JO17-2 sluit het seizoen positief af met 7 uit 3

1 juni 2018
22/26/30-5-2018

G.V.V.V. JO17-2 sluit het seizoen positief af met 7 uit 3

Door een grote aantal afgelastingen met uiteenlopende redenen werkte G.V.V.V. JO17-2 de afgelopen anderhalve week drie wedstrijden achter elkaar af. Dit om weer in lijn te komen met de meeste tegenstanders in de competitie. De drie wedstrijden, op dinsdagavond thuis tegen Jonathan JO17-3, zaterdag thuis tegen Woudenberg JO17-2 en afgelopen woensdag uit bij HDS JO17-1 leverden zeven punten en een plaats in de middenmoot op.

G.V.V.V. – Jonathan: een wedstrijd met twee gezichten
In de eerste helft heeft G.V.V.V. moeite met het compacte spel van Jonathan. Er wordt redelijk gevoetbald, maar aanvallend wordt weinig gebracht. Geleidelijk verliezen de blauwen de grip op de wedstrijd en het is wachten op een goal van de bezoekers. Die komt er dan ook, na een soepel lopende aanval. Maar, geheel tegen de verhouding in weet Jort met een goed schot op slag van rust de 1-1 tegen de touwen te schieten.

Na rust lijkt het of we naar een totaal andere wedstrijd zitten te kijken. Er komen kansen voor G.V.V.V. en Jonathan kan het niveau van de eerste helft niet meer opbrengen. Na een aantal gemiste kansen is het Sem die de blauwen na een uur spelen op voorsprong zet door een vrije trap van Maarten binnen te koppen. De tegendoelpunten lijken Jonathan definitief te knakken , want drie minuten later is het 3-1 door Jort en nog drie minuten later valt de mooiste G.V.V.V. goal van de avond. Na goed werk van Jort op links komt de bal via Jay voor de voeten van Ruben, die vol kan uithalen en de bal prachtig achter de keeper in het doel krult. Kort voor het eindsignaal wordt het zelfs nog 5-1, als Jort zijn hattrick vol maakt. De assist is van Wiebe, die hem met een perfecte uittrap alleen voor de keeper zet.

G.V.V.V. – Woudenberg: zomeravondvoetbal op zaterdagmiddag
Deze thuiswedstrijd wordt onder niet al te makkelijke omstandigheden gespeeld. Het is tegen de 30 graden en het veld is hard en droog. De samenstelling van ons team bevat veel aanpassingen. Wiebe is zelfs als veldspeler opgesteld. Maar tegen een ploeg die met nul uit zeven onderaan staat zou dit geen excuus mogen zijn voor puntverlies. Het wordt toch een moeizame pot. De eerste helft heeft G.V.V.V. een duidelijk overwicht en de beste kansen. De thuisploeg komt kort voor rust op voorsprong door Leon, die een mooie steekbal van Jort binnenschiet.

De tweede helft verloopt rommelig en zonder veel kansen aan beide kanten. Het is duidelijk dat dit alles te maken heeft met de omstandigheden en de ongebruikelijke samenstelling van het team. Helaas lijdt een vrije trap op de rand van de zestien tot de gelijkmaker. Doordat de muur niet goed wordt neergezet kan de bal vrij eenvoudig in de verre hoek worden geschoten. In de laatste tien minuten is G.V.V.V. niet meer in staat deze schade te repareren, al is Jort vlak voor tijd heel dichtbij als de keeper van Woudenberg een 1 op 1 duel met hem wint.

HDS – G.V.V.V.: makkelijke avond voor de blauwen
Voor de laatste wedstrijd van het seizoen melden we ons op woensdagavond op het sportpark van HDS. Het weer is prachtig en de sfeer gemoedelijk. Voor de winterstop werd met 5-1 van dit team verloren, dus we zijn op onze hoede. De opstelling van G.V.V.V. is nu weer zoals we gewend zijn. Na een verdedigend wat slordig begin komt G.V.V.V. toch al snel op voorsprong, als Jay de bal uit een corner weet binnen te tikken. Wachten op de 0-2 duurt niet lang. We zien een mooie actie van Ruben, die een mooie diepe bal geeft op Tyrese. Deze kan uithalen, maar de keeper weet zijn inzet knap te keren. De rebound wordt vervolgens simpel door Maarten binnengeschoven. Tot de rust loopt G.V.V.V. goed voetballend uit naar 0-4 via twee goede goals van Jort. Dan doet HDS wat terug via een afstandsschot, maar vanaf de aftrap maakt Leon er alweer 1-5 van via een mooie combinatie met Jort.

Na rust is het spelbeeld hetzelfde. G.V.V.V. dicteert, de kansen worden echter niet meer zo makkelijk verzilverd als in de eerste helft. Sam zorgt verdiend voor het laatste competitiedoelpunt van dit seizoen.

De 17-2 sluit het seizoen af met een toernooi, aanstaande zaterdag bij NSC Nijkerk. Uw 17-2 verslaggever wenst iedereen alvast een fijne zomer!