JO17-1 wint alsnog ruim na onnodig spannende 2e helft

5 november 2017
Soms kies je ervoor om puur als supporter langs te kant te staan en het schrijfblok thuis te laten, even pauze en gewoon van de prestaties van het team genieten. Soms is het gewoon te nat om notities te schrijven, paraplu en een pen hanteren gaan vaak niet samen. Dat was dit keer de reden niet, want er werd thuis op het hoofdveld gespeeld en vroeg ook, 10.15u. Gewoon relaxed kijken in het herfstzonnetje dus.
 
Achteraf blijkt dat het toch de moeite waard is, om toch een paar woorden aan de wedstrijd te besteden, zonder een volledig verslag te schrijven. Noem het maar een gedachtespinsel…
 
Onze gasten, VVIJ JO17-1 uit IJsselstein, zetten de Blauwen in het begin van de wedstrijd aardig onder druk, de thuisploeg kwam niet echt aan voetballen toe en was weinig creatief en afwisselend in de opbouw. Misschien toch iets te vroeg ...?
 
Naar mate de wedstrijd vorderde kwam G.V.V.V. beter in haar spel en de aanvallen werden beter opgezet. VVIJ had een eigen manier van de aanval opzetten: de keeper kon een aardige bal uittrappen en daar werd de gehele wedstrijd gebruik van gemaakt, opbouw via de grond vanuit de verdediging werd in zijn geheel niet waargenomen.
 
Sander opende de score op een voorzet van Luca en vanuit de 1-0 werd er zeker een stuk beter gevoetbald, de ruststand was een comfortabele 3-0 met verder doelpunten van Bas en Luca. Geen vuiltje aan de lucht, dus….
In de eerste helft werd nog de nul gehouden...

Het aparte van dit verhaal is, dat in het vorige seizoen tegen deze zelfde tegenstander de teams met ongeveer dezelfde ruststand de kleedkamers opzochten (3-1), de eindstand was uiteindelijk 3-3. Als het maar niet weer…., vul maar in.
 
Feit was, dat G.V.V.V. na de rust niet bijzonder alert op het veld verscheen, in tegenstelling tot VVIJ, die ook wat tactische aanpassingen had doorgevoerd. Die wijzigingen zetten de thuisploeg toch aardig op het verkeerde been. Binnen 10 minuten werd de stand gelijk getrokken en was er zelfs even gevaar op achterstand. Ook Kevin gaf aanwijzingen om een en ander in het veld anders aan te pakken.

Even de tactiek aanpassen om de wedstrijd alsnog te winnen.

Het mooie van dit team is, bleek ook uit eerdere seizoenen, dat het in staat is om extra de schouders eronder te zetten, om het tij te keren. Onder het motto: “de aanhouder wint”, lukte het om de wedstrijd als bovenliggende partij af te sluiten. Luca en Justin scoorden de 4e en 5e goal, zodat er uiteindelijk werd afgefloten met 5-3. De verdedigers van VVIJ, hadden ondertussen de tong op de schoenen liggen…
 
Leuke bijkomstigheid: koploper SO Soest heeft de eerste nederlaag te pakken, zodat G.V.V.V. nu bovenaan staan op basis van een beter doelsaldo. Volgende week een interessante wedstrijd tegen de nummer 3, Victoria in Loosdrecht. Beste supporters, gaan jullie weer mee??
 
Geniet nog even na met de prachtige foto’s die Jeroen van Barneveld heeft gemaakt, klik hier voor het album.

Tekst: Nadia Auteri-Berton