Wedstrijdverslagen JO9-1

7 oktober 2017


Roda’46 JO9-2 - G.V.V.V. JO9-1: zaterdag 30 september 2017
 
De dag begon weer heerlijk vroeg en we gingen dan ook verzamelen om 7:15 uur. Een prima tijd als je nog wat aan je dag wilt hebben. De rit ernaar toe verliep soepeltjes dus dat was een mooie voorbereiding voor de wedstrijd. Roda’46 is een grote club met een prachtig complex! Heerlijk om daar te spelen.
 
Na een voor ons welbekende warming-up mochten we gaan aantreden op veld 3c. De mannen van de tegenstander waren een kop groter dan onze kerels, maar dit liet ons niet beletten om er vol voor te gaan. Tenslotte zijn alle tegenstanders bijna een maatje groter dan de onze. We kwamen redelijk snel op een 0-1 voorsprong. Na een actie van Gio aan de rechterkant, gaf hij de bal voor aan Selim en die scoorde beheerst met zijn linker. Jammer dat zijn vader net koffie aan het halen was ;-(
 
Het geloof in een overwinning bleef sterk aanwezig en er werd heerlijk combinatievoetbal op de mat gelegd. De 2e treffer kwam op naam van Oscar die de bal via een heerlijke volley op de slof nam, de pass kwam van de alert mee spelende doelman Liam die Oscar vrij zag staan en hem op maat bediende. 0-2. We kwam ook nog even lekker op 0-3 door Dylan die een goede individuele actie in huis had en de bal, weliswaar via de benen van de keeper, mooi in de lange hoek schoof.
 
De topscorer van de ochtend bleek Yusef te worden die zijn eerste treffer mocht maken in een 1:1 situatie met hun doelwachter. 0-4. Zoals wel vaker het geval is, als het makkelijker gaat, dan verslappen de kerels ook en de tegenstander speelde hier handig op in, door in korte tijd de 1-4 en 2-4 achter keeper Liam te plaatsen, die kansloos was in beide 1:1 situaties waarbij wij niet goed omschakelden en geen druk naar voren zetten.
 
Coach Antic moest de mannen weer even tot de orde roepen en ze scherp zetten en dit had direct resultaat. Na een goede pass van Oscar mocht ‘roadrunner’ Jaylen de 2-5 achter hun doelman schieten. De 2-6 kwam weer op naam van Yusef na een mooie steekbal van Oscar. De blijdschap en de lichaamsuitingen waren geweldig om te zien! Oscar bleek de slimste te zijn bij de 2-7, hij dribbelde snel in bij de zijlijn en verraste de keeper met een direct schot in de korte hoek. Klasse Ozzie! En dan last but not least. De 2-8 mocht Yusef weer voor zijn rekening nemen door de bal binnen te schieten, kort hierna was de wedstrijd tot een goed einde gekomen. Na de wedstrijd was er applaus van Trainers/ouders voor onze soccerhelden die een puike partij op de mat hadden gelegd. We hebben er echt van genoten. Bedankt mannen!Sv Baarn JO9-2 – G.V.V.V. JO9-1:  Zaterdag 7 Oktober 2017
 
Als vooraf informatie was bekend dat Baarn de voorgaande wedstrijden in een andere klasse riant had gewonnen. Maakt dat wat uit voor onze mannen? Welnee! Gewoon lekker spelen. Voor de verandering op natuurgras i.p.v. de nepsprieten. Feit is wel dat hun keeper(tje?) zeker voor het eerste rustmoment een enorme sta-in-de weg was voor ons. De bal mocht er gewoonweg niet in. Vooral de 1e 10 minuten gaven wij niet ‘thuis’. Dit resulteerde in knullige doelpunten, met Gio zeer onbedoeld in de hoofdrol. We kwamen dan ook 1-0 achter door een eigen doelpunt van Gio. We bleven druk zetten, maar het was allemaal te gehaast. Toch de 1-1, wederom een eigen doelpunt, nu van Baarn. En nu was het woord weer aan Gio, die met zijn 2e eigen doelpunt de 2-1 op het ‘bord’ zette. Nog waren we allen niet bij de les, maar aan de inzet lag het nog niet eens. Inmiddels had hun goalie alweer 5 reddingen achter zijn naam, was de dwarsligger die zijn naam eer aan deed en niet te vergeten de vele mogelijke kansen die we zelf om zeep hielpen. Selim was het helemaal zat en bracht ons met een mooi afstandsschot de 2-2. Kort hierop durfde een van de ouders zelfs al te concluderen dat wij aan het einde met dubbele cijfers van het veld zouden lopen. Boem! 3-2 voor Baarn. De 1e rustperiode kwam als geroepen en we moesten gewoon weer doen waar we GEWOON goed in zijn, de bal snel rond laten gaan, oog hebben voor elkaar en kalm blijven.
 
