Bizarre ontknoping in knotsgekke bekerwedstrijd JO10-1

23 februari 2019

Zoals eerder al aangegeven hadden de boys afgelopen donderdag een goede generale gehad op een half veld tegen een JO11-2. Deze mooie en goede overwinning moest een voorbode zijn voor een goed vervolg. Nu betrof het een uitwedstrijd om 09.00 uur op Sportpark Daalseweide in Maarssen.

Snelle achterstand
Met een scherp zonnetje dwars over het grasveld kon de wedstrijd aanvangen. De voetballers van Maarssen moesten het doen zonder wissel tegenover de 4 wissels die wij hadden. Zou dit in ons voordeel zijn? Maarssen liet er geen ‘gras’ over groeien en liet meteen zien dat ze een goed voetballende ploeg zijn. Met veel druk naar voren en daar waar nodig haalden ze het balletje er weer even uit om meteen weer voorwaarts te voetballen. Prachtig om te zien hoe die boys op elkaar ingespeeld waren. Wij lieten ons vanaf de eerste minuut overdonderen.
En op verschillende plekken langs de lijn werd er gefluisterd dat onze boys moeite hebben om op gras te spelen omdat zij altijd trainen op de nepsprieten en ook dat de thuisduels hierop worden afgewerkt.  Hoewel jij je als speler niet moet laten beïnvloeden door de ondergrond, leek het wel te ‘spelen’ bij onze kanjers.
Desalniettemin moest er toch gespeeld worden. Een guur windje schuurde langs de oren maar daar leek Maarssen totaal geen last van te hebben. We werden in de eerste minuut wakker geschud door een schot wat gelukkig afzwaaide. Toch was het Liam die na wederom een schot in dezelfde eerste minuut handelend moest optreden. In de 4de minuut kwam Maarssen dan ‘eindelijk’ op voorsprong. Door matig omschakelen van de blauwen aan de linkerkant kon men de bal eenvoudig laag voorgeven en simpel binnenlopen. 1-0.
Wij konden elkaar niet vinden en dat was mede de verdienste van de thuisploeg die de druk hoog hield. Selim probeerde toch steeds het voetbal er in te houden, maar was niet altijd opgewassen tegen de druk die Maarssen op hem had. En daarnaast kon hij dan ook vaak de bal niet kwijt bij een teamgenoot. Schoten van Dylan in minuut 5 en 9 gingen op het doel en ook naast, maar er zat te weinig power in om hun goalie te verschalken. In de 10de minuut counterde Maarssen er op los en onze laatste man kon niet ingrijpen en ook Liam stond er kort achter. De aanvaller ging om Liam heen, maar gelukkig had Liam genoeg snelheid om de bal vlak voor de lijn te keren terwijl de aanvaller dacht te gaan scoren. De voorsprong van Maarssen werd vergroot in minuut 11. Een prachtig schot vanaf rechts zeilde over onze doelman heen in de verre hoek. 2-0. We waren bijna volledig van het padje af en verloren alle tweede duels en ballen vanuit de scrimmage waren allemaal voor Maarssen. Amper zestig seconden later een bijna identieke goal als de tweede. Hoe dan ook, 3-0 achter. Tijd voor een time-out! 


Corner Marinos, aanvoerder Akram met de armen in de lucht eist de bal op.


Vizier niet op scherp

Alle koppen bij elkaar mannen en knokken voor elke bal. Als goed voetbal niet lukt, dan maar strijden. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd en via goed doorgaan van Oscar op links kwam de bal bij Akram terecht die wel raad wist met dit kansje. 3-1.
Maarssen bleef gewoon lekker doen wat ze al goed deden, namelijk voetballen en elkaar de bal gunnen. Dit leverde in de daarop volgende minuten twee kansen op. Doelman Liam kwam weer als winnaar uit de bus zoals zo vaak vandaag. De spanning aan de zijlijn was goed te merken bij de grote supportersschare.
Sven probeerde toch regelmatig de voetballen maar had dan weer wat pech in het vervolg. En vlak voordat we nog meer druk legden op Maarssen was er nog een schot van Salman wat helaas geen doel trof. Het was Jaylen die in minuutje 21 op rechts langs zijn man kon komen en Marinos bediende. Die had geen enkele moeite om te scoren. 3-2.
Het kan nog boys…de wedstrijd is nog lang niet gestreden. Toch is het voor het zelfvertrouwen lastig als je een aansluitingstreffer kan maken en de tegenstander dan ‘zegt’, zoek het uit! Wij knallen er nog een in. Een prachtige aanval die op de rechterkant uitkwam was een kwestie van voorgeven en binnenschieten bij de tweede paal. 4-2.
Zowaar was daar in de 23ste minuut Marinos die goed doorkwam, heel zuiver Akram inspeelde en die zag de vrijstaande Jaylen voor het doel. ‘Jay’, zijn vizier stond niet op scherp en hij schoot de bal naast en deed dit dunnetjes over in de 25e minuut. Daar tussendoor moest Liam tot tweemaal toe ingrijpen op schoten van dichtbij. Rust.

