JO9-1 wint Panhuis derby met dubbele cijfers

28 oktober 2017
"Meer dan.... tevreden", waren de prachtige woorden van trainer Antic op de vraag of hij tevreden was over het spel van zijn spelers. Zonder de zieke Oscar, beterschap kerel!, gingen we van start op de rode zijde van Panhuis.
 
Waar vorige week de energie zelfs niet in de kelderkast te vinden was, stond er vandaag een zeer gedreven team op het veld. Hoewel het een uitduel betrof wilden wij DOVO het gevoel geven dat er niks te halen viel. Van meet af aan gingen beide ploegen heerlijk vol in de duels en werd er gestreden voor elke vierkante centimeter. Maurits zat er goed bovenop en steeds met een teentje ertussen of een schouderpartij die erin kleunde was hij heer en meester in de defensie van de blauwen. Doordat hij er steeds goed het oog op had, konden we daarna weer via Selim of Gio de opbouw gaan verzorgen. Daarbij komen we dus meteen uit bij Selim, die werkelijk een geweldige pot voetbal speelde. Hij stond praktisch altijd op de goede plek, gaf regelmatig twee rooien het nakijken met een simpele voet- of schijnbeweging. Maar laten we overgaan naar naar de eerste treffer, die kwam op naam van Jaylen na een mooie solo. 0-1. DOVO bleef druk zetten, maar de meeste duels werden uitgevochten rondom het middenveld. Het was tot aan de eerste korte pauze een gelijk opgaand duel, waarbij DOVO geen strobreed toe wilde geven. Het was niet meer dan een beetje jammer dat onze eindpass vaak niet goed genoeg was om door te zetten.

Direct na de pauze bleven wij druk uitoefenen en bleef de opponent in ons spoor. Er werden intensieve loopduels uitgevochten tussen de beide nummers 5, bij ons was dat Jaylen. Hun gepassioneerde keeper hield DOVO met een paar schitterende reddingen op de been, direct na rust op een schot van Dylan met zijn voet en nog geen minuut later een prachtige duik op een schot vanuit de tweede lijn. Onze tweede treffer moest toch een keer vallen zou je zo zeggen en dat gebeurde dan ook vanuit een standaardsituatie. Selim nam een corner op rechts en draaide de bal met zijn magische linker strak langs iedereen heen. De ingelopen verdediger, gaf het laatste zetje waardoor het feitelijk gezien een eigen doelpunt was, maar Selim...goed gedaan! 0-2. Het bleef in het tweede bedrijf strijdvaardig op het midden van het veld en DOVO kwam nu pas aan hun eerste kans toe. Helaas voor hen ging het schot naast. De spelbegeleider blies voor de rust. Kort overleggen...en weer door!

Snel na de rust kwamen we op een comfortabele 0-3 voorsprong door een afstandspegel van Dylan die de bal in de linkerhoek deponeerde. Dit zat DOVO niet lekker en ze bleven drukken, maar het werd toch steeds een stukje minder en dit kwam vooral door de tegendruk die wij gaven. Op het middenveld kwam er steeds meer balans met Yusef die onopvallend speelde, maar meer van de aanname en het doorspelen was en dit kwam ook omdat de ruimtes vooral aan de rechterzijde flink open lag waardoor Gio als een accelererende Tesla kon opkomen. Een schot/voorzet van DOVO kwam in eerste instantie tegen de handen van Liam terecht, maar helaas kon hij niet goed de handen erachter krijgen waardoor de bal langs hem opging en een DOVO speler het laatste zetje gaf over de doellijn. 1-3. We raakten enorm van slag van dit tegendoelpunt...nee natuurlijk niet. We bleven combineren en waar we soms egoïstischer moeten zijn, speelden we de bal af waardoor er weer een kans verloren ging. Maar de intentie om elkaar de bal te gunnen, dat is gewoonweg prachtig om te aanschouwen.
Dylan werd in een 1:1 onderuit gehaald in het enthousiasme van een DOVO speler. Een vrije trap was het gevolg. stoïcijns ging hij zelf achter het leder staan en joeg de bal het doel in. 1-4. Als je scoort mag je lachen Dylan!! De reporter was nog bezig om de 1-4 te noteren en de 1-5 lag er ook al in. Wederom Dylan, nu met een puntertje, nadat de verdediging de bal niet goed wegwerkte. Het lukte DOVO niet goed meer om ons onder druk te zetten, hoewel zij wel deze bedoelingen hadden. En als er dan toch weer wat acties op onze speelhelft waren, dan stond Bram er achter om dit heel kalm op te lossen. En zo hebben we met Bram en Maurits 2 echte defensieve verdedigers die beiden geheel in hun eigen stijl vele aanvallen onschadelijk maken. Nog vlak voor het derde rustmoment had Dylan links buitenom een goede passeeractie en bediende Yusef die net niet zijn grote teen tegen de bal kon zetten waardoor de bal voorlangs ging. Zoals het vaker kan gaan in wedstrijd waarin je veel balbezit hebt, dan worden spelers ook slordiger. DOVO wist hier optimaal van de profiteren en schoot de bal strak laag in de linkerhoek, hoewel Liam volledig gestrekt ging, had hij hier geen antwoord op. 2-5. Rust...

Ook meteen na deze rust weer de druk vanuit ons wat een kansje opleverde voor Yusef. Hij schoot de bal jammer genoeg voorlangs. Maar de toon bleef gezet. Wat we niet vaak zien en waardoor we verrast werden is dat Maurits met zijn doorzettingsvermogen een mooie soloactie ten tonele bracht. Helaas stuitte zijn opmars bij de doelman die weer een doelpunt voorkwam. Het kon niet uitblijven dat er meer gescoord zou worden en hieronder dan ook de laatste doelpunten waardoor wij uiteindelijk uitkwamen op de 2-10 overwinning. Gefeliciteerd kerels!
 
2-6 Goede actie Gio buitenom, bal breed leggen, Yusef scoort
2-7 Selim van achteruit op Gio, Gio pass op Dylan, Dylan rondt netjes af.
2-8 Dylan 
2-9 Half hoge voorzet van Gio, Dylan schiet de bal ineens met de binnenkant van de voet binnen.
2-10 In een soort van kluts komt de bal voor de voeten van Dylan, Dylan schiet de bal er in.

Tekst: Paul Verbaarschott