JO17-1 "officieus" kampioen

22 april 2018
Zonovergoten strijdtoneel in Badhoevedorp, letterlijk onder de rook van Schiphol. Pancratius was de tegenstander op weg naar de eerste mogelijkheid om het kampioenschap in handen te krijgen. De sfeer was ietwat beladen, gezien het opstootje dat bij de thuiswedstrijd van de Blauwen was voorgevallen. Gewoon voetballen dus, en verder niets….

Na de eerste bewegingen op het veld, moet er kort een pauze worden ingelast, aangezien een hoekvlag het bij een duel heeft begeven. Na reparatie kan er weer verder worden gespeeld. In de eerste minuten worden er wat speldenprikken over en weer uitgedeeld, maar is er nog weinig structuur in het spel.

In de 8e minuut wordt kort gejuicht door de meegereisde Blauwe supporters. Robin scoort uit een voorzet van Jaidy, maar de bal is al over de achterlijn geweest, dus het doelpunt wordt afgekeurd.
Een paar minuten later weet Pancratius uit een mooi uitgespeelde aanval de openingstreffer te scoren, Olaf is bij de afronding kansloos. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, zoals gebruikelijk worden de schouders er weer ondergezet om het resultaat om te buigen.

Acties en doelpogingen van Justin (in handen van de keeper), Luca (voorlangs) en Jaidy (uit de rebound naast) brengen nog niet de benodigde treffer. Misschien dat dat na de korte drinkpauze anders zal worden.

Alle zegen komt van boven.... Maar niet deze keer!

Olaf moet ingrijpen op een inzet van de thuisploeg, de wedstrijd verloopt correct, hoewel de indruk wordt gewekt dat er niet voluit in de duels wordt gegaan, wordt er misschien in deze fase niet vrijuit gevoetbald?
Naar mate de 1e helft vordert, ontstaan er steeds meer kansen en het lijkt een kwestie van tijd dat de gelijkmaker gaat vallen. Pancratius houdt wel stand en de ruststand is dan ook nog steeds 1-0.

G.V.V.V. komt ongewijzigd terug op het veld en na een schot naast het doel is het in de 2e minuut raak: Jaidy trapt vanaf rechts de bal richting doel en Robin geeft nog het laatste tikje mee, de stand staat weer gelijk, 1-1. Daarna zijn er kort op elkaar 3 kansen, die er maar niet in willen, jammer want afstand nemen en de 3 punten uiteindelijk meenemen is natuurlijk het uitgangspunt.

Een voorzet van Luca gaat voorlangs, zonder een voet te vinden voor de intikker en kort daarna verdient Olaf een standbeeld als hij 2 opeenvolgende reddingen verricht en de bal zo uit het net houdt. In de eerste 10 minuten houdt de druk aan, Pancratius moet komen en zo ontstaan er steeds meer ruimtes, ook omdat de thuisploeg op conditioneel gebied het niet helemaal meer kan bijbenen.

Lucas wordt ingebracht voor Luca rond de 10e minuut. In de tussentijd zijn er wat hoekschoppen en kopt Robin nog over voordat er weer een drinkpauze wordt ingelast. Het is een wat rustige periode in de wedstijd, Olaf moet met wat kunst en vliegwerk ingrijpen, Robin schiet nog naast.

De volgende wissel dient zich aan, waarbij Joey Robin mag vervangen. Tommy probeert het ook nog eens zonder doeltreffend te zijn. In de 25e minuut is er een mooie omschakeling, als Joey de bal goed aanneemt en Lucas kan aanspelen. De keeper kan niets uithalen tegen de koele inzet (ondanks de warmte op het kunstgrasveld…) en de Blauwen staan voor: 1-2.

Nadat Tommie heeft plaats gemaakt voor Max, zet de JO17-1 verder door. Bijna weer een juichmoment, maar Jaidy heeft het vizier niet op scherp als hij de bal in kansrijke positie naast schiet. Pancratius loopt op haar tandvlees, maar geeft niet zomaar op. Bijna weten ze gelijk te maken, maar Olaf redt en start een perfect uitgevoerde omschakeling, waaruit Lucas zijn tweede doelpunt maakt, de scheidrechter kan de 1-3 opschrijven.

Lucas staat op het punt zijn 2e te maken, eindstand 1-3!

De thuisploeg incasseert nog een rode kaart voor een overtreding op Joris, die het veld moet verlaten. Sander maakt de laatste minuten vol. Vlak voor het fluitsignaal scoort Justin nog, maar het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.
Drie punten mee de bus in! Omdat directe concurrent SO Soest ook haar wedstrijd wint, blijft de voorsprong 9 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Op doelsaldo (+ 45 tegenover + 18) is de JO17-1 dus officieus kampioen in de hoofdklasse B. Het echte feestje zal dan bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op 12 mei gevierd kunnen worden, het liefst met winst, natuurlijk.

Maar eerst wacht nog de halve finale van de beker op 28 april tegen Hercules JO17-1 in Utrecht. Aanvang 13.00u, kunnen de Blauwen stunten en voor de dubbel gaan…..?

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's : Sabine Spies-Van Meegdenburg