G.V.V.V. JO10-1 scoort er lustig op los

28 oktober 2018

Zaterdag 27 oktober 2018, FC Driebergen JO10-1 – G.V.V.V.  JO10-1 7-9

 

Wedstrijd van de (vele) gemiste kansen

 

Het was een raar begin van de wedstrijd. FCD kon maar vijf (5) spelers opstellen. Uit solidariteit en waarschijnlijk wetende dat binnen enkele minuten er een 6de speler bijkwam, gingen wij ook met 5 man spelen. Misschien niet gebruikelijk, gevoelsmatig wel eerlijk. Na 4 minuten spelen werd er weer 6 tegen 6 gespeeld.

 

Wij lieten meteen zien dat we ‘thuis’ waren en dit resulteerde in een schot naast het doel van Akram. Prima poging! Toch moest de tweede poging er wel in. Dylan kwam goed vrij voor de kleine doelman en kreeg het voor elkaar om de bal op zijn knieën te schieten. Jammer, dit was echt een grote kans. Toch was het daarna Akram die weer een schot op doel deponeerde, weer mis…

Dan pakken we het maar op vanaf de derde minuut waarin Salman (niet Sven), de eerste treffer maakte. 0-1. Door middel van een mooie afstandspegel. Het spel golfde op en neer en er werd met vlagen fantastisch gecombineerd vanaf het middenveld richting de voorhoede. Toch blijft het een manco dat we voorin de bal niet goed kunnen vasthouden en dit kost ook heel veel extra energie voor de boys, want omschakelen is een partijtje zwaar!

En zowaar was daar ineens de gelijkmaker 1-1. FCD speelde goed en zeker in de omschakeling waren ze levensgevaarlijk. Nadat zij twee schoten gelost hadden op het doel zonder succes, was daar opeens de 2-1 in de negende minuut. Keeper Liam kwam ver uit, maar moest zijn meerdere erkennen in de tegenstander die de bal van ver in het doel schoot.
Via schoten van Marinos (1x) en Dylan (2x) was het tweede schot van Dylan prima raak. De 2-2 schoot hij binnen in de korte hoek, nipt buiten het bereik van de keeper. Nog in dezelfde dertiende minuut scoorde Dylan wederom 2-3. Twee schoten van Marinos werden helaas niet gepromoveerd tot goal. FCD bleef uitstekend voetballen en wij stapten te vaak en te snel ‘in’ waardoor zij snel weg waren richting ons doel. In de 19de minuut viel de 3-3 te noteren voor de thuisclub.

Wauw, in de kou! Het viel niet mee voor de ouders, maar de wedstrijdspanning vergoedde veel. Maar bam, daar was FCD met hun 4-3 in de 21e minuut. Liam kon in eerste instantie nog redding brengen maar de tweede poging was hem te machtig. De Driebergse boys roken bloed en knalden en passant de 5-3 binnen, vlak voor rust. De vreugde was enorm en wij stonden erbij te kijken hoe dit nu kon gebeuren. Dit was zeker een geduchte tegenstander, maar wederom de geijkte foutjes en niet scherp zijn voor het doel zorgden er voor dat wij er nu voor stonden, zoals wij er voor stonden. Luttele seconden voor rust konden Marinos, Selim en Salman nog zorgen voor de aansluiting, helaas belanden hun acties tegen de keeper, op de lat en net naast het doel.

 

Rust en opnieuw succes in derde kwart?

Pfffft de tweede helft was begonnen en zoals veel vaker krijgen wij een ‘boost’ in het derde kwart van de wedstrijd. Twee minuutjes nadat de goed leidende spelbegeleider weer had gefloten voor de start van de tweede helft, kregen wij een corner aan de linkerkant. Marinos speelde de bal kort terug op Selim en die haalde lekker uit en maakte de 5-4. Zijn terug, of nog niet?
Nog amper drie minuutjes verder kwam de keeper ver uit zijn doel en raakte de bal niet vol genoeg. Bram hield het overzicht en schoot de bal zeer beheerst van grote afstand langs alles en iedereen heen in de linkerhoek. 5-5!

