Na regen komt zonneschijn.... en 3 punten....

14 oktober 2017
Na 2 uitwedstrijden is het weer tijd om aan de Blauwe zijde van Sportpark Panhuis tegen een balletje te trappen voor de competitie en wel tegen Nieuwland JO17-1. De natte wedstrijd tegen Soest verdiende meer dan 0 punten mee de bus in (lees hier hun verslag met eindstand 3-2) en de wedstrijd tegen HSV De Zuidvogels in het nog nattere Huizen een week later, viel niet in de categorie “geweldig gespeeld”, maar leverde dan wel weer 3 punten op (uitslag 2-4).
 
Vlak na het fluitsignaal zijn de intenties van G.V.V.V. al snel duidelijk. Op het (gelukkig) zonnige veld 2, zijn er genoeg acties te melden en al bijna en doelpunt. Luca geeft voor aan Sander, die net niet goed genoeg kan draaien om de bal strak in het doel te schieten. Een volgende actie op snelheid vanaf rechts brengt de bal in het stafschop gebied, waar Sander richting doel schiet en een verdediger het karwei dan maar afmaakt en de bal in eigen doel tikt: 1-0.
 
Het tempo is hoog en resulteert in aardig wat aanvallen die (nog) niet worden beloond met extra doelpunten: Sander schiet over en een lobje van Jaidy treft het zelfde lot.
 
Nieuwland komt niet verder dan een hoekschop en een vrije trap die toch nog even de aandacht vraagt van Olaf: met zijn vingers tilt hij de bal over de lat. In de 16e minuut valt dan toch de 2-0, als in de omschakeling Jaidy op snelheid een voorzet kan geven en Luca de bal intikt achter de keeper (of is het wederom een verdediger die een handje helpt…?)

De 2-0 in de maak....

In de 10 minuten erna golft het spel een beetje heen en weer, waarbij de grootste kansen voor de thuisploeg zijn. Zo gaat het schot van Luca via een verdediger over en wordt een vrije trap van Nieuwland hard in geschoten, maar zonder resultaat.
 
Na een wat gevaarlijkere actie van de gasten, waarbij de bal net naast gaat, volgt weer een snelle aanval uit de omschakeling. Jaidy vertrekt aan de rechterkant na een steek pass en geeft laag voor. De keeper strekt zich om de bal te onderscheppen, maar komt te kort. De meegelopen Luca kan zodoende de bal in het lege doel tikken: 3-0!
 
Dit is ook de ruststand en evaluerend kan gezegd worden, dat G.V.V.V. de bovenliggende partij is, die terecht voor staat. Er gebeurt veel op snelheid via de flanken en het is jammer dat de mooie aanvallen opgezet vanuit de verdediging net niet beloond worden met nog meer doelpunten. Al met al wel leuk om naar te kijken….
 
De tweede helft is een stuk minder aantrekkelijk, het wordt druk als er 21 spelers op één helft de bal proberen te raken. De vlaggenist van Nieuwland zwaait regelmatig met zijn stukje stof voor buitenspel, maar niet altijd even terecht. Beide teams grossieren in slordigheden en foutjes. Een bal van Luca gaat net naast en Nieuwland schiet hoog over. Tommie wordt gewisseld en Joey komt voor hem in de plaats.
 
Sander en Luca zijn nog in de gelegenheid om de score op te schroeven, maar dat gebeurt uiteindelijk pas in de 15e minuut. Luca passeert zijn verdediger en zet de bal voor die Joey dan goed op de slof kan nemen en de bal strak en onhoudbaar achter de keeper schiet: 4-0.

Olaf en de verdediging hadden het betrekkelijk rustig, de 0 is behouden.

In de laatste 20 minuten wordt nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel en raakt Justin de paal. Er wordt nog een dubbele wissel toegepast: Lucas voor Justin en Maarten voor Wail.  Er volgen nog aanvallen en schoten op doel (vooral van de Blauwen) maar de score blijft ongewijzigd.
 
Drie punten zijn weer toegevoegd en G.V.V.V. staat nu 3e in de stand met 9 punten uit 4 wedstrijden. Komende zaterdag zal een bekerwedstrijd in de 2e ronde worden afgewerkt in Wijk bij Duurstede tegen CDW, aanvang 12.15u. Supporters zijn natuurlijk meer dan welkom….
 

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-Van Meegdenburg