Vette winst en dik verlies voor G.V.V.V. JO9-1

3 december 2017

Gaat de wedstrijd door, gaat de wedstrijd niet door? Aan de bikkels van JO-9 ligt het niet die willen altijd spelen. Gelukkig werd er gespeeld en wel op het speciaal aangelegde F-kunstgrascourt bij sv Saestum in Zeist. Het was in een prachtig gezicht al die kerels met hun mooie blauwe trainingspakken van QBil Software en de prachtig blauwe G.V.V.V. mutsen die de Sint hen de avond daarvoor geschonken had, kwam dat even goed uit?

De temperatuur schommelde tussen de -1, 0 en 1 graden, dus er moest veel bewogen worden om warm te blijven. Dus met veel druk vooruit spelen. Op naar de wedstrijd!

Het spelen op dit speciale court was wat onwennig gezien het korte ‘kunstgras’. De ballen schoten vaak door bij een simpele pass. En ook het veld was kleiner/smaller, dan de KNVB afmetingen. Geen excuus natuurlijk, gewoon lekker voetballen. We mochten al snel op voorsprong komen door een eigen doelpunt van de Saestum goalie. Hij probeerde de bal nog weg te schieten, maar gaf de bal nog een laatste zetje waardoor wij op 0-1 kwamen. En hoe wrang het soms ook is bij het jeugd voetbal, eigen doelpunten komen redelijk vaak voor, dus ook de 0-2 werd van dichtbij binnenschoten door een Saestum speler. Daarna volgde de 0-3, Oscar gaf een mooie passje op rechts op de opgekomen Jaylen en die schoot de bal hard tegen de touwen.

De intentie was er steeds om goed over te spelen en elkaar te vinden, maar soms leek het erop of de kou de spiertjes hadden verstijfd. Er werd, ondanks dat we bleven scoren, weinig druk naar voren gezet waardoor we vaak een stapje te laat waren en toch wat kansen weggaven, maar gelukkig staat doelman Liam ook op te letten en kreeg hij toch af en toe wat schoten op zijn doel. En daar was opeens Dylan met een verpletterende afstandspegel die hoog boven de keeper net onder het latje kwam. 0-4. De wedstrijd kabbelde voort en haalde niet de spanning van het duel van vorige week en dit heeft dan ook weer te maken met het type tegenstander van vandaag.
We kwamen op 0-5 na een snel genomen dribbelcorner van Gio die de bal breed legde op Oscar en hij kon de bal pardoes binnenschieten. Hiervoor had hun keeper al een aantal keren goed redding gebracht. Binnenkort hopen we dat Bram ook een keer gaat scoren, want vandaag probeerde hij het al een aantal keren van afstand en heeft nog wat pech met de afronding.


Deze foto zegt genoeg over de weersomstandigheden in Zeist.


Vlak voor het verstrijken van de eerste 20 minuten was er gerommel achterin waarbij Liam de bal niet goed weg kreeg en Saestum wist hiervan te profiteren, en dus te scoren 1-6. Saestum bleef ook acties maken maar dan hebben wij ook weer Bram en Maurits die geheel kalm de ballen achterin oppikken, overzicht houden en weer inspelen. Selim was de man van de steekballen vandaag en met zijn sierlijke lichaamsbewegingen zet hij zijn opponenten op het verkeerde been. De 1-7 kwam op naam van Oscar die na een steekbal van Yusef de bal kalmpjes het doel in punterde. Rust!

Met deze tussenstand zou je tevreden kunnen zijn en dat is ook netjes, maar de toppers vergaten nogal eens hun verdedigende taken en hadden veel te weinig oog voor elkaar. Tot aan het middenveld ging dit goed, maar richting het doelgebied ging men te snel voor de eigen kans en daardoor gingen veel kansen verloren en dit is toch ook wel een beeld wat wekelijks een beetje terugkomt. Nu valt dit minder op tegen veel mindere tegenstanders, maar als wij na de winterstop mogelijk hoger gaan spelen dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen, want dan krijgen we tegenstanders zoals vorige week (Hercules) en dan wordt het ‘different cook’. Direct na de rust schoot Yusef de bal op de paal en kon Saestum niet veel later ook nog hun tweede treffer maken. 2-7.