Een speler bij ons werd even gewisseld en Dylan kwam er weer in. Bij zijn eerste balcontact was het meteen raak. Dylan wipte prachtig de bal over de uitgekomen keeper heen. 5-6. We hadden weer een voorsprong. Iedere minuut kwam er weer een kans voor ons. Een schot naast van Akram en dezelfde actie van Selim. FCD bleef hoog druk zetten wij leden toch steeds balverlies en dat was zeker dankzij hun inzet. Uit een goede aanval van de lichtblauwen werd de bal onderschept door Liam. Die rende ‘zijn gebied’ uit en liet tijdig de bal op de grond vallen, keek om zich heen en stuurde Akram de diepte in. Die wist heel goed om te gaan met dit buitenkansje en ranselde de bal heerlijk het doel in. 5-7. Liam had tussendoor nog een gruwelijke redding toen een FCD’ er alleen op hem afkwam. Hij aarzelde niet en gooide zich er voor. De speler in kwestie had eventjes moeite om goed te landen, maar kon gelukkig verder spelen.

In de 43e minuut was het Dylan (die had het vandaag op de heupen!) die na een goede assist van Akram de 5-8 maakte. Nu kon het toch niet meer mis gaan zou je zo zeggen. Tussendoor schoot Akram nog even op de paal. In minuut 45 was het toch de beurt aan de Driebergenaren, wat een fijne tegenstander was dit toch. Zij kwamen terug tot 6-8. Deze goal viel wederom uit de omschakeling en via snelheid aan de linkerkant kwam de aanvaller alleen voor Liam en schoot hij de bal lekker binnen in de linkerbenedenhoek. Er volgde nog een schot van Bram en nog een schot van FCD en vlak voor tijd viel ook nog de 7-8. Dit werd weer billen knijpen in de slotfase en zo onnodig!

Maar daar doen we de thuisspelende ploeg ook iets te kort mee. Zij bleven positief en streden voor hun kansen. En als je het hebt over effectief zijn, dan hadden zij dit duel ruimschoots gewonnen. Bijna elke grote kans was direct een doelpunt. Wij hebben gemiddeld vijf kansen nodig voor één doelpunt. Onze man vandaag was toch wel Dylan die beter dan ooit zijn kansen benutte. Hij mocht dan ook de wedstrijd afsluiten met een treffer. Onze keeper onderschepte de bal, legde de bal voor hem uit en Dylan koos de linksvoor positie. Liam schoot de bal over de verdediger heen, die ook, dat moet gezegd worden, de bal verkeerd inschatte. Dylan nam de bal aan, liep richting het doel en schoot de bal prima binnen. 7-9. Het laatste wapenfeitje bleek toch nog even voor de aanvaller van onze opponent. Deze bal ging helaas naast.
Prima gestreden boys, uit kansloze positie toch de mouwen weer omhoog en doorgaan. Complimentjes!


Zowel de Driebergenaren als de Veenendalers luisteren goed naar de spelleider.

Zaterdag 20 oktober 2018, Bekerduel DOVO JO10-2 – G.V.V.V. JO10-1 1-11

 

G.V.V.V. JO10-1 zonder onderschatting het duel in!

 

Vandaag wederom een bekerduel op het programma. Op 15 september j.l. speelden wij al tegen de JO10-1 van DOVO, vandaag hadden wij de taak om ook het ‘2de’ van de mat te spelen. Van onderschatting kon natuurlijk geen sprake zijn, want de boys van DOVO waren niet voor niets ook een ronde verder gekomen. Uiteraard wilden zij laten zien dat er met hun niet te spotten viel en wilden de huid dan ook duur verkopen. Dit bleek dan ook in de beginfase. Hoewel wij hoog druk gingen zetten, was de grootste mogelijkheid voor de rooien. Na wat duels over en weer en niet zo goed omschakelen vanuit onze kant, counterde de buurploeg langs onze defensie en de boogbal caramboleerde hoog over Liam heen bij de tweede paal. Daar kwamen we even goed weg…


Jaylen kon in de tegenstoot op volle kracht naar voren rennen en schoot de bal op de goed uitkomende doelman. Hoewel er afgelopen donderdag goed getraind was op diagonale schoten (bijna alles ging mis) dachten de boys “een slechte generale, is een goede finale”. Dan maar veel op doel schieten. Tot en met de 8stee minuut was er een schot van Marinos (naast) en 2x Dylan, waarvan er eentje gestopt werd door de keeper en de andere naast het doel verdween. De tweede kans voor de tegenpartij kwam er aan. Wederom via een snelle uitval, schoten ze alleen voor Liam naast de rechterpaal. Nou, nou boys, even wat scherper achterin he?