De mannen pikten het signaal goed op en kort na de rust mocht Gio wederom scoren en nu in het goede doel. 3-3. Het begon erop te lijken dat we onze vorm weer konden pakken en de ‘beer was los’. Een kort scrimmage voor het doel van Baarn, eerst de bal op de lat en in de rebound mocht Oscar binnentikken. 3-4. Daarna ging het snel, zeker voor de Baarnse defensie die daarna geen grip meer kreeg op het goede positiespel van de blauwen. De 3-5 kwam eraan. Goal van Jaylen, mooie pass van Yussef. Ozzie liet zich daarna weer gelden door wederom een pass van Yusef. 3-6. Vlak voor de 2e rust was daar ineens ausputzer Bram die zich niet bedacht en flink uithaalde, prachtige goal kerel! 3-7. Baarn was blij dat ze konden bekomen van de blauwe storm.
 
Wij waren nog niet klaar en na een korte break miste Yusef een aardige kans, kreeg de bal terug via de keeper, bleef kalm en bediende de zeer vrijstaande Jaylen die de bal het laatste zetje mocht geven. 3-8. Toch bleven we tussendoor veel kansen missen, maar het feit dat we ‘oog’ hebben voor elkaar in het veld is dat toch mooier om te zien, dan alleen maar schoten op doel en hutsefrutse goals. Tussen het aanvallend geweld door vergeten we vooral niet onze andere mannen te noemen, zoals bijvoorbeeld Maurits en Bram die verdedigend vaak op de juiste plaats staan, geen gekke dingen doen, maar vooral functionele balafpakkers zijn om onze voorwaartsen te voorzien van nieuwe impulsen. Maar ook Dylan die strijd leverde en vaak 2 man om zich heen kreeg. Doordat hij druk kon zetten konden wij weer overgaan naar balbezit om weer een aanval op te zetten. 
 
Yusef mocht via een mooie combi aanhalen en stuitte op de doelman. Jaylen schoot in de herhaling wel raak. 3-9. En ineens was daar weer een treffer van Baarn. Ze dachten slim te zijn door de aftrap direct over Liam heen te schieten en dat was goed bedacht. De bal zeilde mooi onder het latje binnen. 4-9. De 4-10 kwam vanuit een slim genomen hoekschop van Dylan. Die speelde na een korte dribbel de bal snel voor het doel en daar was snelle ‘Jelle’ Jaylen om de bal van dichtbij binnen te plaatsen. Baarn kon er weinig tot niks meer tegenover stellen, wij verslapten af en toe en daardoor kon Baarn zich af en toe oprichten en proberen om gevaarlijk te zijn. De 4-11 op naam van Jaylen vanuit een pass van Yusef. Yusef ging eens even lekker zijn pootje tegen de bal aanzetten voor de 4-12 vlak voor de 3e rustperiode. 
 
Kort na de rust ‘trok’ de moedige doelman van Baarn het niet meer, en gooide zijn handschoenen uit. Nadat er een keeperswissel had plaatsgevonden, gingen wij gewoon weer lekker verder met waar we goed in zijn: combineren. Hoewel de vervangende doelman zeer atletisch was, kon hij in een stijlvolle duik, alleen maar kijken naar het schitterende afstandsschot van Gio. 4-13. Hiermee waren zijn eigen doelpunten tenietgedaan, door 2x in het juiste doel te knallen. Gio ging Oscar nog even bedienen met een passje en voila! 4-14. We doen de laatste paar treffers af op papier:
 
4-15 goal Oscar
5-15 goal Baarn
5-16 Goal Yusef