Liam kon zoals wel vaker ver voor zijn doel voetballen, alleen het veld was dusdanig korter dat hij heel erg kort achter zijn eigen verdediging stond. Liam kreeg dan ook een schotkans en die ging via een Zeister been voorlangs. Helaas geen treffer voor hem. Dit waren de wapenfeiten van het derde deel van de wedstrijd. Op naar het vierde kwart en laatste deel. Yusef liet zich direct gelden en  ‘peerde’ de bal onderkant lat het doel in. 2-8. We liepen uiteindelijk uit naar een 2-12 overwinning en noemen nog even twee mooie feiten. De 2-11 werd via een strakke inspeelbal van Selim ingespeeld op Yusef die op zijn beurt heel snel Dylan bediende die de bal heerlijk binnen mocht zien vliegen. Op de valreep bezorgde Maurits ons nog een laagje kippenvel. Op het middenveld veroverde hij de bal, kapte een tegenstander uit en schoot de bal onberispelijk zuiver in! 2-12. En wie Maurits kent…weet dat hij zelden scoort dus de ontlading was geweldig. Een mooi slot van een koud midwinterduel.

Zaterdag 2 december: Saestum JO9-1 – G.V.V.V. JO9-1  2-12    

JO9-1 verliest topduel in eigen huis

Nu napratende met een hete kop thee en wintertenen kunnen we concluderen dat we dit duel niet hadden hoeven verliezen hoewel de uitslag van 2-5 er niet om liegt.

Maar we gaan dit proberen uit te leggen. Want we mochten wel degelijk op een 1-0 voorsprong komen door een diagonale schuiver van Dylan. En dat toch al in de 2e minuut van de wedstrijd. Er was veel strijd de gehele wedstrijd maar positioneel stond Hercules beter en hadden zij veel individuele klasse in huis. In 'no time' was de stand weer gelijk getrokken en was het 1-1.

Niks aan het handje nog. De wedstrijd golfde op en neer en wij bleven kansen creëren, maar zoals wel vaker heb je ook een vizier nodig en dan moet je hem ook nog scherpstellen. In de 9de minuut kwamen de gastheren op een 1-2 voorsprong door een kopbal uit een corner. Prachtig doelpunt op zich, maar we moeten wel bij ons mannetje blijven staan. Nog voor de rust en nadat wij weer flinke mogelijkheden om zeep hadden geholpen scoorden zij de 1-3. Een domper voor ons. En dan te bedenken dat Dylan recht voor het doel zonder keeper en spelers de bal naast de linkerpaal schoot. En hoewel wij ook scoorden viel dit samen met een blessure van een Utrechter en ging dit doelpunt niet door. Tussendoor schoten wij de bal nog even op de lat en op de paal. Zeker geen excuus, maar wel erg jammer zo net voor de rust.


De benogdigde attributen voor een potje voetbal.

De Herculanen bleven het gehele duel kalm en probeerden, en dit lukte ook vaak, de voetballende oplossing te kiezen. We bleven de aanval zoeken en met vlagen kwamen we er goed doorheen, maar wederom liet de afwerking liet te wensen over en kon hun keeper vrij gemakkelijk ingrijpen. Ook de tweede helft konden we constateren dat we de wedstrijd 'latje trap', ruimschoots hadden gewonnen, maar dit telt helaas niet. Vier minuten na rust deed Hercules wat wij nalieten, scoren... zij maakten door middel van een goed geplaatst afstandsschot de 1-4. Toch zou je vermoeden dat er voor ons nog wat te halen viel. Liam hield ons een flink aantal keren met goede reddingen in de wedstrijd. Toch was er daar ineens een schot dat hij keerde, maar vooral door het gladde veld gleed de bal over de doellijn. De doellijntechnologie weigerde dienst op dat moment waardoor de treffer niet gehonoreerd werd. Uiteraard gelukkig in ons voordeel zodat we nog kans bleven houden op minimaal een puntje.
In de 31e minuut scoorde Jaylen de 2-4. Dit leek op een aansluitingstreffer, maar Hercules was op verschillende fronten nét wat slimmer en zij besloten in de 39e minuut dat 2-5 de eindstand mocht worden.

De coach van Hercules had na het duel aangegeven dat wij effectiever waren in het mogelijk maken van kansen, maar dat zijn ploeg positioneel sterk stond. Volgens zijn visie had dit een 8-6 overwinning voor ons kunnen zijn. Helaas kunnen we niets doen met mooie woorden, maar het is altijd fijn om te horen dat we het goed hebben gedaan en trainer Antic bevestigde dit dan ook aan de heren in de kleedkamer. Er was strijd, een spannend duel, met veel gemiste kansen en eindelijk een keer een tegenstander die ons goed tegengas gaf waardoor je weer een paar mooie 'beelden' hebt waar je je als team op moet gaan focussen. Maar...dat is aan de trainers van JO9-1.


Zaterdag 25 november: G.V.V.V. JO9-1 - USV Hercules JO9-1 2-5
 

Tekst: Paul Verbaarschott