JO17-1 start competitie met winst

24 september 2017
Na een 3-tal oefenwedstrijden (alle met winst afgesloten) en evenzoveel bekerwedstrijden (ook allemaal gewonnen, al ging het bij de laatste partij tegen DOVO niet echt van harte…), is het eindelijk tijd voor de competitie, het “echte” werk. Ook dit jaar opereert G.V.V.V. in de hoofdklasse B, nadat vorig jaar in de nacompetitie de boot naar de 4e Divisie werd gemist.

Dit seizoen wordt gestart met een andere samenstelling en wel met 2e jaar spelers, met aanvulling van doorgestroomde spelers uit de JO15-1 en een andere vereniging. Trainer Kevin de Quay heeft de leiding en wil met dit team de uitdaging aangaan om bovenaan te eindigen. Een mooi en duidelijk streven, werk aan de winkel dus.

Onder het genot van een mooie najaarszon starten de Blauwen iets na één uur op veld 2, tegen Delta Sports JO17-1. Al meteen wordt de bal in een hoog tempo rondgespeeld, in de eerste minuten resulteert dat in een schot van Joris in handen van de keeper en het veroveren van een hoekschop. Jaidy neemt de corner, maar daar komt niks uit.

De meeste bewegingen spelen zich op het middenveld af, maar de eerste echte kans dient zich in de 20e minuut aan als Justin de bal uit een hoekschop hard op de lat kopt. Ook Delta Sports (verder in dit verhaal afgekort tot DS) meldt zich vervolgens bij het doel van de thuisploeg met een vrije trap en een doelgericht schot.

Justin heeft net de bal vol op de lat gekopt, de teleustelling is van de gezichten af te lezen.

Vijf minuten later is het eerste juichmoment: bij een goede omschakeling van G.V.V.V. gaat de bal snel via Luca naar Tommy aan de linkerkant. Sander staat geheel vrij op de rand van de 16-meter, vraagt en krijgt de bal en schiet die beheerst in de rechter benedenhoek achter de keeper: 1-0!

DS laat het hoofd niet hangen en ook zij schieten na een omschakeling gevaarlijk op doel. Gelukkig houdt Olaf de bal met een goede redding uit het doel. Kort hierop moet Olaf opnieuw aan de bak: DS schiet net nadat Olaf de eerdere inzet heeft gepareert. De kansen zijn er  zeker voor het gastteam, maar onzuiverheid én Olaf zorgen ervoor dat de 0 blijft staan voor de Blauwen.

G.V.V.V. verdubbelt de score in de 34e minuut. Luca weet een harde steekpass voor de achterlijn op snelheid te halen en laag voor te zetten. Jaidy komt op tijd inlopen en de 2-0 is een feit. Sander heeft kort hierop nog de mogelijkheid voor het 3e doelpunt, Luca zet voor vanaf de linkerkant, maar de keeper van DS houdt de schade beperkt voor zijn team, door het schot van Sander in 2 keer te stoppen.
Vlak voor rust, noemen we wederom Olaf, die lekker staat te keepen: hij redt een schot, waarna DS naast schiet en weet vervolgens met zijn uitkomen, een doorgebroken speler het scoren te belemmeren. In de rebound gaat dat schot net naast. Ruststand dus 2-0.

Na de pauze betreedt de JO17-1 ongewijzigd het veld en start met de opdracht snel de 3-0 te maken. Het tempo wordt opgeschroefd en na een gezamenlijke actie van Luca en Sander, klemt de keeper. Justin moet noodgedwongen gewissel worden, Joey komt voor hem in de plaats. In de 10 minuten erna, volgen nog twee wissels: Robin voor Sander en Tom voor Tommie.

In de tweede helft hanteren beide teams meer de lange bal, daardoor verplaatst het spel zich vaak van links naar rechts. De slordigheidjes beginnen er een beetje in te sluipen bij de Blauwen, maar de aanval wordt wel steeds opnieuw gezocht en er zijn kleine kansen uit een hoekschop (Bas naast), een vrije trap (inzet van Luca wordt gestopt door keeper) en een voorzet van Robin (Bas net naast).

Ook DS wordt betrapt op slordigheidjes: door een fout in hun verdediging, komt de bal bij Jaidy en staat de keeper ver uit zijn doel. Een lobje in het doel tekent de 3-0. We hebben het dan over de 24e minuut in de tweede helft.

De scheidrechter heeft het gezien en fluit. Overigens was het een correct potje...

Olaf moet ingrijpen bij een miscommunicatie in de eigen verdediging en voorkomt dat dit foutje wordt afgestraft met een doelpunt. Er wordt in de laatste minuten nog twee keer gewisseld: Sem voor Max en Maarten voor Luca. Nadat ieder zijn (gewijzigde) positie heeft ingenomen gaan de laatste minuten in.

DS komt met een schot van afstand die net over gaat, G.V.V.V heeft nog een kans na een voorzet van Jaidy, waarbij Robin net iets te kort komt om de bal goed te raken en jawel Olaf voorkomt een tegendoelpunt door met zijn voeten te pareren.

Laatste wapenfeit van de wedstrijd is de 4-0, een fraaie steek pass van Jaidy, zet Joey in een goede uitganspositie die de bal, eveneens fraai, om de uitkomende keeper krult.

Een goede start van het seizoen, maar “…..nog met genoeg ruimte voor verbetering”, volgens trainer Kevin.

Volgende wedstrijd: komende zaterdag bij en tegen SO Soest JO17-1, aanvang 15.15.

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-Van Meegdenburg