JO17-1 trakteert op doelpuntenfestijn

18 februari 2018

Op het moment dat je een wedstrijd hebt tussen de koploper en de hekkensluiter, in welke competitie dan ook, dan rijst de vraag wie er winnend uit het duel zal komen. Op papier lijkt het altijd gesneden koek, maar de werkelijkheid kan wel eens anders uitpakken, door verschillende redenen. Één ervan kan onderschatting zijn van de ploeg die onderaan staat.

Dat dat deze keer niet is gebeurd, wordt eigenlijk al in de titel weggegeven…

 

Als je kijkt naar het begin van de wedstrijd, wordt toch even een andere indruk gewekt. Onze gasten, Zuidvogels J017-1, doen niet onder voor de Blauwen, hebben zelfs wat (kleine) kansen om de score te openen op het hoofdveld. Waarschijnlijk omdat G.V.V.V. nog niet helemaal in het spel zit, er wat slordigheden zijn in de defensie en er voorin nog geen vuist kan worden gemaakt.

 

De Blauwen gaan steeds meer hun eigen spel spelen en de eerste treffer voor de thuisploeg dient zich aan, als Robin attent zijn voet tegen een voorzet vanaf rechts zet en de keeper het nakijken geeft. 


Nog even geen doelpunt, hoewel de Blauwen menen dat de bal over de lijn is geweest...

Meestal werkt het bevrijdend en kan er doorgezet worden, ook gezien het heel duidelijke veldoverwicht. De 1-0 blijft wel lang staan, totdat er steeds meer ruimtes bij Zuidvogels ontstaan, waar dan ook goed gebruik van wordt gemaakt. Het tweede doelpunt komt op naam van Luca met een mooi geplaatst schot in de linker bovenhoek: 2-0.

 

Het beetje weerstand dat er was bij Zuidvogels is gebroken en de doelpunten volgen elkaar in rap tempo op: Robin, Luca raken het net en bij de rust staat een 5-0 stand op bord.

 

Dat in de tweede helft meer slordigheden in de passes en afwerking sluipen, kan te maken hebben met het gevoel dat er een trainingspartijtje wordt afgewerkt. Met alle respect voor Zuidvogels, de tegenstand is minimaal en dit team komt op alle fronten tekort om er een uitdagende pot voetbal  van te kunnen maken.

 

De uiteindelijke stand komt uit op 8-0 (4x Robin, 3x Luca en 1x Jaidy), maar had gezien de vele kansen nog groter uit kunnen pakken: ballen over, naast, op paal en lat, alles is zo’n beetje de revue gepasseerd.
 


Één van de 8 juich momentjes. Goed voor zelfvertrouwen en doelsaldo...


In de competitie is de 2e positie overgenomen door VVIJ, aangezien SO Soest wederom een verliespartij heeft moeten incasseren. Op dit moment is er een gat van 8 punten met de nummer twee ontstaan, die binnenkort ons zal ontvangen voor een echte kraker.
 

Maar eerst nog volgende week: dan wordt de 1/8 finale gespeeld voor de KNVB beker, aanvang 11.45u. op ons eigen sportpark Panhuis. Supporters zijn natuurlijk altijd meer dan welkom.
 

Jeroen van Barneveld heeft weer mooie plaatjes geschoten, verzameld in een fotoalbum die jullie hier kunnen bekijken. Een mooie toevoeging op een goede overwinning…..
 

Tekst: Nadia Auteri-Berton

Foto’s: Jeroen van Barneveld