JO17-1 tikt ze er lekker in

29 oktober 2017
Een week geleden hadden de meegereisde supporters te maken met een kwalitatief teleurstellende uitvoering van het bekerduel bij en tegen CDW in Wijk bij Duurstede. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 1-3 en er mag dus, straks op 16 december, worden verder gebekerd.
Nu was het weer tijd voor een competitie wedstrijd tegen Hoogland JO17-1 in Amersfoort. Hoogland bezet momenteel de één na laatste plaats in de stand, maar van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn, dat zou nog eens verkeerd kunnen uitpakken.

In de eerste minuten wordt de bal goed rond getikt en het verschil in voetballend vermogen is al snel duidelijk. De eerste kans is voor de Blauwen als Sander een kopbal afvuurt op het doel van de thuisploeg. Hoogland heeft bijna de mogelijkheid de score te openen als Olaf het even spannend maakt na een slechte timing op de bal. Gelukkig weet hij in extremis de bal nog op tijd weg te houden bij de tegenstander.
Het is G.V.V.V. die echter de score opent in de 10e minuut. Sander kopt de bal hard in op de keeper en in de rebound kan Luca de bal intikken: 0-1.

Er zit duidelijk meer in de lucht, aangezien Hoogland niet echt een vuist kan maken en de verdediging van onze JO17-1 niet echt onder druk kan zetten. Er kunnen verschillende kansen genoteerd worden: Sander neemt de bal op de slof, maar die gaat over. Na een mooie aanval en één-tweetje tussen Joris en Luca, schiet deze laatste op doel, maar de keeper pareert. Uit de indraaiende hoekschop die hieruit voortvloeit, kopt Justin de bal net naast.

In de 20e minuut maakt Hoogland het Olaf even wat lastiger met een vervelend schot, die hij in twee keer kan stoppen. Twee minuten later wordt de 0-2 genoteerd uit een mooie corner door Jaidy, die het hoofd van Justin vindt en zo in de touwen verdwijnt.

Justin heeft zojuist hard ingekopt, de keeper ziet hierna de bal in het net verdwijnen.

Hoogland probeert er nog wat van te maken, maar echt dreigend wordt het niet en Olaf heeft eigenlijk niet veel te doen. G.V.V.V. bouwt op vanuit de verdediging en bij tijd ene wijle zijn er mooie aanvallen te zien. Tommie schiet uit zo’n aanval net naast en bij een volgende intelligente actie, waarbij de keeper wordt uitgespeeld, wordt de inzet van Luca van de lijn weggekopt door Hoogland en belandt op de lat.
De ruststand blijft zodoende 0-2, maar de (voorzichtige) verwachting is wel dat er wat meer doelpunten zullen gaan vallen in de 2e helft.

Na even te zijn opgewarmd met een warm drankje, maken de supporters zich op de tribune op voor het 2e bedrijf. G.V.V.V. is duidelijk op zoek naar het 3e doelpunt. Luca vuurt een schot af met een, voor de keeper, vervelende stuiter. De pogingen van Bas en Sander om de bal in het net te krijgen bij de hierop volgende hoekschop lopen op niets uit.

De 0-3 valt in de 10e minuut uit een vrije trap van Jaidy vanaf de linkerkant. De bal wordt niet geraakt door het uitgestoken been van Sander en verdwijnt in de linker hoek van het doel. Met deze comfortabele voorsprong worden de eerste wissels toegepast: Joey voor Tommie en vlak daarna Robin voor Luca.

Maar eerst maakt Olaf het toch nog even spannend (uit verveling… ?wink) als hij de bal bijna in eigen doel tikt. Er breekt een periode aan in de wedstrijd, waarin G.V.V.V. toch nog even in de verdediging wordt gedrukt. Deze periode is van korte duur, want het wordt toch weer druk voor de neus van de keeper van Hoogland: Justin raakt nog de kruising en na een “aanval uit het boekje” kan Robin met het hoofd de 0-4 aantekenen op het scorebord.

Olaf kan het nog even spannend maken...

Na een verplicht praatje bij de scheidsrechter, krijgen Justin en zijn directe tegenstander beiden de gele kaart, na het zoveelste onvriendelijke onderonsje tussen die twee.
Tegen het einde van de wedstrijd is er nog een kans voor Sander (net over in kansrijke positie), en wordt het te enthousiast uitlopen van de keeper van Hoogland niet afgestraft. De eindstand van 0-5 wordt bereikt in de laatste 5 minuten van de wedstrijd, als een mooie aanval wordt afgesloten met doelpunt van Justin.

Al met al een terechte overwinning van de Blauwen, die nu gestegen zijn naar de 2e positie in de stand, waar een aantal teams een klein kopgroepje aan het vormen is. De tegenstander van volgende week is VVIJ JO17-1. Aanvang 10.15u op de Blauwe Zijde van Sportpark Panhuis.

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto’s: Sabine Spies-van Meegdenburg