Degelijke overwinning JO19-1

27 oktober 2018

Voor deze wedstrijd van de Blauwen, vandaag in de witte uitvoering, mag gebruik gemaakt worden van het hoofdveld. In het zonnetje en in de beschutting van de sta-tribune is het, tegen de verwachtingen in, goed vertoeven voor de supporters. Wat voor wedstrijd gaan we zien tussen de nummer één en de nummer negen?

De eerste actie vlak na het fluitsignaal, is voor de thuisploeg, als Sander een poging waagt. Na een hoekschop, waarbij de keeper de bal klemt, schiet Brent na een persoonlijke actie hoog over. Langzaam maar zeker wordt de druk richting het doel van ’t Goy opgevoerd, resulterend in een tweetal hoekschoppen. G.V.V.V. is voetballend duidelijk de betere ploeg, maar de nauwkeurigheid van de passes laat vaak te wensen over, zodat de dreiging voor de keeper beperkt blijft.

’t Goy JO19-1 heeft niet zoveel in te brengen en hanteert regelmatig de lange bal om toch wat vaker het doel van Wiebe in het zicht te krijgen. De sportiviteit van enkele spelers van onze gasten valt een beetje tegen, als er wordt doorgespeeld terwijl er door medespelers “bal uit” wordt geroepen. Altijd jammer….

De eerste echte doelkans komt in de 16e minuut op naam van Justin die na een één tweetje met Job, zijn schot gepareerd ziet door de keeper. Hierna wordt een mooie aanval uitgewerkt, waarbij Bas Justin wegstuurt, maar zowel Job als Sander bij de tweede paal, kunnen zijn voorzet niet in het net schuiven.

De JO19-1 blijft op zoek gaan naar de openingstreffer maar moet het spel wel zelf maken. Als Job de bal verovert en alleen op de keeper afgaat, staat de pen klaar om de 1-0 te noteren, maar de sluitpost weet met zijn been de bal te pareren.

De “echte” 1-0 valt dan toch in de 30e minuut: na een mooi uitgespeelde aanval tikt Bas na wat kapbewegingen de bal achter de keeper. Vijf minuten later let ’t Goy niet op, verliest de bal op eigen helft, de keeper staat ver voor zijn doel en laat het doel dus onbemand. Bas kan rustig aanleggen en lobt de bal over iedereen heen in het net: 2-0!

De 1-0 in de maak..

Bas wil de bal eigenlijk wel mee naar huis nemen, maar de keeper van onze gasten is het hier niet mee eens en houdt de bal uit het net. Het is uiteindelijk Justin die de 3-0 maakt.

De ban (en de tegenstander) is nu wel gebroken en Job loopt de 4-0 binnen na een mooie aanval over meerdere schrijven.

Dit is ook de ruststand, genoeg doelpunten gezien in de eerste helft, maar zonder echt veel spanning in deze pot voetbal.

G.V.V.V. start na de rust met Luca in plaats van Brent, Sander scoort na een paar minuten de 5-0. Tot nu toe heeft ’t Goy geen echte kans gehad, maar scoort vlak hierna wel de eretreffer via een vrije trap met een voor Wiebe vervelende stuiter.

De Blauwen gaan door waar ze gebleven waren en iedereen wil wel zijn steentje bijdragen aan het uitbreiden van de score. Dit heeft wel tot gevolg dat spelers elkaar soms een beetje in de weg zitten. Sven komt in het veld voor Jesper en na een mooie aanval schiet Bas uiteindelijk de bal net naast.

De Blauwe gasten hadden het er maar druk mee...

Sander geeft een strakke bal voor vanaf rechts na een persoonlijke actie en Luca schiet de bal in het net voor de 6-1. Hierna heeft de JO19-1 weer even last van een slordige fase en het lijkt erop dat ’t Goy  wat meer vat op de wedstrijd krijgt. Dit is maar van korte duur, ook omdat het spel regelmatig wordt onderbroken voor blessure behandelingen, zo komt leider/verzorger Angelo ook nog eens aan zijn (kilo)meters……..

Er zijn nog voldoende kansen om het doelsaldo wat verder bij te spijkeren, maar de eindafwerking is steeds net niet voldoende om dat te bewerkstellingen. Luca schiet over en net naast, schoten worden meerdere malen geblokt zo ook die van Job, ’t Goy wil ook wel een handje helpen door uit een voorzet van Luca bijna een eigen doelpunt te scoren, maar ook dit vind de keeper een slecht idee en schopt de bal vlak voor de doellijn weg.

Dus aan het einde van het verhaal blijft de 6-1 staan als uitslag. Zoals gezegd een degelijke wedstrijd, hier en daar wat aan de saaie kant, hoewel we een aantal mooie aanvallen hebben gezien. Een tegenstander die niet echt tegenstand kan bieden en G.V.V.V. die hier en daar te slordig in de eindpasses is om het aantal doelpunten op te krikken, heeft het entertainment gehalte geen goed gedaan.

Doordat BFC JO19-1 gelijk heeft gespeeld tegen Hoogland JO19-1, is G.V.V.V. nu ook koploper op punten. Wij mogen volgende week aantreden bij en tegen hekkensluiter Hoogland JO19-1 in Amersfoort, aanvang 15.10u. Nieuwe tegenstander, nieuwe wedstrijd, nieuwe mogelijkheden….

Tekst: Nadia Berton
Foto’s: Sabine Spies-Van Meegdenburg