G.V.V.V. JO10-1 pakt Elinkwijk JO10-1 in

4 november 2018

Twee voetballende teams

Vandaag tegen Elinkwijk. We kennen ze nog van vorig seizoen, dus konden we ons instellen op hun speelstijl. “Geniet van het spelletje en speel als een team vandaag”, zou zomaar een uitspraak kunnen zijn van trainers Jesper/Sijmen. Nou de boys gingen vanaf het eerst fluitsignaal direct hoog druk zetten op de Elinkwijkers. Dit resulteerde nog niet direct in mogelijkheden, en dat kwam vooral door het voetballende vermogen van de tegenstander die achterin het balletje rustig durfden rond te spelen en ook hun keeper hierbij inschakelden.

Toch kwamen we helaas erg snel achter te staan. Een hoge bal kon niet goed door Liam gecontroleerd worden en via een heuse scrimmage, werkte onze eigen Bram de bal over de doellijn. Pure pech in een mêlee van spelers. 0-1. De ‘linksbuiten’ van Elinkwijk was zeer rap en kon vaak gevaarlijk opkomen. Alleen was hij het ditmaal niet die in de 2de minuut diep werd gestuurd. Zijn teamgenoot sprintte achter de knikker aan en gelukkig kon Liam snel uitkomen en zich ervoor ‘gooien’. Aanval verijdeld. En we waren pas net begonnen.

Oscar was in de beginfase al lekker op dreef en kon in de vierde minuut tot 2x toe een schot lossen op het doel. Beide schoten werden prima geblokt door de defensie. Het spel golfde op en neer tussen de beide goed voetballende teams. In dezelfde minuut ging de bal richting onze zijde en een kansrijke mogelijkheid in deze minuut ging nog naast ons doel. Hun poging amper twee minuten later werd van dichtbij snoeihard in de rechterhoek geschoten. Liam had er zicht op en pareerde knap de bal. We lieten merken dat we niet aangedaan waren door de druk die hen bij ons wilde opleggen en bleven prima de combinaties zoeken.

Van achteruit werd er goed opgebouwd en hoewel dit niet altijd perfect lukte was er altijd de intentie voor de voetballende oplossing. En nadat Akram via de rechterkant van het veld oprukte en zijn ziedende schot op de linkerpaal zag belanden, werd dit kort hierop gevolgd door een schot van Oscar dat naast de goal verdween. Onze snelle Jelle (Jaylen) werd door Oscar weggestuurd met een listig passje vanuit het middenveld. ‘Jelle’ accelereerde, trok iets naar binnen en KABOEM! GOAL! Hard en hoog boven de keeper in het doel. 1-1. Gelukkig kwamen we kort hiervoor nog goed weg door een afstandspegel van Elinkwijk die via de bovenzijde van de lat over het doel verdween.  


Toch kwam Elinkwijk er af en toe gevaarlijk uit via de flanken, maar al deze acties werden verijdeld. Maar een schot naast in de 11de minuut van hen noteren we zeker. Jaylen kwam wederom in schietrijke positie, maar zijn schot werd prima gekeerd door hun doelman. We gingen langzaam af op de eerste break, maar niet voordat Oscar zeer alert was op een bal van Elinkwijk die door het centrum werd gespeeld. Hij pikte de bal op en schoot hem beheerst binnen. BAM! 2-1. Fuuuuut! BREAK 1.

 

Fenomenaal

Van meet af aan in blok twee probeerden wij het initiatief te nemen. Vanuit een corner aan de linkerkant dribbelde Oscar naar binnen toe en schoot de bal op de paal, balen zeg! In dit duel was het fantastisch om te zien dat alle boys aan het ‘knokken’ waren in het veld. Ze waren heerlijk puur bezig met elkaar en zochten steeds naar vrije oplossingen. Dylan was vandaag de aanjager in het duel en hoewel hij niet scoorde had hij een groot aandeel in de strijdkracht.

Feit was wel dat in dit duel kansen benutten heel belangrijk was. De mooiste treffer van vandaag (wie vind dat?) is wellicht onze derde treffer. Na een afgeslagen aanval van Elinkwijk trok Oscar de diepte in, Liam bedacht zich niet en plaatste de bal over iedereen heen voor de voeten van Ozzie. Die scoorde fenomenaal; met een volley liet hij de keeper volledig kansloos. 3-1. Dit was alweer de 19de minuut. Akram liet zeker ook van zich horen en liet in de 21e minuut via een diagonaal schot in de linkerhoek de 4-1 aantekenen, met de vermelding dat de pass van Sven was.

Eerlijkheidshalve gaan we melden dat zoals wij spelen, de tegenstander altijd kans krijgt, maar zolang je er maar eentje meer scoort dan je tegenstander, je spekkoper bent (JC). En dit resulteerde in twee goede kansen van Elinkwijk. In een 1 op 1 situatie met de uitgekomen Liam schoten ze gelukkig de bal net naast de rechterpaal, met kort hierop nog een schot dat wij er niet uithaalden, maar die ging over het doel. En opeens in de slotminuut voor de grote rust was daar Salman met een afstandsschot, die tot ieders verbazing en zeker ook die van de Elinkwijk keeper door zijn handen boven zijn hoofd het doel inging. Erg sneu voor hem. Wij waren er natuurlijk niet minder blij om. 5-1.


Een goede warming-up is het halve werk.

 

Derde kwart

Toch was de wedstrijd niet gespeeld en zo voelde het ook. Het beruchte/beroemde? derde kwart kwam er aan. Daar waar wij vaak een tandje bijzetten, moest nu blijken of dat ook zo was. 

Het begint een beetje op een Veens minikwartiertje te lijken. Elinkwijk geloofde zeker nog in hun kansen. Een schot op doel was het eerste wapenfeit na de rust (mis) gevolgd door een schot van afstand die over Liam heen onder de lat belandde. 5-2. En kort hierop was er wederom een 1op 1 situatie tussen Liam en een ‘Wijker’. Onze laatste man doorstond ook deze proef, maar moest niet veel later zijn meerdere erkennen. De lange speler van Elinkwijk had een prachtige actie in huis. Na een mooie aanname kapte hij één van onze verdedigers goed uit en jengelde de bal in de rechterhoek. 5-3. Elinkwijk was nu duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. 

Een schot in de 36de minuut knalde op de vuisten van onze torwart. Nu moesten de mouwen maar weer even omhoog. Maar eerst eventjes de laatste time-out van dit duel.

 

Slotoffensief

Nadat Jaylen nog wat gehaast de bal naast schoot na weer een snelheidsactie aan de linkerkant, kreeg Akram 56 seconden later de bal in de diepte mee en punterde hem langs de keeper. 6-3. De marge was nog steeds niet onoverbrugbaar voor onze gasten, zeker in deze koningsklasse waar er altijd veel doelpunten vallen.
Akram kreeg de bal plots voor de voeten en krulde het leertje van een behoorlijke afstand in de rechterbovenhoek, klasse hoor! 7-3. De allerlaatste kans van Utrechtenaren was een bal die via de handen van Liam op de paal ging. De bal werd vervolgens door Selim weg gewerkt.
Het slotoffensief was voor Oscar die de bal in de diepte kreeg en de bal mooi geplaatst rechts van de keeper binnenschoot.
Dit was een mooi duel om te zien. Twee teams die lekker wilden voetballen en een spelbegeleider die er goed het ‘oog’ in had.
Gefeliciteerd boys!


Tekst: Paul Verbaarschott