JO17-2 pakt meteen drie punten in Langbroek

2 oktober 2017
Op deze regenachtige zaterdagmiddag zijn we afgereisd naar Langbroek voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Nu pas, omdat de eerste wedstrijd tegen HDS niet door kon gaan. Na een zeer matige en rommelige eerste helft zonder al te veel kansen aan beide kanten trok G.V.V.V. na rust ruimschoots aan het langste eind. Door een puntgave hattrick van Leon gingen de drie punten mee naar Veenendaal.

De wedstrijd begint lekker fel, met vrije trappen voor beide elftallen tot gevolg. De eerste is voor SVL, met een kopkans, maar die gaat gelukkig net naast. Een vrije trap net buiten de zestien wordt genomen door Jort, ook deze verdwijnt naast het doel. Na 7 minuten is het bijna 0-1 als Jort er alleen vandoor kan, maar ook nu lukt het niet om te scoren. Trainer Moustapha moet meteen daarna al de nodige omzettingen doen, als Dennis van Ginkel met een knieblessure naar de kant moet.

Onrustige start
Het eerste kwartier speelt G.V.V.V. onrustig. Ze hebben het meeste balbezit, maar het spel is erg rommelig. Het niveau van de tegenstander is niet al te hoog, het lijkt erop dat de blauwen zich hierin mee laten trekken. Na een goede actie over de linkerkant opent G.V.V.V. dan toch bijna de score, als Sem goed voorzet op de inlopende Leon, maar die kan net niet bij de bal. Kort daarna kan SVL bijna profiteren van een misverstand in onze verdediging, maar ze zijn niet in staat er iets mee te doen.

Ondanks het aanhoudende rommelige en wat slappe spel zijn er kansen voor G.V.V.V. om de score te openen. Na een half uur spelen is Robin dichtbij als de bal bij een corner voor zijn voeten belandt, helaas kan hij deze niet in het doel werken. Op slag van rust krijgt Sem nog een hele grote kans als Ruben hem met een mooie dieptepass alleen voor de keeper zet. Helaas mikt hij net naast.

G.V.V.V. op voorsprong
De tweede helft begint met de grootste kans van de wedstrijd voor SVL. Balverlies op het middenveld leidt ertoe dat de bal op de lat wordt gekopt. Drie minuten later komt G.V.V.V. dan toch op voorsprong. Via een handsbal van SVL komt de bal voor de voeten van de inlopende Leon, die de bal in de rechterhoek binnen kan schuiven.

Weer drie minuten later kan hij de score verdubbelen als hij alleen doorbreekt aan de linkerkant. De keeper van SVL verkleint zijn hoek goed en redt de situatie. G.V.V.V. komt steeds meer in de wedstrijd, er komen meer kansen. Dennis Geerts had de 0-2 op zijn schoen toen hij een door Leon vanaf de achterlijn teruggelegde bal vrij binnen kon schieten, maar tot ieders verbijstering ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. We zien een goede actie van Tyrese over de rechterkant. Zijn voorzet kan net niet goed worden verwekt door Sem.

Leon maakt hattrick compleet
In de vijftiende minuut wordt de 0-2 aangetekend door Leon, die een goede vrije trap van Dennis Geerts perfect binnenkopt. Het laatste verzet van SVL lijkt dan wel definitief te zijn weggeëbd. Tien minuten voor tijd maakt Leon zijn hattrick compleet. Hij snelt zijn tegenstander aan de linkerkant voorbij en rondt beheerst af. In de laatste tien minuten krijgt Jort nog twee mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar zijn pogingen stranden.

De eerste drie punten zijn dus binnen. Er zijn verbeterpunten, hopelijk kunnen we die  volgende week in de eerste thuiswedstrijd van de competitie al terugzien.