De aanhouder wint uiteindelijk……

10 maart 2019

Niets is zo veranderlijk als het weer hier in Nederland. Van temperaturen onder nul naar rond de 20 graden, van droog naar flink nat en van windstil naar stormachtig. Maar we kunnen die vergelijking ook loslaten op de JO19-1 gedurende de afgelopen periode. Vlak voor de winterstop liep het niet zo soepel bij de Blauwen. De laatste pot werd weliswaar gewonnen, maar de wedstrijden ervoor lieten een saldo zien van slechts 2 punten uit 3 wedstrijden. Dat was natuurlijk niet wat we van dit team gewend waren.
 

De winterstop moest weer wat rust bieden, maar ook de oefenwedstrijden verliepen nogal stroef. Maar ja, het ging natuurlijk nog nergens om, dus de eerste wedstrijd van de competitie, zou zeker weer het vuur aanwakkeren om de 5 punten verschil met koploper BFC weg te gaan poetsen.
 

De supporters die voor het duel tegen MSV’19 (tevens de nummer 3 in de stand) naar Montfoort waren afgereisd, wisten na 90 minuten niet meer naar wie of wat ze hadden gekeken. Het was een complete afdroogpartij geworden met een uitslag van maar liefst 8-0 voor de thuisploeg, donkere wolken dus ….. 

Aangezien de week erop de koploper op bezoek zou komen op het Panhuis, was het nodig om extra aandacht aan de trainingen te geven én de gemoedstoestand van de jongens. Een uitgebreide voorbespreking en een goed onderling gesprek met kippensoep, hadden een miraculeuze uitwerking, want met 7-2 werd de koploper ingepakt op veld 2. De zon scheen weer volop…Met 2 vrije weekenden ertussen, was het natuurlijk even afwachten of het zonnige gevoel van de overwinning was blijven hangen. De JO19-1 kon het niet direct laten zien, want de stand stond na krap 2 minuten al op 0-1 voor onze gasten SDO uit Bussum.
 

Ja, dan heb je als team gelukkig nog de tijd om de stand in het eigen voordeel om te buigen. Duidelijk te zien is, dat de Blauwen de schouders eronder zetten, maar dat alle pogingen eigenlijk tot niets uitlopen. De keeper van SDO wordt regelmatig aan het werk gezet, maar hij is alert genoeg om de kansen te neutraliseren. Ook Job lukt het niet om hem uit te spelen, als hij alleen voor het doel opduikt. Dit was dé kans op de gelijkmaker.
 

Een inzet van Sander wordt gepareerd, een voet van een verdediger komt er tussen en heel frustrerend: de nul voor de thuisploeg blijft staan, terwijl er aan de andere kant toch ook wat kansen genoteerd kunnen worden.
 

Na de rust moet het dan toch gaan gebeuren. De JO19-1 blijft aandringen en hoopt op deze manier een gaatje te vinden om in ieder geval gelijk te maken. Het duurt tot de 35e minuut dat de 1-1 wordt gescoord, als Wail de bal binnenschiet uit de rebound van een ingeschoten vrije trap.
 

Ondertussen heeft SDO bijzonder zijn best gedaan om tijd te rekken, maar de scheidsrechter geeft te kennen dat hij zijn horloge heeft stopgezet. G.V.V.V. gaat echt tot het gaatje en diep in blessuretijd, vindt Wesley (eerder ingevallen voor Sander) daadwerkelijk een gaatje om de bal in de linker benedenhoek in het net te schieten.

De winst is binnen en zo ook de broodnodige 3 punten. Hard werken loont uiteindelijk, soms moet je geluk hebben en soms moet je het afdwingen. We gaan zien of er voetballend weer potten kunnen worden gebroken, het begin en de wil om te winnen zijn in ieder geval aanwezig. Om in weertermen te spreken: laten we het houden op half bewolkt weer....
 

Nadia Berton