Zwaarbevochten zege van JO17-2

17 oktober 2017
Vandaag stond er een vroege wedstrijd ingepland tegen DEV uit Doorn. Om 8.30 verzamelen en om 10.00 uur aftrappen. Onze derde wedstrijd en de bedoeling is om weer 3 punten mee naar Veenendaal te nemen. Het weer werkt in ieder geval mee, want het is een stralende dag. 
 
Om 9.30 vangen we de warming-up aan en het grasveld ziet er niet best uit. Het lijkt al tijden niet gemaaid en we merken dat het inspelen van de bal wat moeizaam gaat. Iets waar we dus rekening mee moeten houden. 
 
Om 10 uur kan de wedstrijd eindelijk gaan beginnen. Zoals wel vaker beginnen we de wedstrijd te slap. Na een paar minuten kregen we ons eerste tegendoelpunt te verwerken. Een speler van DEV kreeg de tijd om te schieten en de bal gaat verrassend het doel in. Hopelijk zijn we nu wel wakker.
 
DEV verdedigt sterk
Het voetbal wordt iets beter van onze kant. Er wordt meer getikt, maar we komen er niet uit. DEV verdedigt goed en probeert er uit de counter uit te komen. Als er een diepe bal komt op de rechterkant lijkt het er op dat de bal over de achterlijn gaat, maar het hoge gras vertraagt de bal en hun rechtsbuiten gelooft erin. Hij geeft de bal voor en een inlopende man van DEV gaat naar de grond. Volgens de scheids werd hij gehaakt, alleen niemand heeft dat gezien, behalve hijzelf. Dus een tegenvaller voor ons. Er was nog geen 20 minuten gespeeld en DEV kan de 2-0 binnenschieten. Gelukkig schiet hun speler de bal hard op de lat. Daar mogen we niet over klagen, want we hebben het lastig tegen DEV. Twee doelpunten goed maken tegen een goed verdedigende tegenstander zou een hele opgaaf worden.
 
Na deze meevaller wordt er weer wat beter gevoetbald. Meer balbezit voor ons, maar de echte kansen blijven uit. We kunnen onze spitsen moeilijk bereiken. We krijgen wat vrije trappen mee en echt gevaarlijk worden we niet. Leon krijgt nog een goede kans om ons langszij te schieten maar zijn bal gaat net naast. Tegen het einde van de eerste helft krijgen we een corner mee. Tyrese slingert de bal voor de goal en Hicham krijgt de bal. Het lukt hem niet de bal in het doel te werken, maar gelukkig staat Sem in de buurt en die weet hem er wel in te prikken. Het staat weer gelijk en hopelijk kunnen we nu doordrukken in de tweede helft. 
 
Rust doet JO17-2 goed
Tijdens de rust wordt het spel van de eerste helft onder de loep genomen en worden er wat aanpassingen gedaan. De rust heeft ons goed gedaan want binnen een paar minuten staat het 1-2. Een corner van Jay werd door iedereen gemist, behalve Joey. Tussen een heleboel tegenstanders schiet hij de bal in het doel. Nog geen paar minuten later ligt ook de 1-3 in het doel. Hicham kan de bal goed inschieten na een voorzet van Julio. Een droomstart van de tweede helft. 
 
Hiermee lijken we de wedstrijd naar ons toe trekken, maar DEV lijkt zich niet gewonnen te geven. Ze zoeken de aanval en kunnen al snel een doelpunt maken. Stefan was alert als grensrechter en zag dat de bal vanuit buitenspelpositie was gescoord. De scheids ging hierin mee, dus het blijft bij 1-3. DEV blijft druk zetten en de 2-3 komt er toch. In eerste instantie houdt Wiebe de bal, maar vanuit de rebound is een DEV speler alerter. Nu begint het  spannend te worden, want DEV blijft gaan voor de gelijkmaker, maar Wiebe kan een aantal keer uitstekend redden. 
 
Belangrijke 2-4
Met nog een paar minuten te gaan krijgt Leon de bal. Hij ziet de opstomende Tyrese vanaf de linkerkant en geeft de bal goed mee. Hij snelt richting het doel en scoort de 2-4. Een doelpunt dat heel belangrijk voor ons is en ook voor hem. Hij was al een tijdje op zoek en hopelijk komt hij hiermee los. 
 
DEV probeert het nog wel, maar het geloof is als sneeuw voor de zon verdwenen. Vlak voor het einde gelooft Leon in een lange bal en gaat zijn tegenstander voorbij. Hij schiet dan beheerst in en pikt ook zijn doelpunt mee: 2-5. Een mooie score tegen een lastige tegenstander. 
 
Na drie wedstrijden nog steeds de volle buit en een mooie eerste plaats samen met de Valleivogels. Weliswaar met een minder doelsaldo. Volgende week volgt een inhaalwedstrijd voor de beker. Een duel waar we bij winst nog een extra wedstrijd mogen bijschrijven in de beker.
 
Tekst: Moustapha Lahnine