Makkelijke overwinning voor JO17-2

9 oktober 2017
Zaterdag 7 oktober 2017, 13.45 uur

De eerste thuiswedstrijd van de competitie zit er weer op. Het werd een makkelijke middag voor de blauwen, die geen kind hadden aan Scherpenzeel. Nadat het enkele minuten 1-1 stond, kon G.V.V.V. gemakkelijk uitlopen naar een 7-2 eindstand. Ook nu onderscheidde Leon zich weer met zijn tweede hattrick op rij.

De eerste tien minuten zijn allesbehalve saai. Bij een van de eerste aanvallen laat G.V.V.V. haar tanden al zien. Er is meteen een uitbraak van Leon, die alleen op de keeper af gaat, maar de laatstgenoemde is net op tijd. In de derde minuut volgt alweer een goede mogelijkheid, als Robin goed diep geeft op Leon, die de achterlijn haalt en strak kan voorzetten. De bal wordt voor de goal helaas door iedereen gemist. Een minuut later krijgt Leon de bal zelf panklaar voorgezet door Dennis, hij schuift de 1-0 dit keer wel binnen. G.V.V.V. krijgt een corner, die goed genomen wordt en hard kan worden binnengeknikt door Robin, maar de keeper weet de bal met enig geluk naast het doel te tikken.

Slippertje
Dan zorgt een slippertje in de verdediging ervoor dat Scherpenzeel langszij komt. Een voorzet vanaf de rechterkant kan van dichtbij worden binnengeschoten en laat Wiebe kansloos. Scherpenzeel kan er echter maar drie minuten van genieten, want een enorme blunder van de keeper zorgt ervoor dat G.V.V.V. weer op voorsprong komt. Leon kopt een bal zacht op het doel, maar de keeper grabbelt naar de gemakkelijk houdbare bal en laat hem toch in het doel rollen.

Gatenkaas
G.V.V.V. gaat met hetzelfde tempo door. De ene aanval na de andere wordt opgezet. In de twaalfde minuut krijgt Robin een afvallende bal na een corner voor zijn voeten, die hij strak in de hoek binnenschiet: 3-1. Ruben krijgt nog een goede kans op de 4-1. Die volgt uiteindelijk ook uit een corner, als Leon het laatste zetje kan geven bij een kluts situatie. Er zijn dan nog geen 20 minuten gespeeld… Nog voor rust wordt het 5-1 en 6-1, beide gescoord door Maarten. In beide gevallen is duidelijk te zien dat de verdediging van Scherpenzeel er als een gatenkaas uitziet. De eerste scoort hij uit een mooie voorzet van Lucas, de tweede krijgt hij keurig breed gelegd door Leon als ze samen vrij voor de keeper verschijnen. Tussen de twee doelpunten door had Robin moeten scoren uit een corner, maar hij raakt de bal niet goed met het hoofd en de poging gaat naast.

Penalty
In de tweede helft neemt G.V.V.V. wat gas terug. De aanvallen lopen wat stroever. Ook Scherpenzeel, dat aanvallend in de eerste helft meerdere keren gevaarlijk werd, slaagt er nog nauwelijks in voor het doel van G.V.V.V. te verschijnen. Het zevende G.V.V.V. doelpunt is de mooiste van de wedstrijd. Hij komt op naam van Mathijs. Hij neemt een mooie voorzet van Tyrese in een keer op zijn slof en haalt vernietigend uit. In de negentiende minuut doet Scherpenzeel weer wat terug als ze een penalty krijgen na een overtreding van Zaïd. Er zijn nog wel een aantal kansen, onder andere voor Jort, als hij een vrije trap tegen de lat schiet. Eindstand 7-2, de blauwen staan daarmee tweede op de ranglijst, met drie punten minder dan koploper Valleivogels. Zij hebben echter een wedstrijd meer gespeeld.