JO17-2 verslaat Quick 1890, hattrick Lucas Versteeg

12 maart 2018
Na een aantal weken eindelijk weer een competitiewedstrijd voor de JO17-2. Het elftal staat nog op 0 punten na de eerste twee wedstrijden, omdat nipt werd verloren van Candia en omdat de 8-0 winst tegen Roda ’46 is geschrapt. Dit team heeft zich teruggetrokken uit onze competitie. Het was dus zaak drie punten te halen om niet meteen op grote achterstand te komen. Na een matige eerste helft maar een betere tweede, kon de wedstrijd inderdaad keurig in winst worden omgezet: 3-2.

Tyrese en Mathijs zijn hersteld van hun blessures en kunnen weer spelen. Lucas, Sem en Maarten zijn er weer bij namens de 17-1.

Fel maar slordig begin
G.V.V.V. begint fel aan de wedstrijd, maar er is weinig scherpte. De passing is slordig, waardoor een rommelig beeld ontstaat en er weinig rendement is. Quick stelt er een paar kleine speldenprikjes tegenover, met enkele rollertjes richting Wiebe tot gevolg. Na slechts negen minuten moet Maarten vervangen worden door Tyrese, vanwege pijn aan zijn achillespees. Even later ligt het spel stil doordat Ruben moet incasseren en een bloedneus aan het duel overhoudt. In de eerste helft ligt het spel sowieso voortdurend stil, vooral vanwege overtredingen en als gevolg daarvan vrije trappen. De blauwen creëren weinig kansen in de eerste helft, al was het bijna raak bij een gevaarlijke laag genomen corner, die bijna bij de eerste paal kan worden binnen gewerkt.

Penalty
Na 20 minuten spelen is er dan toch de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Mathijs neemt de zoveelste vrije trap snel, waardoor Sem ongehinderd de hoek in kan lopen en strak kan voorzetten op Lucas, die gemakkelijk kan binnenschieten. Soms kan het spelbeeld veranderen na de eerste goal, nu was dat helaas niet het geval. Het spel blijft rommelig en moet voortdurend onderbroken worden. Na 33 minuten spelen komt de gelijkmaker van de Amersfoorters enigszins uit het niets. Sem trekt aan de noodrem, net binnen de zestien en de bal gaat op de stip. Wiebe zit er goed bij, maar deze keer kan hij de 1-1 niet voorkomen. Voor rust zijn er nog een paar mogelijkheden voor de blauwen om weer op voorsprong te komen, maar zonder resultaat.

Hattrick Lucas
Meteen vanaf de aftrap begint G.V.V.V. wat beter te draaien. Mathijs krijgt meteen een grote kans als Leon de bal bij een duel aan de zijkant kan oppikken en breed leggen. Het afstandsschot kan net  door de keeper naast worden getikt. Twee minuten later krijgt Robin geel wegens vasthouden van zijn tegenstander en moet 10 minuten op de bank plaatsnemen. Even later kan Lucas na een goede aanval alleen voor de keeper opduiken en beheerst afronden: 2-1. Een minuut later gebeurt bijna hetzelfde, dit keer mist hij. Er komen meer kansen, G.V.V.V. is nu duidelijk sterker, maar moet blijven oppassen voor de tegenstootjes van Quick. De gasten bedienen zich daarbij regelmatig van (te) stevige duels, waardoor de scheidsrechter vaak moet ingrijpen enkele opstootjes moet sussen. We krijgen meer kansen. Tyrese levert een schitterende steekpass af op Lucas, zijn voorzet bereikt Leon, maar die wordt goed verdedigd door Quick. Sem levert een mooi afstandsschot af die net naast gaat. Tien minuten voor tijd reageert Lucas het best op de verre uittrap van Wiebe, waardoor hij weer alleen door kan en het duel beslist.

Slippertje
Toch weet Quick te profiteren van onoplettendheid in de blauwe verdediging. Iedereen lijkt toe te kijken hoe een van de spelers van Quick de bal achter Wiebe werkt. Gelukkig kost het blauwen daarna weinig moeite om de wedstrijd uit te spelen zonder de drie punten verder in gevaar te brengen.