Korfbaluitslag voor G.V.V.V. JO9-1

12 februari 2018

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op de rol na de winterstop voor G.V.V.V. JO9-1. Ondanks dat we al wat oefenpotjes in de benen hadden, was dit zeker niet onze beste wedstrijd. Toch zijn we zeer blij met de overwinning die tot stand kwam met vooral inzet, hier en daar een vleugje passie, veel geluk en gelukkig voldoende diepgang in het spel zodat we onze goed voetballende tegenstander met een nederlaag naar huis konden sturen.

Door een diagonaal mooi afstandsschot kwamen we op een 0-1 achterstand in de 4de minuut. Daarvoor had Liam al een puike redding en drukte de bal mooi langs de paal. PVCV JO9-2 kon niet heel lang genieten want het was Oscar die de gelijkmaker produceerde in de 6de minuut 1-1. Weer twee minuten later was het na een goede assist van Gio, wederom Oscar die de bal het doel inlepelde 2-1. Dat is lekker zeg!

Volop concentratie bij de warming-up.

Tussendoor liet Maurits met zijn heerlijke ‘eigenwijze’ acties de  supporters even op de banken staan. Gewoon leuk om te zien. Toch hadden we meer druk moeten zetten om de tegenstander bij ons doel vandaan te houden. Het was bij vlagen rommelig, maar ook soms lieten we zien tot goed voetbal in staat te zijn. De Vleutenaren lieten zich zeker niet ontmoedigen en konden de stand wederom gelijktrekken tot 2-2 met opnieuw een afstandsschot en die viel in de 11de minuut. Vlak voor de rust was het een steekballetje van Yussef die Gio in stelling bracht en keurig afrondde. Zo gingen we rusten met een 3-2 voorsprong.

De wedstrijd was nog lang niet gespeeld op dat moment, dat was wel heel duidelijk. We kwamen enigszins wat gelukkig op een voorsprong van 4-2 na een klein half uur spelen.
Bram speelt zoals altijd erg kalm en probeert daar waar mogelijk net een teentje er tussen te krijgen om vervolgens de ballen weer in te leveren bij een teamgenootje. Dit klinkt heel simpel maar verdedigend gezien is dat ook belangrijk.
Na een slap schotje van Jaylen verkeek hun keeper zich blijkbaar op het effect wat er aan de bal zat. De bal caramboleerde tussen zijn korte beentjes door en rolde tergend langzaam over de doellijn. Goed geconstateerd door de spelbegeleider die er goed het oog in had.

Coach Marjan Antic zet nog even de puntjes op de i.

Doordat de tegenstander goed bleef combineren bleven wij het lastig houden. Acties liepen niet, we handelden teveel in hetzelfde tempo en bij een goede tegenstander is dat niet goed genoeg, ware het niet dat wij blijkbaar op wilskracht ook een wedstrijd naar ons kunnen toetrekken.
In minuut dertig zette Gio een eenmansactie op en schoot de bal in de touwen. 5-2. Daarna volgde er na minuut 34 in elke twee minuten een doelpunt in ons voordeel.
Eerst Oscar na een assist van Yussef, daarna Selim die een bal van dichtbij beheerst binnentikte. En onze laatste treffer, de achtste, wederom Selim na een pass van Oscar. Wat er daarna gebeurde in de slotfase c.q. extra tijd kunnen we nog steeds niet helemaal verklaren.
PVCV kreeg het door ons toedoen voor elkaar om in de 40ste minuut nog 3x te scoren. Tweemaal een afstandsschot en eenmaal een persoonlijke fout.
Dit alles leidde tot de korfbaluitslag van 8-5.

Tekst en foto's: Paul Verbaarschott