Deze uitvallen kwamen vaak wel voort uit balverlies in het middenveld en voorin. In de 9de minuut konden wij gaan juichen in de schaduw van de tribune, want de kanjers speelden op het hoofdveld. Sven passte een bal bij de zijlijn hoog ‘voor de pot’. De uitgekomen keeper en de ingelopen verdediger hadden wat moeite met de communicatie. De bal kwam op het been van de verdediger en de bal ging hoog over de uitgekomen doelwachter heen in het doel. 0-1. Voordat de thuisclub kon realiseren wat er gebeurd was, lag onze tweede treffer erin. Marinos schoot beheerst de bal achter de keeper 0-2. In de 11de minuut had Marinos de bal terug kunnen leggen op een inkomende speler. Hij koos voor de korte hoek waar de keeper lag. Helaas geen goal. Minuut twaalf, een goede actie van Dylan die de bal op de keeper schoot. Het mag gezegd; hun keeper heeft veel ballen tegengehouden en liet zien dat hij veel moed had in het uitkomen.

 

Snel afstand nemen

Minuut 13 geen ongeluk, maar zeker een beetje geluk. Wederom een strakke hoge bal van Sven vanaf eigen helft, weer over de defensie. Daar vond hij teammate Akram die met dit buitenkansje wel raak wist. Met een geplaatste volley trapte hij de bal binnen. 0-3. Doelpunt nummertje vier viel in de 15e minuut. Het was Marinos die de bal beheerst binnen schoot. 0-4. DOVO kwam er voetballend niet aan te pas, maar al schrijvende ging in de 19e minuut pardoes de hatelijke nul eraf bij de thuisclub. Een diepe bal werd listig langs de uitkomende Liam getikt en daar was de 1-4. Men was blij met deze treffer. Wij minder, omdat het niet nodig was. Kort hiervoor was er een overtreding op Sven en die moest daardoor naar de kant. Gelukkig niet ernstig. Vlak voor de rust nog drie dikke mogelijkheden voor Akram die af en toe te gehaast op doel wilde schieten en daardoor enige richting miste. Toch viel vlak voor de rust de 1-5 door Marinos die heel netjes de bal van redelijke afstand langs de keeper in de rechterhoek schoot.

 

Doelpuntrijke fase na rust

Nadat beide teams even op adem kwamen in de gebruikelijke rust, konden ze weer volle bak. Jaylen was de eerste na de rust die een schot loste dat helaas naast ging. FC Rood Panhuis rook ook weer wat kansjes en loste vrij snel achter elkaar twee schoten op doel die onschadelijk werden gemaakt. Bij het tweede schot stond Liam prima opgesteld. Waar de moeder van Oscar dacht, “ik kan wel even naar de wc”, ging Oscar opeens op doel schieten. Helaas voor hem naast, voor zijn moeder gelukkig, zodat zij geen goal hoefde te missen. Want het was Oscar die met een prachtige voetbeweging Akram in stelling bracht en die wist hier wel raad mee. 1-6 in de 36e minuut.

Nadat de spelbegeleider had gefloten voor een overtreding op ons schoot Marinos de vrije bal via de bovenkant van de lat over. De spanning nam toe voor Oscar, want hij loste weer een schot, maar ook nu werd hij weer gekeerd door de doelman. Hij kwam steeds dichterbij zijn doelpuntje wat hij zo goed kan gebruiken. In de daaropvolgende twee minuten kwam het er toch van. Met alles wat hij in zich had joeg hij de bal van afstand hoog in de touwen in de linkerbovenhoek. 1-7. Top! Superfijn voor hem. En natuurlijk gaat het niet altijd om de goals, maar het is wel lekker voor je zelfvertrouwen. En bij Oscar zijn tweede goal van de dag was hij er als de kippen bij. De keeper redde prima op een schot, maar helaas voor hem liet hij toch de bal los en Oscar schoot heerlijk de 1-8 binnen.

DOVO kon geen vuist meer maken, maar bleven heel erg positief en daar waar mogelijk bleven ze voetballen. Hun keeper kon toch echt niet voorkomen dat de eindstand op 1-11 uitkwam.
De 1-9 van Akram kwam uit een hele snelle uittrap van goalie Liam. Prachtig! Salman kwam ook nog goaltechnisch in beeld door een gruwelijk afstandsschot die binnenzeilde.1-10. Er moest nog een doelpunt vallen, zoals eerder aangegeven en die was voor Jaylen.
Na een spannende scrimmage voor het DOVO doel, kwam de bal op de paal en uiteraard hebben wij snelle “Jelle”, die de bal van dichtbij erin lepelde. Toch had Liam vandaag graag willen scoren maar zijn kopbal uit een corner ging jammerlijk naast en zo kwam er een einde aan dit bekerduel.

Tekst: Paul Verbaarschott