 

‘Uit-bal’

Het derde kwart zou het zomaar kunnen gebeuren dat we meer mogelijkheden zouden krijgen, aangezien zij zonder wissels zaten en hier en daar wat slordiger werden in hun spel. Maar niets leek minder waar. De twee beste kansen waren wederom voor Maarssen. Het werd enigszins eentonig maar ook nu moest Liam zijn kwaliteiten uit de kast halen om hen het scoren te beletten. 

Uit deze actie kwam Dylan goed in voorwaartse positie, kapte de bal een keer goed en schoot onberispelijk binnen. 4-3. We kregen steeds meer dreiging en zelfs Bram kwam in de positie om te schieten. Jammer voor de aansluiting, zijn schot trof geen doel. Daaropvolgend kwamen er nog kansen van dichtbij van Dylan en Jaylen die beiden wederom het net niet vonden. Uit de wirwar van spelers belande de bal aan de zijlijn en een halve meter er over. Wij appelleerden voor een ‘uit-bal’ en hoewel de overigens goed leidende spelbegeleider, dit over het hoofd ‘zag’? Counterde Maarssen met een overtal richting Liam en maakten het bekwaam af. 5-3.
Jammer dat de boys vandaag erg druk bezig waren met randzaken en dit had duidelijk invloed op het spel. Toch kwam er steeds meer strijd en konden we het tij wellicht nog keren? En BAM! daar was nog geen dertig seconden later alweer de 6-3 voor v.v. Maarssen.
Pffff, daar ging de bekerdroom van de boys. We hadden als ouders echt wel met hen te doen en constateerden ook dat Maarssen een heel goed team heeft. Toch kwam onze 4e treffer te laat. Pas 3 minuten voor tijd maakte Dylan op aangeven van Akram de 6-4, gevolgd door een uittrap van Liam die Dylan 1x liet stuiteren en via een mooie volley via de handen van de Maarssense doelwachter over de lat zag gaan. Snel nog even een corner nemen. De bal werd terug gelegd op Liam. Die haalde aan en zag dat de bal spectaculair uit de hoek werd gehaald door zijn collega.
 


Totale ontlading bij matchwinner Liam, de high five is met de vader van Akram.


Knotsgekke slotfase

De seconden tikken weg, maar het lijkt alsof onze pupillen ‘ineens’ bovenmatige krachten kregen. Een corner van Marinos werd in de 50ste minuut werkelijk snoeihard door Dylan in de loop binnen gekopt. 6-5!!!
Aftrap Maarssen. In een split second verliezen zij bij de aftrap de bal en Dylan komt op rechts volledig vrij en rost de bal onhoudbaar in het dak van het doel. 6-6!!! Wat een knotsgekke slotfase.
Volledig gedesillusioneerd trapt Maarssen nogmaals af. De spelbegeleider telt er nog wat minuutjes bij en de beste kans op de overwinning zou voor ons zijn. Maar een misverstand tussen Akram en Salman zorgt er voor dat we niet ‘sneaky’ met winst van het veld lopen. Na de laatste twee treffers werden alle spelers helemaal dol.
Het kon niet en ze deden het toch. Ondanks het zeer matige veldspel is er gestreden en daar valt ook zeker wat voor te zeggen…

 

Wat rest zijn dan de strafschoppen die moeten bepalen wie doorgaat naar de 1/4 finales.

 

Maarssen begint met de eerste strafschop. Liam stopt hem! 0-0

Akram scoort 0-1, Maarssen scoort 1-1, Dylan scoort 1-2, Maarssen scoort 2-2, Selim mist helaas 2-2, Maarssen scoort 3-2, Marinos scoort 3-3, Maarssen mist doordat Liam hem stopt. 3-3

Salman mist, glijdt uit, keeper stopt 3-3, Maarssen scoort 4-3, Jaylen scoort 4-4, Maarssen mist, doordat Liam hem stopt, 4-5, Liam schiet de winnende penalty raak!!!!! 

 
We hebben gewonnen. Op naar de 1/4 finales!

 

Statistieken:  4. 1-0  Maarssen, 11. 2-0 Maarssen, 12. 3-0 Maarssen, 15. 3-1 Akram, 21. 3-2 Marinos, 21. 4-2 Maarssen, 31. 4-3 Dylan, 41. 5-3 Maarssen, 41. 6-3 Maarssen, 47. 6-4 Dylan, 50. 6-5 Dylan, 51. 6-6 Dylan.

 

Tekst: Paul Verbaarschott