Kampioenen…….olé, olé…..!!

13 mei 2018

Met een mooie opkomst op het hoofdveld, compleet met de enige echte G.V.V.V. mascotte Guno, muziek en vuurwerk, wordt de kampioenswedstrijd van de JO17-1 ingeluid. Toch een beetje gezonde spanning op de gezichten van spelers en leiding te bespeuren als ze langslopen. En ook bij de supporters die in grote getale aanwezig zijn om getuige van het feestje te zijn.

Maar eerst nog even zorgen dat het echte feest kan beginnen, natuurlijk…..

Een ietwat nerveus begin, maar dat is te verwachten als je zo dichtbij bent bij je doel. Dankzij het vroeg druk zetten op Victoria JO17-1, komen de gasten er niet zo makkelijk uit, maar het is nog even wachten op de openingstreffer, die in de 11e minuut valt. Een vrije trap van Jaidy, vindt de voet van Justin, die de bal diagonaal in het doel trapt, 1-0!

De 1-0 in de maak.

Kort daarop is het bijna al gelijk, maar Olaf grijpt op tijd in en verwerkt de bal in een hoekschop. De verdediging gaat aan het werk en het resultaat zijn nog eens 3 opeenvolgende corners, maar de nul blijft behouden.

In de 20e minuut geeft de scheidsrechter een penalty aan Victoria na een overtreding van Wesley in het strafschopgebied. Olaf duikt wel naar de goede hoek, maar de bal gaat onder hem door, dus is de stand weer gelijk.

Er zijn daarna wat kleine kansen voor de thuisploeg, Victoria blijft het proberen, maar kan Olaf eigenlijk niet serieus testen.

Ook G.V.V.V. krijgt in de 30e minuut, onder luid protest van Victoria, een penalty na een overtreding van de keeper op Wail. Justin legt aan en brengt de JO17-1 weer op voorsprong. Voor rust zijn er nog kansen voor Jaidy (op snelheid net naast) Tommie en Luca (in één actie met de knie, respectievelijk met het hoofd). Met een, nog niet comfortabele, voorsprong gaat het team even uitrusten in de kleedkamer.

Na de rust zet de thuisploeg aan, om de marge te vergroten en in de 4e minuut valt de 3-1. Na een actie aan de rechterkant van Luca met daaropvolgende voorzet, weet de bal Jaidy te bereiken. Die aarzelt niet en er wordt weer gejuicht, de buit moet nu wel binnen zijn….

In de 10e minuut wordt de eerste wissel toegepast: Robin voor Luca. Natuurlijk zal iedereen speelminuten krijgen in deze feestelijke wedstrijd.

Justin kopt over uit een hoekschop en er volgen meer wissels: Sem voor Sander, Joey voor Joris, Max voor Bas. Victoria geeft het niet helemaal op en gaat op zoek naar nog een treffer. Maar die valt vanuit de Blauwe hoek, dit keer is het Tommie die op aangeven van Wesley de 4-1 aantekent.

Laten we Maarten niet vergeten die voor de laatste 10 minuten Wesley’s plaats mag innemen.

Einde wedstrijd, het feest kan beginnen....

Na het fluitsignaal is het natuurlijk feest: op het veld, in de kleedkamer, in de kantine en met een gezellige BBQ in de avond. Gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en voor de liefhebbers valt nog uitgebreid na te genieten van het fotoalbum, gemaakt door Jeroen van Barneveld.

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto’s: Sabine Spies-Van Meegdenburg