G.V.V.V. JO19-1 pakt met hangen en wurgen de periodetitel

17 november 2018

Het is even stil geweest met de verslaglegging over de JO19-1, jullie razende reporter raasde even wat minder en was vooral als supporter aanwezig langs de lijn. De laatste twee wedstrijden tegen Hoogland en SDO verdienden ook niet echt de schoonheidsprijs, maar het is zoals de ongeschreven wet in het voetbal luidt: “ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen….”.

De titel verraadt het al, ook vandaag is het niet allemaal van harte gegaan, ook al was van te voren al wel duidelijk dat bij winst de eerste periodetitel binnengehaald zou kunnen worden, dus hoe gemotiveerd kan je dan zijn.

De partij op het hoofdveld start een kwartier te laat, want de keeper van Delta Sports JO19-1 is in geen velden of wegen te bekennen, maar wel al “onderweg”. Uiteindelijk komt de sluitpost rennend het sportpark binnen, in ieder geval heeft hij de warming-up al gehad.

Over de eerste fase van de wedstrijd kunnen we kort zijn, veel slordigheden van beide kanten, weinig tempo, veel in de breedte spelen in plaats van in de diepte en weinig felheid in de persoonlijke duels. Dus te veel van het één en te weinig van het ander.

Voor de supporters langs de lijn was er weinig te genieten, of het moet de behagelijke warmte zijn geweest van het herfstzonnetje aan de kant van de staantribune. Er zijn geen noemenswaardige acties te vermelden voor beide teams of het moet de halve kans zijn voor G.V.V.V., waarbij de inzet van Job wordt gepareerd.

De gasten tonen wel steeds meer inzet en komen regelmatig in de buurt van Wiebe die de ballen goed weet op te rapen. De Blauwe verdediging wordt een aantal keren gewaarschuwd door een snelle omschakeling en uiteindelijk komen de gasten op voorsprong, met een laag schot in de uiterste linker benedenhoek: 0-1.

Daarna komt een korte fase van opleving, want G.V.V.V. reageert over het algemeen met inzet op een achterstand. Een paar corners en vijf minuten later staat het weer gelijk met een laag schot van Bas vanaf de rand van het strafschopgebied.

De stand van 1-1 blijkt de ruststand en de hoop op flitsend spel doet leven….

Wesley wordt na de rust ingebracht voor Tom en G.V.V.V. komt wat feller uit de startblokken. Een goed genomen vrije trap van Delta Sports (laag om de muur heen gekruld) gooit roet in het eten, want er wordt weer tegen een achterstand aangekeken.

De thuisploeg gooit alle tactiek en inzet in het spel op zoek naar het niveau dat we gewend zijn en minimaal de gelijkmaker: meer druk naar voren, fellere persoonlijke duels, pogingen tot het uitwerken van snellere aanvallen en de inbreng van Sander voor Max. Een mooie voorzet van Brent uit een vrije trap belandt op het hoofd van Wail die de gelijkmaker op zijn naam mag zetten.

Maar ja, het gaat zoals het gaat, want als het door een samenloop van omstandigheden en misverstanden weer 2-3 staat, rijst de vraag: wat nu? De inzet is er, maar weinig ballen komen aan op de plek die de bedoeling is, of men raakt de bal net niet of er zit een voet van een verdediger tussen. Wiebe voorkomt erger, door een paar keer een goede redding uit te voeren.

Kort op elkaar volgen daar dan ook nog eens 2 rode kaarten voor G.V.V.V. : Erik (stevige ingreep op aanvaller van Delta Sports) en Wesley (2 maal geel voor mondelinge reacties op het handelen van de scheidsrechter) en G.V.V.V. staat nu met 8 spelers en een keeper op het veld. En dus: wat nu?

Met de moed der wanhoop wordt alles gegeven en Job weet de gelijkmaker in het net te werken en zelfs bijna de winnende te scoren in de blessuretijd.

Eindscore: 3-3 en op doelsaldo de eerste periode titel. Gefeliciteerd en hopelijk binnenkort weer een goede partij voetbal. Heel graag….

Tekst: Nadia Berton