Doelpuntrijke start van de competitie voor de JO19-1

22 september 2018
Vandaag mag de JO19-1 starten aan de competitie in de Hoofdklasse. De reeks oefenwedstrijden gaven een wisselvallig beeld in de uitslagen (7-2 en 6-2 winst, 4-0 verlies) en het spelbeeld (wedstrijden met een hoog tempo, afgewisseld met “wandelvoetbal” met een groot aantal slordigheden en gemiste kansen). In de beker ging het niet veel anders waarbij opviel dat de uitslagen meer richting korfbal gingen: winst met 7-2 en 8-1 en verlies met 6-2. Uiteindelijk heeft G.V.V.V. de poulefase niet overleefd, op 4 doelpunten na…
 
Veld 2 is het strijdtoneel voor deze eerste wedstrijd en MSV ’19 onze gast. De wedstrijd start met een eerste schot van MSV, dat net naast het doel van Wiebe gaat. De thuisploeg antwoord kort erna met een hoekschop, de keeper kan de bal klemmen. 
 
Beide teams moeten even de invloed van de wind inschatten, dus af en toe zijn de passes niet allemaal even zuiver. De eerste echte kans komt na 10 minuten voor de Blauwen op naam van Job, Tommie schiet daarna hard voorlangs. Het spelbeeld is ietwat rommelig, de teams spelen redelijk in evenwicht, hoewel G.V.V.V voetballend in deze fase beter is.

Hoge ballen vangen veel wind...
 
Dat het eerste doelpunt door MSV wordt gescoord, is daarom een beetje verrassend. Door balverlies van de Blauwen halverwege de eigen helft, kan een aanvaller makkelijk doorlopen en op de paal schieten, in de rebound verdwijnt de bal alsnog in het net: 0-1.
Geen tijd om uitbundig feest te vieren voor onze gasten, want binnen de minuut is de stand weer gelijk getrokken: Luca geeft voor en Brent schiet in twee keer de bal achter de keeper: 1-1.
 
De supporters gaan er eens lekker voor staan in de frisse wind, want vlak hierna gaat het hakje van Luca net over. Maar goed, MSV is ook niet voor niets gekomen en staat een paar minuten later toch weer voor met een fraai afstandsschot: 1-2.
 
Halverwege de eerste helft heeft de thuisploeg het overwicht, maar de kansen van Job, Brent en Tommie blijven kansen, terwijl Wiebe ook nog aan de bak moet. Ook Justin (in het zijnet) en Wail (kopbal net naast) proberen de gelijkmaker erin te krijgen maar we moeten tot de 35e minuut wachten op Job, die de bal scherp diagonaal over de doellijn schiet: nu dus 2-2 en dit is tevens de ruststand.
 
Na de gebruikelijke pauze is Wesley in het veld gekomen voor Tom en begint G.V.V.V. scherp aan de tweede helft. Al in de eerste minuten wordt door de scheidsrechter een handsbal geconstateerd in het 16-meter gebied en mag Justin aanleggen. Hij mist de strafschop niet en de thuisploeg staat weer op voorsprong: 3-2. 
 
Job scoort hierna nog op aangeven van Luca, nadat de bal door de keeper is losgelaten, maar het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Vanaf de commentaar positie moeilijk te zien….. En natuurlijk zoals we in deze wedstrijd gewend zijn geraakt, als de bal aan de ene kant niet zit, dan wordt er aan de andere kant gescoord: een aanvaller van MSV weet de bal in de uiterste hoek te prikken, dus we kijken weer naar een gelijke stand: 3-3
 
Kunnen we het nog volgen?
 
Want je moet wel wakker blijven, aangezien rond de 10e minuut Bas zijn hoofd tegen een vrije trap van Brent zet en zo de Blauwen weer op voorsprong brengt: 4-3. Gelukkig is er pen en papier bij de hand….


De kopbal van Bas is onderweg naar de verre hoek: 4-3.
 
Er volgen kort achter elkaar twee wissels, waarbij Sander ingebracht wordt voor Luca en Pedro voor Brent. We gaan zo het tweede gedeelte van de 2e helft in, natuurlijk in afwachting van uitbreiding van de score voor de JO19-1. Job stuit 2 keer in kansrijke positie op de keeper van MSV en Wesley schiet naast. Er volgen nog een aantal blessure behandelingen en uiteindelijk moet MSV de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

 
Bij de Blauwen neemt Max de plaats in van Tommie en Sander weet na een knappe actie de paal te raken. Hierna weet diezelfde Sander nog in kansrijke positie te komen, zijn inzet na een voorzet van Bas verdwijnt naast het doel.
 
Was dit het dan? Nee hoor, in de laatste 7 minuten plus blessuretijd vallen nog 4 doelpunten: voor de Blauwen scoren Job, Bas en Justin na een mooie, goed opgezette en afgewerkte aanval. MSV prikt er zelf toch ook nog eentje bij, wat de totale eindscore op 7-4 brengt.
 
De toeschouwers hebben het geluk gehad maar liefst 11 doelpunten te mogen aanschouwen, maar 4 tegendoelpunten vinden ze toch wel iets teveel van het goede. We gaan zien wat de volgende wedstrijd brengt. 
Op 29 september zijn we te gast bij BFC in Bussum, start 12.10u. Hopelijk weer veel doelpunten en natuurlijk de meeste aan onze kant…. 

 
Tekst: Nadia Berton
Foto’s: Sabine Spies-van Meegdenburg