JO17-2 speelt onnodig gelijk

29 januari 2018
JO17-2 heeft de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft afgesloten met een 4-4 gelijkspel, thuis tegen de JO17-1 van de Valleivogels. Een volstrekt onnodige uitslag, omdat in de laatste vijf minuten een voorsprong van 4-2 werd weggegeven. Er was nog een theoretische kans op het kampioenschap, maar dan had met groot verschil gewonnen moeten worden en moet Odijk volgende week met een groot verschil verliezen. Odijk is na dit gelijkspel niet meer in te halen en mag zich dus kampioen noemen.

Aangezien onze vaste keeper Wiebe is meegereisd met de 17-1 om hun geblesseerde keeper te vervangen, staat Davy van de Weerthof van de 17-4 in het doel. Daarnaast spelen Allard de Vries en Ilkay Cayirci uit hetzelfde team met ons mee, zodat we kunnen beginnen met één wisselspeler.

Snelle voorsprong
Direct na de aftrap is Valleivogels gevaarlijk, doordat Robin nog niet helemaal bij de les is en zijn tegenstander richting goal kan opstomen. Gelukkig kan Davy het schot over het doel tikken. In de tegenstoot na de corner kan Tyrese zich bijna loswerken van zijn tegenstander. Het duel loopt slecht voor hem af, hij moet het veld af met een flink verstuikte enkel. Onze enige wissel Allard moet dus al in de 4e minuut het veld in om hem te vervangen. Er volgt al snel een grote kans op een voorsprong voor G.V.V.V. uit een corner, als Valleivogels de bal niet weg kan krijgen uit de doelmond. Leon maait over de bal en de rebound gaat rakelings over. In de 11e minuut heeft Leon meer geluk als hij besluit van afstand uit te halen. Een tegenstander laat de bal van richting veranderen waardoor de keeper kansloos is: 1-0.

Boeiend duel
Nog geen tien minuten later, nadat Jort een vrije trap net naast heeft geschoten, is er een snelle uitbraak van Valleivogels en staat het zomaar weer gelijk. Er volgen een paar goede kansen voor de blauwen om weer op voorsprong te komen. Jort schiet rakelings naast op aangeven van Ruben en de keeper van Valleivogels weet met moeite een gevaarlijke situatie voor zijn doel bij een corner onschadelijk te maken. Dan gaat het bijna mis als Ilkay iets te kort terugspeelt op Davy, die gelukkig attent is en de situatie redt. In de 25e minuut levert de goed spelende Jay een splijtende pass af richting Leon, die de blauwen weer op voorsprong zet. Tien minuten voor rust komt Valleivogels uit het niets weer op gelijke hoogte, door zwak verdedigen van de thuisploeg. Tot de rust is G.V.V.V. het overwicht een beetje kwijt en zijn er voor de Scherpenzelers een paar goede mogelijkheden zelfs op voorsprong te komen. Het is tot nu toe een boeiend duel.

Wiebe als voetballer
Vlak na rust verschijnt Leon alleen voor de keeper van de bezoekers en tekent beheerst de 3-2 aan. In de vijfde minuut gebeurt bijna hetzelfde, na een goede diepe bal van Ruben. Deze keer wint de keeper. In de 8e minuut moet Mathijs na een ogenschijnlijk onschuldige val het veld verlaten met een gekneusde schouder. G.V.V.V. moet dus met 10 man verder. Ondanks dat weten de blauwen weer te scoren. Na een schietkans van Valleivogels, waarbij Davy knap weet te redden, weet Jort de keeper te omspelen en te scoren na weer een goede pass van Ruben. Met deze 4-2 stand in de 57e minuut lijkt er geen vuiltje aan de lucht en vragen we ons af of we het doelsaldo nog wat verder kunnen opkrikken. Intussen is onze eigen keeper Wiebe terug van zijn uitwedstrijd met de 17-1. Hij deed daar van zich spreken door een beslissende penalty te keren waardoor de 17-1 door is in de beker. Nu wordt hij gevraagd of hij nog even als rechtsbuiten wil meevoetballen en daar zegt hij geen nee tegen. In tien minuten tijd blijkt hij niet onverdienstelijk in te vallen en krijgt hij drie grote kansen op rij om te scoren.

Winst in rook op
Het begint erop te lijken dat de aanvallers van de blauwen iets te graag willen dat Wiebe scoort in plaats van zelf te schieten. Dit, een gebrek aan wissels en conditie breken de ploeg aan het einde op. Valleivogels zet nog een keer aan en scoort twee keer in laatste vijf minuten. De blauwen hebben geen reserves meer om de schade te repareren, dus moeten we het met dit 4-4 gelijkspel doen. Erg zonde om de punten zo weg te geven aan het eind…

Op 10 februari starten we de nieuwe competitie thuis tegen Roda ’46.

Tekst: Luc Scholtus