de wil om te winnen zijn ver te zoeken.

Soest zit strak op de bal en speelt al de hele wedstrijd met grote overtuiging. Nadat Olaf nog een bal weet te klemmen volgt er opnieuw een dubbele wissel: Jaidy en Luca worden vervangen door Maarten en Sem.

Deze laatste kan even na zijn entree nog een bal voorgeven, maar Sander kan hem er niet inlopen. Justin weet nog de eretreffer op zijn naam te brengen, maar daar blijft het dan wel bij. De pogingen zijn er wel, maar vandaag kan G.V.V.V. niets anders doen dan het hoofd buigen en een pas op de plaats maken.

Sander kan de voorzet van Sem net niet binnen lopen.

Er zijn nog 9 punten voorsprong op Soest, met nog 5 wedstrijden te gaan. Volgende week een uitwedstrijd tegen Delta Sports in Houten, aanvang 12.45u. De buit is bijna binnen, kwestie van geconcentreerd binnen hengelen. En laten we deze wedstrijd maar snel vergeten…..

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-van Meegdenburg