GVVV JO19-1 neemt in 2e helft pas echt afstand

6 oktober 2018

De JO19-1 mag op deze heerlijke nazomerse zaterdag op veld 2 aftrappen tegen UVV JO19-1. Bij deze Utrechtse club heeft Marco van Basten maar liefst 9 jaar als jeugdspeler gevoetbald, voordat hij via Elinkwijk bij Ajax doorbrak. Doordat aan de scheidsrechter een bloemetje wordt overhandigd in het kader van de week van de scheidsrechter en de kaartcontrole wat meer tijd dan gebruikelijk in beslag neemt, wordt pas om 12.00u afgetrapt.

In de eerste minuten worden over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld, waarna het tempo iets wordt opgevoerd. Dit levert een aantal hoekschoppen op in het voordeel van G.V.V.V. maar zonder resultaat. In de 10e minuut breekt een speler van UVV door en Max werkt in een uiterste poging met een correcte sliding de bal naast de linkerpaal van Wiebe.

De thuisploeg schroeft het tempo weer iets verder omhoog, want de JO19-1 heeft het gevoel dat het openen van de score binnen handbereik is. Een eerste doelpunt van Job in de 13e minuut wordt afgekeurd in verband met hands van de Blauwe spits.

In de volgende 10 minuten heeft G.V.V.V. even een mindere periode, waarin de passes niet zuiver zijn en de tegenstander beter in haar spel komt. Wiebe wordt serieus aan het werk gezet, maar UVV is zelf ook niet al te scherp, zeker niet als in de 23e minuut, na een redding met de voeten door onze keeper, een kans voor open doel gemist wordt.

We moeten een paar minuten wachten voor de openingstreffer als Tommie de bal in de uiterste hoek schuift. G.V.V.V. gaat meteen op zoek naar meer, maar een buitenspel situatie zorgt ervoor dat het doelpunt wordt afgekeurd.

UVV probeert de aansluiting te forceren, maar de spelers weten elkaar niet altijd even goed te vinden. Het spel golft een beetje op en neer, maar echt concreet gebeurt er niet al te veel. In de 38e minuut wordt de score dan eindelijk verdubbeld: de keeper moet uitkomen, maar Justin timed beter en met een uitgekiende sliding, schuift hij de bal voorbij de sluitpost van onze gasten.

De 2-0 in de maak: Justin staat op het punt de keeper van UVV te passeren.

Vlak voor rust hebben de verzorgers van beide teams het nog even druk op het veld, maar gelukkig kan iedereen verder tot het fluitsignaal voor de pauze.

G.V.V.V. start ongewijzigd aan de 2e helft en doet dat vol overtuiging, want in de 3e minuut maakt Tommie zijn 2e doelpunt van de wedstrijd op aangeven van Wail: 3-0. UVV deelt meteen een tegenstoot uit, maar Wiebe voorkomt dat er gescoord wordt.

Door een overtreding net binnen het 16-meter gebied wordt een penalty gegeven aan UVV en vervolgens gescoord, dus dan staat het weer 3-1. Daarna gaat het even heel snel: 3 minuten later lopen de Blauwen weer uit naar 4-1: Luca wordt weggestuurd op snelheid en met een persoonlijke actie maakt hij de kans netjes af.

Een paar minuten nadat Brent plaats heeft gemaakt voor Sander, kan deze laatste een hoekschop veroveren, maar het volgende doelpunt valt toch bij onze gasten, als na blauw balverlies UVV zichzelf beloont met een doelpunt na een goed uitgespeelde aanval: 4-2.

Het blijkt opnieuw heel handig pen en papier bij de hand te hebben, want een aantal supporters beginnen de tel kwijt te raken. Er hangt meer in de lucht, maar het aantal doelpunten blijft nog even ongewijzigd na pogingen van Wail (over), Job (schot op de keeper) en Sander (over).

Tom verlaat het veld voor Erik en vlak hierna maakt Luca zijn 2e van de wedstrijd, door een goede voorzet van Bas direct op de slof te nemen en in het net te schieten: 5-2.

UVV gelooft er niet meer zo in en dat betekent dat er steeds meer mogelijkheden komen voor de Blauwen om verder afstand te nemen. De pogingen van Job en Sander blijven zonder resultaat, maar in de 35e minuut pakt Sander de bal op aan de rechterkant en weet deze voor te zetten na een mooie rush. Bas schuift de bal achter de keeper en we kunnen een nieuwe score noteren: 6-2.

Inmiddels heeft de laatste wissel plaatsgevonden (Jesper voor Justin) en probeert Doriano het van afstand. We lopen tegen het einde van de wedstrijd maar er is toch nog ruimte voor een drietal doelpunten: Luca maakt gebruik van een steekpass en scoort de 7-2 met een goede persoonlijke actie.

Deze poging van Job gaat langs de (verkeerde kant van de) paal....

Job maakt de 8-2 op aangeven van Sander en Tommie sluit de wedstrijd af met de 9-2. Ondertussen is een elleboog tegen het oog van Wail beland en kan hij niet verder. Gelukkig lijkt de schade uiteindelijk mee te vallen en zal er misschien wat “oogschaduw” verschijnen….

Aan het eind zal iedereen tevreden zijn, de wedstrijd is gewonnen, jammer van  de 2 tegendoelpunten, dus er is zeker ruimte voor verbetering. Volgende week mogen we naar Wijk bij Duurstede en zijn we te gast bij CDW, aanvang 12.00u. Misschien opnieuw veel doelpunten en net zo’n lekker weertje…..

Tekst: Nadia Berton