Ruime zege voor G.V.V.V. JO9-1 in plaatselijke derby

22 oktober 2017

In een matig duel wisten de boys te winnen van een fysiek sterk VRC. De energie was bij velen ver te zoeken en het leek erop alsof men de partij liever op papier af hadden willen doen. En hoe gek het nu dan ook klinkt, de intentie om te voetballen was er wel, maar veel lukte niet. Maar hoe kritisch moeten we zijn als we de wedstrijd toch in winst hebben omgezet? Nou ja, een beetje kritisch blijven is belangrijk, omdat we toch een selectieteam zijn en er toch wat verwacht mag worden van de ‘jongeheren’. Maar nu de wedstrijd:

Op een pass van Gio mocht Dylan de 1-0 laten aantekenen en hij was hier dan ook blij mee. Dylan mocht ook de tweede treffer voor zijn rekening nemen. Hij draaide goed weg en schoot de 2-0 binnen.
VRC liet zich ook gelden en fysiek hadden wij het er moeilijk mee. Ook met de nieuwe regel dat spelers in grote lijnen zelf bepalen wanneer de bal over de zijlijn is. Wij zijn zelf nog wat timide in het opeisen van de bal en laten nog regelmatig de spreekwoordelijke ‘kaas van het brood eten’, waardoor de tegenstander er met ‘onze’ bal vandoor gaat.
VRC schoot de bal ineens op ons latje en hopelijk werden we hierdoor enigszins wakker geschud. Het kon dan ook niet uitblijven, omdat wij veel te slapjes de duels ingingen, dat er een tegentreffer zo gaan vallen.

Selim speelde de bal veel te kort terug op Liam en voordat Liam kon ingrijpen zei hun aanvaller ‘dankjewel’! en tikte de bal langs onze doelman. 2-1. Gezien het wedstrijdbeeld en de strijdkracht van VRC was dit niet eens onverdiend te noemen. Doordat het nogal een hutsekluts duel was schoot een VRC speler de bal ietwat onhandig in eigen doel en kwamen wij op 3-1.

Nadat Jaylen een prima voorzet afleverde op Oscar kon deze binnen schieten en kwamen we op een 4-1 tussenstand. Hoewel deze stand deed vermoeden dat wij veel sterker waren, was dit zeker niet het geval. Hoewel de spelbegeleider het duel veelal lekker liet doorgaan, gaf hij een vrije trap bij een vermeende terugspeelbal op keeper Liam die de bal in zijn handen pakte. VRC wist wel raad met dit buitenkansje en poeierde de bal strak het hoekie in. 4-2.

Het was wellicht wel een spannend duel maar mooi?......
Toch was daar ineens vanuit een corner van Oscar de derde treffer van Dylan. 5-2. Gio gaf kort hierna een pass op Oscar die de 6-2 aantekende. Dylan was vervolgens nog niet voldoende verguld met zijn drie treffers en maakte ook de 7-2, wat ook de eindstand werd.
Tussendoor kunnen we nog vermelden dat keeper Liam een aantal keren zeer adequaat moest handelen in een 1 op 1 situatie. We waren uiteraard blij met de winst ondanks dat het spel bij tijd en wijle niet om over naar huis te schrijven was.

Tekst: Paul Verbaarschott